SURSE Probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024 / Profesorii asistenți sunt puși să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu

22.725 de vizualizări
Foto: captură ghid
Sunt probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024, potrivit surselor Edupedu.ro. Profesorii asistenți sunt puși să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu.

“Având în vedere supraîncărcarea platformei, informați asistenții responsabili cu scanarea să scaneze lucrările în prezența elevilor, iar încărcarea pe platformă se va face în cursul zilei de azi de către asistenți. După scanarea lucrărilor în prezența elevilor, aceștia pot pleca”, este mesajul primit de școli.

UPDATE, ora 15:00: Ministerul Educației susține că platforma de scanare a lucrărilor de la simulare Evaluarea Națională 2024 „a funcționat în parametri optimi cu excepția unui scurt interval” de 20 de minute, „însă fără a se înregistra blocaje”.

Amintim că luni, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba română, din cadrul simulării Evaluării Naționale 2024, potrivit calendarului oficial. Conform procedurii, probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Timpul de lucru este de 2 ore, ceea ce înseamnă că, la ora 11, proba s-a încheiat.

Ligia Deca a anunțat că vor fi implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți și peste 12.000 de evaluatori. Conform centralizărilor Ministerului Educației, consultate de Edupedu.ro, peste 176 de mii de elevi din clasa a VIII-a sunt așteptați la simularea de la Evaluarea Națională 2024.

La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”

Lucrările elevilor care susțin simulările examenelor naționale (Evaluarea Națională și BAC 2024) sunt scanate de către profesorii asistenți, potrivit ghidului Ministerului Educației, document consultat de Edupedu.ro.

Conform ghidului, lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colțul din dreapta desfăcut. Dacă lucrarea are mai multe pagini cu colț (în cazul examenului de bacalaureat), acestea se vor scana secretizate. Platforma elimină prima pagină a lucrării, cea care se scanează nesecretizată.

În document se arată că fișierul rezultat în urma scanării va avea 2 pagini negre în plus față de lucrare: prima și ultima. Profesorii asistenți verifică dacă pe parcursul documentului paginile sunt întregi și lizibile.

Dacă sunt pagini care nu se văd bine, profesorii corectori le vor șterge și vor scana din nou lucrarea.

Lucrările de la simulări ale elevilor din școlile cu „acces limitat la Internet” vor fi scanate în alt centru de examen sau la comisia județeană de examen, iar în cazul în care platforma de evaluare digitalizată pică „se va interveni în timp real pentru suplimentarea resurselor sau identificarea și rezolvarea oricărei probleme”. Precizările se găsesc într-un ghid al Ministerului Educației (ME) cu întrebări și răspunsuri despre corectarea digitalizată de la examenele naționale din acest an.

Articol în curs de actualizare

Citește și:
Subiecte Română simulare Evaluarea Națională clasa a VIII-a 2024. Itemi de înțelegere a două texte la prima vedere, de Simona Antonescu și Liviu Papadima, plus cerințe de vocabular și gramatică. „Crezi că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim?” – subiectul scurt de motivare / Subiectul al II-lea cerea un rezumat
UPDATE Simularea pentru Evaluarea Națională 2024. La ora 11, elevii de clasa a VIII-a au încheiat proba scrisă la Limba română
Simulare Evaluare Națională 2024. La limba și literatura română sunt permise sublinierile pe text, la matematică, figurile geometrice/ Trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări
Simulare Evaluarea Națională 2024: Subiectele sunt sub formă de broșuri – ghid al Ministerului Educației
Simulare Evaluarea Națională 2024 / Ligia Deca: Vor fi implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți și peste 12.000 de evaluatori
Cum se scanează lucrările elevilor de la simulările examenelor naționale – ghidul profesorului asistent
Ghidul profesorului evaluator la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC 2024. Pașii pe care îi au de parcurs cadrele didactice
Ce înseamnă evaluarea digitalizată a lucrărilor de la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC 2024. Un profesor va corecta, de regulă, 50 de lucrări, inclusiv de acasă
Simulare națională Evaluare Națională 2024. Colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, potrivit procedurii. Secretizarea se realizează în platforma de evaluare digitalizată – document

19 comments
  1. Pai mincinoșii asa dau catre presa aservită

    De ce era nevoie de 3 articole de lauda când oamenii de la fata locui spun altceva?
    Ia dați voi niște interviuri la alte situri despre cum a mers situația.

  2. Oraș – reședință de județ. Copiii au stat aproximativ 2 ore în clasă pentru predarea lucrărilor. Nu s-a putut efectua scanarea ….. ce să mai vorbim de încărcare lucrărilor pe platformă.

  3. se pare că a funcționat “impecabil” ne spune un articol proaspăt….probabil au venit către ME răspunsuri “ferme” din teritoriu că platforma n a funcționat “decât 20 de min”….in rest, brici:))

  4. Minciuna ! Lucrările au venit la 9.15 și au fost predate la 11.00 , cel mai târziu. Copiii au rămas în clasa până la 12.30 , obligatoriu. S-a blocat platforma , unele lucrări au fost încărcate greșit ( fara Nr de pagini , fara z barat etc). Vă bateți joc de copii la o școală dintr-un oraș reședință de județ și în alte 2 centre de examen din oraș . Nu vreau să știu cum o fi fost la țară , unde nu prea e semnal.

  5. Exact cum ne așteptam! Bani, timp și resurse irosite! Trăiască digitalizarea! … în România lucrului bine făcut! … și fără cap! Din păcate, așa se va întâmpla și în iunie! Bătaie de joc!!! Rușine!!!

  6. Bătaie de joc,la propriu,atât față de colegii noștri asistenți,cât și față de elevi!!!
    Se așteaptă câte 7-8 min până se scanează/salveaza o lucrare,copiii răbufnesc,asistenții își pierd răbdarea…ce e asta???
    Lăsați examenele cum au fost până acum,dacă vreți să aveți asistenți la examenele naționale!
    Astfel,va fi jale mare în vară!!!

  7. Este amuzantă lipsa de logică. Adică elevul asistă la scanare, dar fișierul nu se încarcă pe server imediat. Pot trece ore în care fișierul este stocat local, ceea ce permite toate transformările posibile. La ce competiție este în școli, de a evita pozițiile codașe la examene, pot fi imaginate toate scenariile posibile.

    1. Oricum se poate reîncărca fișier fiind luată in considerare ultima lucrare încărcată pe platformă pt. elevul respectiv.

  8. De ce este de mirare?!… Ați văzut vreodată o platformă care să funcționeze impecabil?.. Este utopic să crezi că da!

  9. ooo …stați să vedeți blocaje din 4 martie când începe simularea de Bac….cu proba de limba romana …
    Și tot nu le da de gândit că nu e ok …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectoratele școlare județene și direcțiile de sport și de cultură vor trece în subordinea autorităților locale, de la 1 ianuarie 2025 – măsură de reducere a cheltuielilor, anunțată de Ministrul Finanțelor / În noua lege a Învățământului, inspectoratele sunt înlocuite cu direcții județene subordonate Ministerului Educației

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un pachet de 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru următorii ani. Printre acestea: descentralizarea inspectoratelor școlare județene, care vor trece din subordinea…
Vezi articolul

VIDEO Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024, prezentate de Ligia Deca: Creșterea notelor peste 5 la Matematică e de peste 26% față de simulare / Urmează să analizăm din nou discrepanța între numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a și cei care se înscriu la Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că la Limba romană 77,6% dintre candidați au obținut note peste 5, în timp ce la matematică, 68,7% dintre note au fost peste 5.…
Vezi articolul