Surse: Corpul de control al ministrei Educației, trimis la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, după ce Ligia Deca s-a întâlnit cu părinți nemulțumiți de neregulile de la admitere

5.671 de vizualizări
Foto: © Sergio Delle Vedove | Dreamstime.com
Corpul de control al ministrei educației, Ligia Deca, a fost trimis la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM) din București, joi dimineață, 25 iulie, potrivit surselor Edupedu.ro. Verificările au loc după neregulile semnalate la începutul săptămânii la admiterea de la Facultatea de Arhitectură, unde notele au fost inițial afișate necorespunzător în dreptul numelor candidaților, după o eroare tehnică, după cum susține Universitatea.

Corpul de control este trimis la Universitatea de pe strada Academiei după ce miercuri după-amiază ministra Ligia Deca s-a întâlnit cu un grup de părinți nemulțumiți de neregulile de la admitere, conform surselor Edupedu.ro. Părinții ar fi cerut ministrei inclusiv reluarea concursului de admitere, cu alte comisii de evaluare.

Printre plângerile părinților sunt și faptul că temperatura la care s-a susținut examenul joi, 18 iulie, a fost foarte de ridicată, dar și că durata probei ar fi fost limitată la trei ore, pe când candidații s-ar fi așteptat să dureze patru sau cinci, scriu părinții absolvențior de liceu în mesaje primite la redacție.

  • Edupedu.ro a transmis o solicitare ministrei Educației, Ligia Deca, însă nu am primit o reacție până acum. Când vom primi un răspuns, vom reveni cu acesta.

Context. Amintim că rezultatele de la admiterea la Facultatea de Arhitectură de la Ion Mincu au fost republicate marți dimineață, 23 iulie. Candidații au depus peste 300 de contestați pe parcursul zilei de luni, 22 iulie, în urma rezultatelor de duminică, 21 iulie. După depunerea contestațiilor, comisia de contestații pentru admitere a descoperit că, din cauza unei erori umane de transcriere a rezultatelor, mai multe note de la proba de desen și portofolii nu corespundeau numelor candidaților.

  • Contestațiile sunt, la Facultatea de Arhitectură, o etapă în care lucrările și portofoliul nu se reevaluează de comisii și se acordă alte note, ci doar se verifică acuratețea corespondenței între note și candidat, potrivit metodologiei de concurs.

Circa 70 dintre cei declarați inițial admiși au fost respinși. Au fost 737 de candidați care au susținut concurs la Facultatea de Arhitectură a UAUIM în acest an, potrivit tabelului cu rezultatele de la admitere.

Zeci de candidați la Arhitectură și părinții lor au stat la coadă marți după-amiază, 23 iulie, să-și vadă planșele de la proba de concurs de pe 18 iulie, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, după ce rezultatele au fost reafișate marți dimineață.

Părinții și candidații reclamau dubii cu privire la notarea lucrărilor și au cerut recorectarea acestora, după cum se arată în mai multe mesaje primite la redacție. Aceștia susțin și că evaluarea planșelor nu s-a făcut după criterii transparente.

Rectorul UAUIM Marian Moiceanu a declarat pentru Edupedu.ro că notele de duminică nu erau cele alocate corect candidaților și că sunt corecte cele de după republicare, în urma verificărilor. Moiceanu a mai spus că toți candidații au avut posibilitatea să-și vizualizeze marți planșele lucrate la proba de pe 18 iulie, pentru a vedea pe lucrări numele și notele lor.

Foto: © Sergio Delle Vedove | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Candidați la Arhitectură și părinți stau la coadă să-și vadă planșele de concurs, la Universitatea Ion Mincu, după reafișarea rezultatelor / Rectorul Moiceanu: Ei pot verifica notele de pe lucrări, sunt cele corecte. O eroare la transcriere a decalat punctajele inițiale
Nereguli la admiterea 2024 la Arhitectură, la Universitatea Ion Mincu din București. Rezultatele au fost publicate din nou marți, 23 iulie, după erori informatice la preluarea notelor – UPDATE / Zeci de părinți protestează

4 comments
  1. Au aratat notele pe lucrarile din sala de concurs ,in schimb notele de la portofoliu nu au fost aratate ,ptr ca acestea au fost atuurile lor in a manipula notele de la examen si a-asi introduce elevii de la meditatii pe lista celor admisi. Toti profesorii din facultate mediteaza in particular . Am cautat decalajul dintre note asa cum a declarat pseudodecanul , si nu le-am gasit . Logic ,daca se insera o serie de legitimatie in plus,ultimul din lista nu avea note de examen si greseala se vedea din start. Numai povesti.

  2. “unde notele au fost inițial afișate necorespunzător dreptul numelor candidaților, după o eroare tehnică”
    probabil lipseste o prepozitie in subtitlu…
    In rest succes noilor studenti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cinci mari universități românești vor să stabilească programe de studiu comune, de la licență la doctorat, mai ales în domenii “hot topic” și clasice. Decizia Consorțiului Universitaria

Cele cinci mari universități românești care formează Consorțiul Universitaria intenționează să desfășoare pe viitor programe academice comune, “inclusiv cu dublă diplomă și/sau cu utilizarea sistemului de microcredite”, dar și să…
Vezi articolul

USR cere o perioadă mai mare de dezbatere publică de 10 zile, pentru legile Educației / Vom susţine în Parlament amendamentele preluate de la societatea civilă, părinţi, elevi şi studenţi, spune senatorul Ștefan Pălărie

Proiectele legilor Educaţiei făcute publice luni “cuprind multe compromisuri politice”, sunt nefundamentate și au nevoie de modificări radicale, a precizat senatorul Ștefan Pălărie într-o scurtă conferință de presă la Parlament.…
Vezi articolul