Sute de elevi bihoreni din mediul rural vor urmări gratuit meciurile Clubului Sportiv Municipal Oradea, printr-un parteneriat cu inspectoratul școlar

146 de vizualizări
Foto: CSM Oradea – Facebook.com
Sute de elevi din mediul rural bihorean vor putea participa gratuit la competiţiile oficiale ale Clubului Sportiv Municipal (CSM) Oradea, în baza unui acord de parteneriat, semnat luni cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, transmite Agerpres.

“În primăvară, un coleg de-al meu îmi spunea că o elevă din Bihor a ieşit pentru prima oară din satul ei pentru a merge la Olimpiada naţională. M-a mişcat foarte mult întâmplarea, dar am şi conştientizat faptul că pot fi mulţi asemenea elevi, din mediul rural, mai ales din zone defavorizate, care de-a lungul timpului nu au oportunitatea de a ieşi din localitatea natală”, a declarat luni, în conferinţă de presă, inspectorul şcolar general Horea Abrudan.

Parteneriatul între CSM Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, gândit încă înainte de pandemie, prevede o strategie prin care copiii din ciclul primar sau gimnazial, fără a-i exclude nici pe liceeni, să fie aduşi la Oradea, cu microbuzele şcolare, însoţiţi de către un profesor, pentru a asista, în mod gratuit, la meciurile de baschet, handbal, polo sau chiar şi fotbal.

CSM Oradea va pune, din timp, la dispoziţia Inspectoratului Şcolar programele competiţiilor, derulate majoritatea în week-end, astfel încât să poată fi informate şcolile şi să se organizeze deplasările în municipiul reşedinţă de judeţ, mai scrie Agerpres.

  • Potrivit managerului CSM Oradea, Şerban Sere, vor fi alocate între 50 şi 100 de locuri pe competiţie, în funcţie de sport şi spaţiul în care se joacă.

“Avantajele sunt multiple, iar investiţia este minimă. Ne dorim, desigur, atragerea copiilor spre sport, cunoscând beneficiile mişcării, dar copiii pot şi învăţa multe de la sportivi: ce înseamnă disciplina, cum să se organizeze în general, să fie empatici. Un sportiv bun este, sută la sută, şi un sportiv inteligent. Iar copiii noştri ne dorim să fie astfel”, a precizat Horea Abrudan.

În plus, a precizat Abrudan, asemenea deplasări, activităţi extraşcolare, vor facilita împrietenirea copiilor, având ocazia de a socializa, dar şi de a-şi cunoaşte municipiul reşedinţă de judeţ, potrivit sursei citate.

Managerul CSM Oradea a menţionat că ideea inspectorului general şcolar privind acest parteneriat a venit ca o mănuşă, lărgind practic, la nivel de judeţ, iniţiativa CSM de a invita copiii din Oradea care practică sportul la jocurile echipelor de seniori ale clubului.

“Am mai avut discuţii cu dumnealui şi pe alte proiecte, pe care pandemia le-a stopat şi pe care le vom anunţa curând. Îmi doresc foarte mult ca acest parteneriat să nu fie un proiect singular de conexiune a copiilor din şcoli cu sportul de masă şi chiar de performanţă. CSM este onorat să participe la astfel de evenimente pentru că, fiind un club al municipalităţii, se implică în proiecte de responsabilizare socială”, a spus Şerban Sere.

Întrebat dacă parteneriatul este o iniţiativă în premieră naţională, Şerban Sere a răspuns că nu cunoaşte să mai existe un asemenea proiect în ţară, conform Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

Cu o zi înainte de termenul limită impus profesorilor pentru a declara dacă vor să se vaccineze, Ministerul Educației anunță „disponibilitatea” universităților de Medicină de a le explica celor din învățământ de ce e bună vaccinarea

Universitățile de medicină și farmacie și universitățile care au în structură facultăți de medicină și farmacie își declară disponibilitatea de organizare și participare în webinarii și sesiuni de informare destinate…
Vezi articolul

Închisoare cu suspendare pentru o educatoare violentă din Argeș care a lovit mai mulți copii. Pe unul l-a trântit de oliță până când a spart olița, altuia i-a dat o palmă și nasul a început să sângereze. Alt copil a fost făcut „nesimțit”. Este retrasă de la catedră în timpul controlului judiciar. Decizia poate fi atacată

O educatoare din județul Argeș a primit trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a lovit mai mulți copii, potrivit unei decizii a Judecătoriei din Pitești. Decizia nu este…
Vezi articolul

Material susținut de Samsung Electronics

UPDATE Înscrieri deschise până pe 2 decembrie / Profesoara de fizică Mihaela Vâjâitu, Best Teacher 2023 Solve for Tomorrow: Dacă noi, cadrele didactice, avem firi curioase și optimiste, putem atrage alături de noi tineri la fel de dornici să facă proiecte inovatoare și moderne / Alexandra Duță, elevă din echipa câștigătoare a premiului I: Mi-am învins frica de a vorbi în public și am căpătat încredere în mine

Samsung România prelungește perioada de înscriere pentru Solve for Tomorrow până pe 2 decembrie 2024. Elevii cu vârste între 16 și 18 ani se pot înscrie individual sau în echipă,…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie, așa cum propune ministerul Educației: “Este mai bine să avem examenele naționale mai devreme decât mai târziu”, spune Ariana Dudună, președintele Asociației

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) cere ministerului Educației ca școala să înceapă pe 4 septembrie, în prima zi de luni din lună, așa cum este prevăzut în actualul ordin de…
Vezi articolul

BREAKING Pregătirile Guvernului pentru deschiderea școlii: analize de risc în derulare în fiecare unitate, 72,5% dintre școlile cu laboratoare au conexiune la internet, iar Ministerul Sănătății nu a finalizat Ghidul cu reguli sanitare / Plus: Ministerul va încheia protocol cu Google România și Microsoft România pentru softuri educaționale gratuite în școli

Ministerul Sănătății nu a finalizat nici până în acest moment Ghidul cu reguli sanitare în funcție de care primarii și directorii de școli trebuie să deschidă instituțiile de învățământ peste…
Vezi articolul