SURSE Percheziții la Universitatea București legate de contractele de deratizare. UPDATE Poliția: Firma „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate” / UB: „Colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei”

1.987 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Perchezițiile ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitate cu un furnizor de servicii de acest fel. Potrivit unei informări a Poliției, cercetările se fac sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în legătură cu o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de către o instituție publică. Aceasta „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției”, se arată în informarea poliției.

UPDATE 13:00: „Au fost, într-adevăr, mai multe verificări ale reprezentanților Poliției Sectorului 2 în spațiile Universității din București. Cercetarea vizează, așa cum ne-a fost comunicat, furnizarea serviciilor de deratizare către universitate de o companie privată. Reprezentanții Universității din București au pus la dispoziția poliției toate documentele solicitate, colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei” – a declarat pentru Edupedu.ro Mirabela Amarandei, directorul Direcției de Orientare Strategică, Evaluare, Monitorizare și Politici Publice din cadrul Universității din București.

UPDATE 12:05: “Astăzi, 08.09.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus in aplicare 36 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza Municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova, Constanța, Brăila și Mehedinți, într-un dosar penal aflat în instrumentare.

În fapt, în cursul anului 2021, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de o către o instituție publică, nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției.

Cu sprijinul instituțiilor abilitate în domeniul sănătății publice se ridică și vor fi analizate probe de sanitație.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, se arată în informarea Poliției.

Știrea inițială:

O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro, percheziții care ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitatea din Capitală cu un furnizor de servicii de acest fel.

Edupedu.ro a solicitat un punct de vedere Universității din București legat de acest caz și îl vom publica imediat ce îl primim.

Amintim că anul acesta au fost numeroase probleme cu șobolanii în București pentru că administrația locală nu a deratizat la timp la nivel de oraș.

Anul universitar începe peste 3 săptămâni, iar facultățile sunt în pregătire pentru a primi studenții față în față anul acesta.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Salt în ierarhia de admitere la liceu pentru mai mulți elevi de clasa a VIII-a din Brașov și Sibiu, după ce nota la Limba maternă le-a fost scoasă din media de admitere

Mai mulți elevi de clasa a VIII-a care au susținut recent Evaluarea Națională 2024 VIII-a apar în ierarhia pentru admiterea la liceu, publicată miercuri, 10 iulie, pe poziții superioare față…
Vezi articolul

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, numit consilier onorific al premierului Ciucă pe chestiuni legate de Spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării

Marilen Gabriel Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara și parlamentar PNL, a fost numit, marți, consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă “pentru sprijinirea participării universităților românești la programele…
Vezi articolul

Greva profesorilor și PNRR au provocat o alocare bugetară de 4,3% din PIB pentru Educație pentru anul 2024, cea mai mare din ultimii cel puțin 20 de ani, dar cu 36 de miliarde de lei mai mică față de prevederile legii Deca-Iohannis

Ministerul Educației a publicat pe Facebook un anunț prin care susține că a crescut alocarea pentru Educație în bugetul pentru anul 2023 până la echivalentul a 4,3% din PIB. Proiectul…
Vezi articolul

Părinții ai căror copii de grădiniță sau elevi au acasă rude cu vulnerabilități sau recomandare de la medic și au dreptul să facă școală online, indiferent de scenariul epidemiologic, nu pot solicita zile libere angajatorului din cauza legislației neactualizate

Părinții ai căror copiii de grădiniță sau elevi locuiesc cu rude care au comorbidități și au dreptul să stea acasă de luni și să facă școală online, indiferent de scenariul…
Vezi articolul