„Suntem 4,9 milioane de tineri și vă spunem NOI dacă avem nevoie de educație sexuală!” Educația sexuală în școli, motiv de scandal între AUR, Ministerul Educației și o coaliție de ONG-uri

1.503 vizualizări
Foto: © Designer491 | Dreamstime.com
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere explicații Ministerului Educației, după ce secretarul de stat Maria Ștefania Manea a fost citat într-un comunicat de presă al unor organizații neguvernamentale care anunță demararea unui studiu național intitulat „Suntem 4,9 milioane de tineri și vă spunem NOI dacă avem nevoie de educație sexuală!”, notează G4Media,ro.
  • UPDATE: Secretarul de stat Maria Manea a declarat pentru G4Media.ro că nu are nici o legătură cu inițiativa societățiii civile. ”Nu am făcut niciodată acele declarații, nu cunosc acel ONG și nici pe reprezentanții lui”, a declarat Manea pentru G4Media.ro.

„O asociere de ONG-uri anonime anunță o mare consultare națională, cu rezultat cunoscut încă din titlul proiectului. Printre organizatori nu apare vreo instituție a statului, însă în comunicatul de presă inițial este citat un secretar de stat din Ministerul Educației, Maria Ștefania Manea, care apără ideea, o justifică și lasă de înțeles că ministerul e partener. Mai mult, chestionarul indicat cu link în comunicat nu are nicio valoare din punct de vedere sociologic. Oricine poate completa acest chestionar de mai multe ori, iar corectitudinea răspunsurilor nu poate fi verificată. Este, pur și simplu, o risipă de bani”, a afirmat co-președintele AUR, Claudiu Târziu, într-un comunicat de presă al partidului care se opune vehement proiectului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


1 comment
  1. -Giglele, ce lucrări ai săptămâna asta?
    -La mate, geogra și “sexuală”.
    -Ți-ai învățat la “sexuală”?
    -Nu… nu încă…
    -Pune-te pe învățat, că rămâi corigent! Nu-ți ajunge ce dezastru ai în catalog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bibliotecile publice pot aplica până la 31 ianuarie 2024 pentru runda a doua a programului de digitalizare, prin fonduri PNRR, în valoare de peste 16 milioane de euro. În județele unde nu există un consorțiu, bibliotecile se pot conecta la unele deja existente

Bibliotecile publice au termen până pe 31 ianuarie 2024 să aplice în cadrul celui de-al doilea apel pentru digitalizarea bibliotecilor publice lansat de Ministerul Cercetării în octombrie anul trecut. Suma…
Vezi articolul

Personalitatea istoricului Nicolae Iorga, fost rector al Universității din București, omagiată într-o expoziție-eveniment deschisă la Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii mai 2022

Elevii, profesorii și părinții pot vedea piese din colecția muzeală a Universității din București, într-o expoziție care îl omagiază pe istoricul Nicolae Iorga la 150 de ani de la naștere,…
Vezi articolul

Conferință internațională, în București, pe teme despre dezvoltarea culturală a creștinilor arabofoni în sec. XVI-XIX, despre tradițiile artistice și viața intelectuală în Orientul otoman. Eveniment în cadrul proiectului TYPARABIC, intrarea este liberă

În zilele de 19 și 20 martie a.c. se va desfășura la Biblioteca Sfântului Sinod (Mănăstirea Antim), Str. Mitropolit Antim Ivireanul nr. 29, Sector 4, București, a treia conferință internațională…
Vezi articolul