O elevă din Suceava a fost confirmată cu virusul COVID-19 / Elevii care au fost în contact cu colegii lor pozitivi Covid pot susține examenele, cu mască și mănuși – DSP Suceava

3.986 de vizualizări
FOTO: freepik.com
Cursurile de pregătire pentru examenele naţionale ale Şcolii Gimnaziale ”Miron Costin” din Suceava au fost suspendate, după ce o elevă de clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu virusul COVID-19, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Cezar Anuţei, transmite Agerpres. Acesta este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţ care urmează să susţină examene naţionale în perioada următoare.

Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus în cursul zilei de miercuri, după ce cu o zi înainte mama acesteia a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru examenele de evaluare naţională împreună cu nouă colegi şi un profesor.

În prezent, colegii elevei şi profesorul de la clasă se află în izolare la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Dinu Sădean, director DSP Suceava, a declarat la Digi 24 că elevii contacți asimptomatici ai celor doi elevi infectați cu COVID-19 au primit o derogare astfel încât să participe la prima sesiune a examenelor. Noutatea, în cazul lor, este că vor susține examenul într-o sală separată și vor purta măști și mănuși la examen.

În ceea ce-i privește pe elevii depistați pozitiv, care se află internați în spital, dr. Sădean a afirmat că pentru aceștia nu este posibilă nici o derogare și că ei vor susține examenele în sesiunea următoare, scrie Monitorul de Suceava.

Primul caz a fost cel al unei adolescente din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care a participat, alături de alţi colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat. Şi în acest caz, conducerea liceului a luat decizia de a suspenda orele de pregătire pentru examen.

Potrivit lui Cezar Anuţei, eleva este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, alături de mama sa, tânăra fiind asimptomatică.

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

3 comments
  1. “Elevii care au fost în contact cu colegii lor pozitivi Covid pot susține examenele, cu mască și mănuși – DSP Suceava” – pentru cazul acesta nu ar trebui sa existe o regula unitara in toata tara? Asa ne trezim ca unii au voie sa se duca la examene, altii nu au voie in functie de DSP-ul de judet. De asemenea, de ce nu se testeaza elevii de contact. Va e teama ca numarul de cazuri e de fapt mult mai mare?

  2. Incep sa cred ca oamenii astia prezinta semne de autism. Prin definitie, la baza, autismul te face sa crezi ca traiesti intr-o lume paralela, ceea ce este exact ce fac acesti oameni. Pretind ca nu exista virus, pretind ca exista masuri, pretind ca totul este bine, cand in realitate tara arde. Pana acum spuneau ca in functie de starea epidemiologica (cazuri), se dau sau nu. Au urcat inapoi cazurile si sunt din ce in ce mai multe zilnic, dar le ignora. Au spus ca daca se ia din scoli, se inchid. S-a luat si uite-i. Deci prin definitie, guvernantii nostri sunt autisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicat al profesorilor: Nu există certitudini în ceea ce privește ultima etapă a creșterilor salariale preconizate, printr-o viitoare lege a salarizării / Noile grile de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ, majorate cu 50% față de grila din actuala lege a salarizării, au fost trimise la Ministerul Muncii, transmite Ministerul Educației

Sindicatul Învățământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara a transmis că „nu există certitudini în ceea ce privește ultima etapă a creșterilor salariale preconizate (printr-o viitoare lege a salarizării unice)”. În luna august,…
Vezi articolul

„Nu avem o selecție foarte sănătoasă a persoanelor care ajung să predea în învățământ”, spune profesorul de filosofie Lucian Maier. Inspecțiile care se fac la clasă sunt, în bună măsură, o formalitate, potrivit acestuia

„Învățământul de calitate este legat de posibilitatea de a-i avea pe cei mai buni studenți în școli, însă pentru un absolvent bun de facultate e mult mai ușor să găsească…
Vezi articolul

Consiliul Național de Etică decide că Lucian Bode nu a plagiat în cartea bazată pe teza sa de doctorat, deși teza era “profund viciată” de plagiat – surse / Iohannis ceruse lămurirea situației în cazul ministrului Bode, al doilea om în PNL, până la rotația guvernamentală

Consiliul Național de Etică, for-cheie în analiza eticii în cercetare, aflat în subordinea Ministerului Cercetării în guvernul Ciucă, a constatat, joia trecută, că Lucian Bode nu a plagiat în cartea…
Vezi articolul

Copiii de la grupele mijlocie și mare pot fi retrași de părinți dacă „se observă manifestări de oboseală sau de neadaptare la regimul grădiniței” / După o evaluare a educatorului pot fi înscriși la un serviciu complementar în anul în curs sau reînscriși în anul școlar următor – ROFUIP 2024

Copiii de la grupele mijlocie și mare pot fi retrași de părinți dacă “se observă manifestări de oboseală sau de neadaptare la regimul grădiniței”, potrivit ROFUIP 2024. După o evaluare…
Vezi articolul