Subiectele și baremele la Limba maternă, BAC 2024 – sesiunea de toamnă, publicate de Ministerul Educației

2.029 de vizualizări
Foto: © Bongkarn Thanyakij | Dreamstime.com
Subiectele și baremele cu răspunsurile corecte pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă au fost publicate de Ministerul Educației. Joi, 22 august, sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2024 s-a încheiat cu proba la Limba maternă.

Proba a început la ora 9:00, iar accesul absolvenților în săli a fost permis, în baza actului de identitate, până la ora 8:30, conform Ministerului Educației.

Afișarea primelor rezultate, anonimizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR)va avea loc luni, 26 august, până la ora 12:00 (pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen), după cum a anunțat Ministerul Educației.

Subiect Limba maghiară: profilul real, tehnologic

Barem Limba maghiară: profilul real, tehnologic

Subiect Limba maghiară: profilul umanist, profilul pedagogic

Barem Limba maghiară: profilul umanist, profilul pedagogic

Subiect Limba germană

Barem Limba germană

Subiect Limba italiană

Barem Limba italiană

Subiect Limba croată

Barem Limba croată

Subiect Limba sârbă

Barem Limba sârbă

Subiect Limba ucraineană

Barem Limba ucraineană

Condițiile pe care un tânăr trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să fi susținut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media generală 6 (cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”, conform regulilor în vigoare.

Foto: © Bongkarn Thanyakij | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marius Nistor, FSE: La greva din 2005, care a durat 3 săptămâni, s-a câștigat un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii din școli. Degeaba am școlile dotate, atâta vreme cât nu am și oameni, atâta vreme cât oamenii pe care îi avem între aceste ziduri nu sunt motivați

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație, a amintit că la ultima grevă generală de amploare, din 2005, Guvernul a alocat un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii în școli.…
Vezi articolul

Dezbatere publică în sistem de videoconferință pe tema modificării statutului elevului, organizată marți, 7 martie, de Ministerul Educației / Înscrierile se fac până pe 3 martie

Ministerul Educației anunță că organizează în data de 7 martie 2023, ora 14:00, în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Statutului elevului (aprobat prin ordinul ministrului…
Vezi articolul