Sute de elevi bihoreni din mediul rural vor urmări gratuit meciurile Clubului Sportiv Municipal Oradea, printr-un parteneriat cu inspectoratul școlar

146 de vizualizări
Foto: CSM Oradea – Facebook.com
Sute de elevi din mediul rural bihorean vor putea participa gratuit la competiţiile oficiale ale Clubului Sportiv Municipal (CSM) Oradea, în baza unui acord de parteneriat, semnat luni cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, transmite Agerpres.

“În primăvară, un coleg de-al meu îmi spunea că o elevă din Bihor a ieşit pentru prima oară din satul ei pentru a merge la Olimpiada naţională. M-a mişcat foarte mult întâmplarea, dar am şi conştientizat faptul că pot fi mulţi asemenea elevi, din mediul rural, mai ales din zone defavorizate, care de-a lungul timpului nu au oportunitatea de a ieşi din localitatea natală”, a declarat luni, în conferinţă de presă, inspectorul şcolar general Horea Abrudan.

Parteneriatul între CSM Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, gândit încă înainte de pandemie, prevede o strategie prin care copiii din ciclul primar sau gimnazial, fără a-i exclude nici pe liceeni, să fie aduşi la Oradea, cu microbuzele şcolare, însoţiţi de către un profesor, pentru a asista, în mod gratuit, la meciurile de baschet, handbal, polo sau chiar şi fotbal.

CSM Oradea va pune, din timp, la dispoziţia Inspectoratului Şcolar programele competiţiilor, derulate majoritatea în week-end, astfel încât să poată fi informate şcolile şi să se organizeze deplasările în municipiul reşedinţă de judeţ, mai scrie Agerpres.

  • Potrivit managerului CSM Oradea, Şerban Sere, vor fi alocate între 50 şi 100 de locuri pe competiţie, în funcţie de sport şi spaţiul în care se joacă.

“Avantajele sunt multiple, iar investiţia este minimă. Ne dorim, desigur, atragerea copiilor spre sport, cunoscând beneficiile mişcării, dar copiii pot şi învăţa multe de la sportivi: ce înseamnă disciplina, cum să se organizeze în general, să fie empatici. Un sportiv bun este, sută la sută, şi un sportiv inteligent. Iar copiii noştri ne dorim să fie astfel”, a precizat Horea Abrudan.

În plus, a precizat Abrudan, asemenea deplasări, activităţi extraşcolare, vor facilita împrietenirea copiilor, având ocazia de a socializa, dar şi de a-şi cunoaşte municipiul reşedinţă de judeţ, potrivit sursei citate.

Managerul CSM Oradea a menţionat că ideea inspectorului general şcolar privind acest parteneriat a venit ca o mănuşă, lărgind practic, la nivel de judeţ, iniţiativa CSM de a invita copiii din Oradea care practică sportul la jocurile echipelor de seniori ale clubului.

“Am mai avut discuţii cu dumnealui şi pe alte proiecte, pe care pandemia le-a stopat şi pe care le vom anunţa curând. Îmi doresc foarte mult ca acest parteneriat să nu fie un proiect singular de conexiune a copiilor din şcoli cu sportul de masă şi chiar de performanţă. CSM este onorat să participe la astfel de evenimente pentru că, fiind un club al municipalităţii, se implică în proiecte de responsabilizare socială”, a spus Şerban Sere.

Întrebat dacă parteneriatul este o iniţiativă în premieră naţională, Şerban Sere a răspuns că nu cunoaşte să mai existe un asemenea proiect în ţară, conform Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

SURSE Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în privința ordinului ce elimină bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința ordinului ce vizează criteriile de acordare a burselor, potrivit unor surse Edupedu.ro. Audierile…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai va testa efectele alimentației „Carpato-Danubiene”, care respectă principiile dietei mediteraneene dar cu produse românești. Rectorul Daniel David: Mă voi înscrie alături de studenți în studiu. Ținta: seturi de politici publice pentru un comportament alimentar sănătos, inclusiv în școli

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că inițiază proiectul CARPO ce vizează construirea unui comportament alimentar sănătos, în care testează efectele unui anumit tip de alimentație. „CARPO este acronimul alimentației «Carpato-Danubiene»,…
Vezi articolul

UPDATE Înscrierea copiilor care au nevoie de asistență psihologică în programul „Din grijă pentru copii”, explicată pas cu pas. Decontarea activității psihologilor, prevăzută într-un proiect de hotărâre discutat astăzi în Guvern

Metodologia de decontare a serviciilor psihologice din cadrul programului național Programului național ”Din grijă pentru copii” este prevăzută în cadrul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a…
Vezi articolul