Surse: Se schimbă scenariul în școli din București, cu o zi înainte de începerea școlii. Comitetul municipal pentru Situații de Urgență se reunește duminică dimineața

15.275 de vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
Autoritățile schimbă scenariul de începere a școlii în câteva unități din Capitală, cu doar o zi înainte ca elevii să înceapă anul școlar 2020-2021. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se reunește duminică dimineață, potrivit surselor Edupedu.ro. 

În cadrul ședinței, școala numărul 156 va intra pe scenariul galben (deci cu sistem hibrid) din scenariul roșu în care fusese plasat inițial (ceea ce însemna predare exclusiv online). Alte școli, din sectorul 5, vor ieși din scenariul galben și vor intra în roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare, potrivit surselor noastre. 

Răzgândirile din Capitală vin la o zi după o decizie similară în Sibiu, unde toţi cei 1.440 de elevi din municipiu care figurau joi, în documentele publicate de Ministerul Sănătății, în scenariul roşu, au aflat că vor putea să înceapă de fapt de luni școala fie în formă hibrid, fie 100% în clase. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu a fost nevoit să îşi schimbe decizia, la intervenţia Primăriei, relatează Agerpres, așa că elevii, părinții și profesorii din 3 licee din Sibiu au aflat abia în sâmbăta dinaintea începerii anului școlar că se vor duce fizic de luni la școală.

Amintim că Guvernul Orban a lăsat pe ultima sută de metri decizia privind modul în care va gestiona deschiderea școlilor în anul școlar 2020-2021, după ce le-a închis de pe 11 martie 2020 în contextul pandemiei COVID-19.

Întrebat constant pe parcursul verii cum se deschid școlile, premierul Ludovic Orban răspundea, pe 29 iulie: Presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demagogice a PSD.

Autoritățile locale și directorii de școli au aflat, odată cu întreaga societate, abia pe 5 august (cu o lună înainte de începerea oficială a anului școlar pentru profesori) că decizia deschiderii școlii se descentralizează și că ei joacă, așadar, rolul decisiv în modul în care vor învăța elevii din comunitățile lor.

“Normele au fost transmise, spunem noi, în timp util”, a declarat sâmbătă, 12 septembrie 2020, Monica Anisie, în ceea ce privește normele sanitare privind deschiderea școlilor.


2 comments
  1. Poate scoala respectiva considera ca pentru elevii sai cel mai bun scenariu este online, dar ca sa nu supere, “se lungesc” cu renovarea. Sau poate pur si simplu, lucrarile de renovare s-au prelungit si nu au incotro.

  2. Interesant acest virus. Nu stiam ca este sensibil la lucrari de renovare. Poate peste o saptamana constatam ca virusul dispare daca facem autostrazi. Nu ar fi grozav?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Europeană: România a contractat doar 30% din cele 1,25 miliarde de euro disponibile prin fonduri europene pentru Educaţie, în condiţiile în care suntem în ultimul an al exerciţiului financiar actual

Pentru perioada de finanţare 2014-2020 România a reuşit să contracteze mai puţin de o treime din fondurile europene disponibile pentru îmbunătăţirea Educaţiei, potrivit unei prezentări de la lansarea setului de…
Vezi articolul

Școala în campania electorală. Candidați PSD-PNL din Bacău – întâlniri cu „absolvenții”, înainte de sfârșitul școlii, plus promovare prin vizite la școli  pentru elevi cu dificultăți de învățare

Campania electorală pentru alegerile locale la Bacău a inclus, pentru președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, în prezent candidat al alianței PSD-PNL pentru postul de primar al Municipiului Bacău, dar și…
Vezi articolul

După Academia Română, și Comitetul Istoricilor Români, condus tot de Ioan Aurel Pop, cere Ministerului Educației două ore de istorie în gimnaziu și trei ore pentru liceeni, indiferent de profil / Pop dă exemplul Ungariei

Comitetul Naţional al Istoricilor Români solicită Ministerului Educaţiei ca în învăţământul gimnazial numărul de ore de Istorie din trunchiul comun, obligatoriu, să fie de cel puţin 2 pe săptămână, iar…
Vezi articolul