Reprezentanții Ministerului Educației au recomandat inspectorilor școlari să renunțe la simulările județene ale examenelor naționale, deoarece sunt prea aproape de simulările naționale, potrivit surselor Edupedu.ro. Motivul este că ar fi dificilă colectarea datelor.
Simularea la nivel național pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a 2024 se va susține la începutul lunii februarie, în zilele de 5, 6 și 7, potrivit Ministerului Educației. Simularea de Bacalaureat (BAC) 2024 va avea loc o lună mai târziu, în perioada 4-7 martie.
Până acum, mai multe inspectorate școlare precum inspectoratul școlar județean (ISJ) Maramureș, inspectoratul școlar Ilfov, cel din Buzău, inspectoratul școlar Covasna, inspectoratul școlar Iași, inspectoratul școlar Sibiu au organizat sau anunță că vor organiza simulări județene în lunile următoare pentru a pregăti elevii pentru examenele naționale, unele chiar în câte două sesiuni: una până la finalul acestui an calendaristic, iar alta în ianuarie sau februarie, atât pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cât și pentru BAC 2024.
Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a
- 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
- 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
- 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
- 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
- 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
- 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
- 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
- 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
- 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor
Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
8 comments
Este necesara evaluarea națională la clasa a IV- a..
Profesorii cu doctorat sa predea la Universități.
Trebuie să se pună accent pe motivația copiilor și lecțiile sa fie la nivelul lor de înțelegere. Avem nevoie în societate de tot felul de specialiști, cu școli profesionale, liceu, facultate. masterat. Nu trebuie sa cautam vinovați pentru rezultate slabe ci sa ne unim eforturile pt a i ridica.
Evaluare națională trebuie sa dea la clasa a IV- a.
Profesorii cu doctorat sa predea la Universități, nu la școli gimnaziale!!!
Foarte interesant că această recomandare vine în an electoral. De ce nu s-a propus în anii anteriori? Și eu sunt de acord că se dă peste cap orarul, dar mă întreb: atât poate ministerul, pardon, ,, misterul educației “?
Bună ziua,
Dacă într-adevăr, Ministerul Educației a făcut această recomandare, pe motiv că se colectează greu datele, sau oricare alt motiv, părerea mea este că aceasta reprezintă o greșeală. De ce? Simplu. Deoarece, din experiența mea, cu cât ai mai mult exercițiu într-un domeniu, cu atât mai mult capeți experiență. Ori, elevii de clasa a 8-a, care la anul vor susține examenul de evaluare, au nevoie de acest exercițiu. Chiar și pentru a-și doza efortul pe parcursul celor 2 ore de examen. Nu mai spun că se vor obișnui cu atmosfera de examen, tipologii de subiecte și, nu în ultimul rând, vor conștientiza ce mai au de aprofundat.
Sa renunte naibii la orice fel de simulare. De atatea ori pe an se da peste cap tot orarul scolii, se pierd ore, nu vin profesorii implicati in comisii doar pt ca se gasesc unii…
Motivul principal ar trebui sa fie faptul ca ar fi exploatați profesorii .
Asistența si corectarea la simulari sunt in timpul liber al profesorilor si sunt neremunerate.
Chiar asa credeți, că luni, marți, miercuri… când se dau simulările profesorii au timp liber? Nu cumva ei în timpul acela au ore, la fel ca și elevii celorlalte clase, V-VII, respectiv IX-XI? Probleme sunt multe, în principal că, din cauza asistenței la simulări, tocmai celelalte clase de elevi rămân nesupravegheate, că se pierd ore de curs…
La noi (avem clasele 0-12)se pun asistenți numai cei care nu au ore de curs in acel interval ,iar corectorii desigur ca stau peste program sa corecteze,atat la clasele a 8-a,cât si la clasele a 12-a.
Ne ajunge cu varf si îndesat câte o simulare la fiecare clasa terminală (au fost ani in care se dădeau simulari si la clasele 7,respectiv 11)neplătite si olimpiade in weekend -uri,la fel,neplătite .