Lista posturilor vacante nu este disponibilă pe site-ul Titularizare 2024, după cum au semnalat mai mulți profesori pe adresa redactie@edupedu.ro. Concret este vorba de posturile complete cu viabilitate de cel puțin 4 ani, posturile complete cu viabilitatea sub 4 an, posturile incomplete și posturile ocupate.
- Proba scrisă de la Titularizare 2024, concursul de angajare în învățământ, are loc pe 17 iulie 2024, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial.
Site-ul titularizare.edu.ro nu funcționează în situația în care se desfășoară etapa de pretransfer. În perioada 5-11 aprilie, cadrele didactice depun la unitățile de învățământ cererea pentru obținerea acordului/acordului de principiu pentru transfer/pretransfer consimțit între unitățile de învățământ/modificarea repartizării pe perioada viabilității postului/modificarea încadrării, potrivit calendarului oficial. Pentru această etapă, profesorii au nevoie de codurile posturilor.
Conform surselor Edupedu.ro, site-ul Titularizare 2024 nu mai funcționează de vineri, 5 aprilie.
Profesorii sau viitoarele cadre didactice se vor înscrie la concursul național de Titularizare 2024 în perioada 8-17 mai, potrivit calendarului oficial. Concret, în această perioadă are loc înregistrarea, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere, a dosarelor de înscriere ale candidaților, inclusiv pentru absolvenții promoției 2024.
Despre Titularizare
Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a spus că ar trebui ca intrarea în sistemul de Învățământ să fie regândită: „Să punem accent mai mult pe partea practică, să vedem competențele pe care le are acea persoană de a lucra cu copiii, de a preda, practic, de a fi cadru didactic”. Declarațiile secretarului de stat au fost făcute la DC News.
Proba scrisă de la Titularizare 2024, concursul de angajare în învățământ, are loc pe 17 iulie 2024, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Înscrierea candidaților va începe din 8 mai și va dura până pe 17 mai 2024.
Edupedu.ro a scris despre regulile noi în privința angajării profesorilor în școli, anunțate de Ministerul Educației. Instituția a anunțat pe 27 decembrie 2023 că, potrivit ordinului de ministru care prevede condițiile mobilitate a personalului, școlile nu mai pot stabili pe ce perioadă scot posturile la concurs.
- Metodologia a fost aprobată cu cea mai mare întârziere din istoria recentă, de regulă aceasta fiind publicată până acum în luna noiembrie a fiecărui an. Cea mai mare schimbare este faptul că viabilitatea posturilor nu se mai stabilește la școală, așa cum s-a întâmplat în ultimul deceniu, cel puțin – detalii aici.
Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari, conform metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025, document publicat în Monitorul Oficial.
La Titularizare 2024, profesorii suplinitori pierd postul dacă sunt eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025.