SURSE Propunerile de miniștri cu care Nicolae Ciucă va merge în Parlament: Pavel Popescu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sorin Cîmpeanu la Educație / UDMR primește patru ministere / Incertitudine la Justiție

2.846 de vizualizări
Pavel Popescu și Sorin Cîmpeanu / Colaj foto: Facebook și captură ProTV
Pavel Popescu și Sorin Cîmpeanu / Foto: colaj Facebook – captură ProTV
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a stabilit lista de miniștri care va fi depusă sâmbătă în Parlament, au precizat pentru G4Media.ro surse politice. Audierile ar urma să aibă loc marți, iar miercuri va fi votul în Parlament.

Portofoliul Educației ar urma să fie menținut de Sorin Cîmpeanu, în timp ce la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării ar urma să fie liberalul Pavel Popescu.

În urma discuțiilor liderilor Partidului Național Liberal împreună cu președintele Klaus Iohannis de joi seară, s-a decis să se continue cu varianta unui guvern minoritar, alături de UDMR. PNL a amânat însă în dimineața aceasta ședința Biroului Executiv, pentru ora 15:00, ședință care fusese convocată pentru ora 11:00 inițial pentru a discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se va prezenta sâmbătă, în Parlament. Din punct de vedere formal, BEX propune lista de miniștri, urmând ca recomandările să fie validate în Biroul Permanent.

Amintim că Cercetarea a fost condusă de Ciprian Teleman (USR-PLUS) până la începutul lunii septembrie, când Tanczos Barna (UDMR) a devenit noul ministru interimar de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, după ce miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia în bloc din Guvern, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de demisie și a numit interimarii propuși de Florin Cîțu.

Citește pe G4Media.ro lista numelor propuse la șefia Ministerelor în Guvernul Ciucă.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING After school-urile și creșele rămân deschise, anunță premierul. Ludovic Orban: Grădinițele și școlile se închid pentru 30 de zile. În clasele I-IV e un pic mai complicat, dar se vor face “niște recapitulative” când se va reveni în clase

Toate grădinițele și școlile din România vor fi închise de luni, indiferent de incidența cazurilor de coronavirus din localitate, a anunțat premierul Ludovic Orban. “Practic, nu vor fi afectate creșele…
Vezi articolul

VIDEO Experiența “Școlii din valiză”: Conținutul este printre principalele provocări ale educației digitale / Trebuie să abordezi și problemele de bază ale comunităților – Angela Galeța, Fundația Vodafone România

Realizarea de conținut pentru educație digitală este una dintre cele mai mari provocări, iar orice proiect de digitalizare în învățământ trebuie să meargă dincolo de furnizarea de ajutor precum dispozitive,…
Vezi articolul

SURSE Bacalaureatul va avea o nouă structură, cu Matematică susținută și de elevii de la uman, o probă nouă de competențe „complementare” și alte două examene scrise la limbi străine, toate de-a lungul clasei a XII-a. În sesiunea propriu-zisă de BAC rămân trei probe scrise și română-oral – proiectul legii Educației

Examenul de Bacalaureat, prevăzut de proiectul legii Educației Deca, va conține o probă de „competențe de bază complementare” specializării, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre „competențe de bază la Matematică”,…
Vezi articolul

Cel mai întârziat proiect de digitalizare din fonduri PNRR al Ministerului Educației este cel dedicat managementului eticii universitare. Mediul academic se confruntă cu o avalanșă de plagiate

22 de milioane de euro alocate prin Planul Național de Reformă și Reziliență pentru digitalizarea managementului eticii universitare stau blocate în conturi din cauza întârzierii implementării acestui apel. În acest…
Vezi articolul