Sunt două motive pentru care deschiderea școlii pe 8 februarie poate fi revocată, spune Vlad Voiculescu: creșterea cazurilor la ATI și în spitale și răspândirea noii tulpini

7.436 de vizualizări
Foto: © Inna Reznik | Dreamstime.com
Sunt două motive pentru care decizia de deschidere a școlilor poate fi revocată, spune Vlad Voiculescu la TVR. Primul motiv este deteriorarea masivă a indicatorilor pandemiei, iar al doilea este legat de răspândirea noii tulpine de coronavirus.

„Vedem că sunt locuri unde o nouă tulpină face ravagii. Vedem că această tulpină poate fi mult mai contagioasă și această tulpină poate să afecteze și copiii. Dacă vom avea această noul tulpina în România și dacă va deveni extrem de contagioasă, atunci sigur lucrurile trebuie luate din nou în considerare”, spune ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a mai spus că decizia de redeschidere a școlilor este condiționată de numărul cazurilor la ATI, care nu trebuie să ajungă la limită (n.red. peste 1.500), de numărul deceselor și de numărul zilnic al cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2.

„În momentul ăsta, astăzi, avem o mie și un pic de cazuri în AT. Dacă numărul ăsta va crește semnificativ, adică dacă va ajunge la 1.500 e deja mult, peste capacitatea noastră actuală, atunci cu siguranță vom lua în calcul revizuirea deciziei (n.red. de redeschidere a școlilor). Și sunt câteva informații: odată vorbim de testare, de cazurile confirmate, apoi vorbim despre cazurile în ATI și cazurile din secțiile din spital, o parte din cazurile din spital sunt deja grave și apoi vorbim de decese. Ultimele două sunt cât decât cifre certe, dacă la testare putem discuta și sunt de acord că ar fi bine să testăm mai mult și facem asta, aranjăm lucrurile în așa fel încât să testăm mai mult și să raportăm mai bine ca să avem imagine cât mai clară, celelalte două sunt cifre pe care ne putem baza”, a explicat Voiculescu.

Foto: © Inna Reznik | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David: Trebuie să ne apropiem mai mult de oameni. Cel puțin o dată pe lună sau la două săptămâni îmi propun să am o conferință de presă serioasă și în fiecare joi, online – sinteza activității / În lipsa comunicării publice, oamenii te cred parte din sistem, își pierd încrederea

Comunicarea de fațadă, superficială, a oamenilor politici și din poziții publice a fost criticată de ministrul Educației și Cercetării într-o emisiune la Antena 3, joi seara. Daniel David a comentat,…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Ministerul Educației își face corp de evaluatori după diferențele majore de note și numărul record de contestații de la examenele naționale de anul acesta. Condițiile și calendarul de înscriere pentru profesorii care vor să corecteze la examene

După anul cu cele mai multe contestații și cu diferențe majore între notele de după corectare și cele inițiale, Ministerul Educației face înscrieri pentru formarea evaluatorilor în cadrul unui Corp…
Vezi articolul

Cinci „categorii de profesori” identificate de președinta ARACIP, agenția care evaluează, acreditează și autorizează școlile / Mariana Dogaru: În momentul în care gândim generalități ce duc mai degrabă la etichetare, nu avem cum să obținem rezultate

Într-un mesaj publicat pe Facebook, președinta ARACIP, Mariana Dogaru, susține că dacă „gândim generalități ce duc mai degrabă la etichetare, nu avem cum să obținem rezultate”, în contextul dezbaterii create…
Vezi articolul

Dacă ești un profesor bun, nu mai pui, în primul rând, problema numărului de ore, spune Mircea Bertea, președinte al Asociației Colegiilor Pedagogice: Într-o oră, faci cât altul în cinci

Președintele Asociației Naționale a Colegiilor și Liceelor Pedagogice din România, Mircea Bertea, a declarat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, în contextul proiectelor de planuri-cadru, că „dacă ești un profesor…
Vezi articolul

Profesoara Dorica Boltașu: Învățarea diferențiată și individualizată nu poate fi asigurată în învățământul de masa, cel de stat, cu 33 de elevi în clasă, dintre care 3 sunt cu CES / Statul nu a angajat pe nimeni să ne ajute și noi rămânem responsabili de toți

Dorica Boltașu, profesoară la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din București, a vorbit, la emisiunea InfoEdu difuzată la TVR Info duminică 23 martie, despre lipsa sprijinului pentru elevii cu CES (cerințe educaționale…
Vezi articolul