Subiectele și răspunsurile corecte de la proba scrisă pentru concursul de directori 2022 / Întrebare: Prin ce se aseamănă filmele și romanele

26.083 de vizualizări
Foto: captură – subiect
Ministerul Educației a publicat subiectele primite joi, 8 septembrie, de profesorii care au candidat la proba scrisă a concursul național de directori de școli și directori adjuncți, sesiunea iunie-octombrie 2022. De asemenea, Ministerul a mai publicat și șablonul cu răspunsurile corecte.

În Capitală sunt înscriși la proba scrisă 98 candidați, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial în luna iunie, evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor. Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota fiecărui evaluator se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor acordate de acesta. Nota candidatului la proba scrisă se calculează ca medie aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a probei scrise.

Descarcă subiectele:
Descarcă șablonul de evaluare:

Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, conform ordinului. 

Ordinul pentru modificarea metodologiei prevede că „nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor la reevaluarea probei scrise. În cazul constatării diferențelor de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor, președintele comisiei de organizare reevaluează testul în prezența candidatului și acordă nota finală”.

Calendarul concursului
  • 8 septembrie – Desfășurarea probei scrise 
  • 8 septembrie – Afișarea rezultatelor la proba scrisă 
  • 8-9 septembrie – Depunerea contestațiilor la proba scrisă 
  • 12-13 septembrie – Soluționarea contestațiilor la proba scrisă 
  • 13 septembrie – Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă 
  • 14-18 septembrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare
  • 19-20 septembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu
  • 21 septembrie – Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor 
  • 22-29 septembrie – Desfășurarea probei de interviu 
  • 23-30 septembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu 
  • 30 septembrie – Afișarea rezultatelor finale ale concursului
  • 3 octombrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ 
  • 4 octombrie – Validarea rezultatelor finale 
  • 5 octombrie – Emiterea deciziilor de numire 

6 comments
  1. Corect. Subiectele sunt ușoare, dar raportați-le la timpul stabilit prin metodologie, 120 minute, pentru 50 de itemi. Nici numai dacă le-ai citi, nu te poți încadra. Aici este eroare, la cei care și au pus numele pe metodologie. În rest sunt ca cele cerute de UE.

  2. Ar fi interesant de aplicat aceste teste pe elevi din ciclul primar, apoi gimnazial şi liceal. Poate că aşa s-ar descoperi candidați la postul de director al unei şcoli şi printre copii de clasa I.

    Un pedagog de şcoală nouă

  3. Cele mai idioate intrebari! Nu stim in ce sunt specialisti indivizii care au elaborat aceste subiecte din cadrul concursurilor de directori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mușamalizarea cazului de la Târgu Mureș, Școala „Romulus Guga”. Învățătoarea Mariana Alexa a primit un avertisment scris pentru abuzurile verbale repetate, zilnice, la adresa elevilor săi de 8-9 ani: „Ce-i în capul ăsta al tău, groapă de nisip? Creier în niciun caz”, „minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap ca altul”

Învățătoarea Mariana Alexa, care a abuzat verbal elevii săi de la Școala Gimnazială „Romulus Guga din Târgu Mureș, a primit doar un avertisment scris pentru ieșirile sale, a declarat pentru…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților cer bani la rectificarea bugetară pentru suplimentarea burselor, altfel „s-ar ajunge la premiera istorică a scăderii numărului de studenți bursieri”

Reprezentanții studenților solicită premierului Florin Cîțu și ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să asigure suplimentarea fondului de burse pentru studenți pentru a majora subvenția cu 41 de lei/lună, respectând creșterea cuantumului unei…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor, după măsurile anunțate vineri de autorități: în localitățile cu peste 6 infectări la 1000 de locuitori, școala să fie exclusiv online / Elevii să se poată testa în școală, atunci când apare un caz într-o clasă

Consiliul Național al Elevilor a reacționat, sâmbătă dimineață, la măsurile anunțate vineri de guvern cu privire la deschiderea școlii. Organizația arată că e vorba doar de propuneri, deși mai sunt…
Vezi articolul