Sud-Estul României, regiunea din UE cu cele mai mici cheltuieli de cercetare – dezvoltare

176 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
România e codașa UE la cheltuieli publice pentru cercetare și dezvoltare, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Iar în interiorul României, regiunea cu cele mai mici astfel de cheltuieli este sud-estul, scrie G4Media.ro.

În UE, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au crescut doar marginal în deceniul precedent, de la 2,0% din PIB în 2010 la 2,3% în 2021. Cheltuielile pentru inovare și cercetare și dezvoltare rămân puternic concentrate în statele membre din nord-vestul UE și în capitale și în alte regiuni metropolitane.

  • În 2021, intensitatea cercetării și dezvoltării a ajuns la 3,4 % în Suedia și la 3,0 % în Germania. La polul opus, intensitatea cercetării și dezvoltării era de numai 0,4 % în România.

Variațiile sunt și mai mari la nivel subnațional, unele regiuni investind aproape 8% din PIB în cercetare și dezvoltare (Braunschweig în Germania și Brabant Wallon în Belgia), în timp ce în altele intensitatea cercetării și dezvoltării a fost mai mică de 0,1% (România de Sud-Est).

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tehnologia și accesul la tabletă și telefon mobil îi fac pe copii să învețe să scrie înainte de a ști să citească. Descoperirea făcută în România i-a surprins pe cercetătorii europeni

În capitolul “România, descoperiri surprinzătoare“ autorii raportului Copiii mici (0-8) și tehnologia digitală – un studiu calitativ în Europa, studiu făcut de hub-ul științific al Comisiei Europene, Joint Research Centre, descriu povestea…
Vezi articolul

Cercetător român la MIT, despre problemele pe care trebuie să le depășească oamenii de știință: La primul proiect de cercetare am lucrat vreo 6-7 luni fără să obțin rezultatele dorite, iar eu nu înţelegeam de ce – Adevărul

“În perioada facultății, m-am hotărât să fac cercetare după ce termin studiile, fiindcă eram foarte fascinat de ideea de «cunoaștere» (knowledge) și de a ajuta lumea să progreseze din punct…
Vezi articolul