Subiectele și baremele de la Titularizare 2022 au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15. Concursul de titularizare a avut proba scrisă miercuri, 13 iulie.
„În perioada de înscriere au fost înregistrate 33.088 de fişe de înscriere, dintre care 5.655 de fişe de înscriere ale absolvenţilor promoţiei curente”, conform unui comunicat al Ministerului Educației.
Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecția specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.
Amintim că Sorin Cîmpeanu califică „extrem de îngrijorător” numărul redus de posturi titularizabile la disciplinele la care se susțin probe scrise la examenele naționale. La nivel național sunt puțin peste 5 mii de posturi titularizabile. – detalii aici
Sorin Ion a declarat la Euronews că „în proiectul de lege al învățământului preuniversitar am propus posibilitatea titularizării pe fracțiuni de normă, pentru că din cele aproape 68.000 de posturi pe care le scoatem astăzi la concurs peste 46.000 sunt incomplete” – detalii aici
Descarcă toate subiectele și baremele de aici:
Barem Învățători:
Subiect Învățători:
Barem Educator-puericultor:
Subiect Educator-puericultor:
Barem Limba română:
Subiect Limba română:
Barem Educatoare:
Subiect Educatoare:
Barem Matematică:
Subiect Matematică:
Barem Biologie:
Subiect Biologie:
Barem Fizică:
Subiect Fizică:
Barem Geografie:
Subiect Geografie:
Barem Istorie:
Subiect Istorie:
Barem Informatică:
Subiect Informatică:
Barem Pedagogie:
Subiect Pedagogie:
Barem Sociologie:
Subiect Sociologie:
Barem Psihologie:
Subiect Psihologie:
Barem Filosofie și Logică, argumentare și comunicare:
Subiect Filosofie și Logică, argumentare și comunicare:
Ce urmează după proba scrisă de la Titularizare 2022 – calendar
Pe 19 iulie vor fi anunțate rezultatele iniţiale, apoi, în perioada 19-21 iulie se depun contestațiile.
Soluţionarea contestațiilor are loc între 21-26 iulie 2022, după care profesorii vor afla rezultatele finale pe 27 iulie 2022.
Încep apoi ședințele de repartizare în următoarea ordine:
29 iulie – ședința de repartizare a candidaților care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată;
1 august – ședința de repartizare a candidaților angajați pe perioada viabilității postului, care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe postul pe care sunt deja angajați pe viabilitate, pe perioadă nedeterminată;
18-19 august – ședința de repartizare a candidaţilor care au obținut medii peste 7 la concursul din acest an, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată
23-24 august – ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.
Ce este titularizarea?
Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
Foto: © Mooshny | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.
3 comments
S-a dat așa ușor ca și un elev de clasa 12 le rezolva.Simplu,simplu.In ultimii doi ani au fost niște subiecte de plângeai, tortura neuronilor.Anul acesta au zis sa ia nota mare orice amarastean.
La specialitatea geografie sunt greseli in barem!?
La subiectul al II lea, Punctul C, 1. a. Pe acea hartă arată paralela de 40 grade lat N. Eu asa vad…49 cat scrie in barem nu trebuia să fie mai sus?