Subiectele primite la Limba română de elevii de la uman – BAC 2023. Candidații au avut de caracterizat un personaj dintr-un text narativ ce aparține lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu

31.103 vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Elevii de clasa a XII-a au susținut luni, 26 iunie, proba scrisă la Limba română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluarea în Educație a fost cea cu numărul 6.

UPDATE: Baremele de corectare și subiectele pentru proba de Limba Română de la Bacalaureat 2023, publicate de Ministerul Educației

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, potrivit Ministerului Educației.

La subiectul III, candidații au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

Redăm subiectele primite de elevii de la uman:

Calendar BAC 2023, sesiunea iunie-iulie:
  • 26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
        1. Am inteles pana la urma despre ce era vorba in comentariile de mai sus. Deci tinerii care au dat bac-ul nu auzisera de expresia respectiva, contextul era vag si putea fi inlocuit cu cam orice cuvant, ca in bancul din perioada comunista cu “circa” si “sanchi”, asa ca se revolta. Ciudat. am vazut si o petitie in care cer sa se puncteze orice. intr-un comentariu, cineva spunea chiar: “sa mearga si din proprie initiativa, va rog”
          Mi se pare incredibil. Sa nu te simti anapoda ca ai gresit, ca nu ai stiut ceva, ci sa vrei, ca in Orwell, gresitul sa fie corect, albul sa fie negru si 0 puncte sa se faca 6.
          Sunt de acord ca sistemul de invatamant este la pamant, sunt de parere ca multe subiecte sunt facute ca sa te prinda in capcana, dar elevii de astazi chiar sunt ceva ce nu am mai pomenit. NU AI STIUT/AI GRESIT, NU AR TREBUI SA FII PUNCTAT. cum sa faci petitie si/sau sa te plangi pe site-uri ca la un subiect s-a cerut un sinonim pentru o expresie (dupa parerea mea, banala!) pe care tu nu o cunoasteai, de parca este vina altcuiva pentru lipsa ta de cultura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O femeie condamnată de vrăjitorie la 1690, în Statele Unite, ar putea fi amnistiată datorită unor elevi de gimnaziu. Profesor: Poate să pară neimportant, dar eforturile copiilor au permis repararea unei nedreptăți istorice

Condamnată pentru vrăjitorie în timpul celebrelor procese din orașul Salem, în secolul al XVII-lea, o femeie din SUA ar putea fi amnistiată prin cercetările făcute de un grup de elevi…
Vezi articolul

Curriculum decis și la nivel local, cu 50% mai multă practică la firme și o jumătate de zi pe săptămână în care copiii de gimnaziu sunt vizitați de antreprenori în școli. Reforma liceului profesional din Franța, în discuții naționale și contestată de sindicatele profesorilor

De la începutul anului școlar 2023-2024, învățământul profesional din Franța va suferi modificări în cadrul unei reforme-obiectiv a președinției și Ministerului Educației din Republică. După reforma liceelor teoretice (sau „generale”,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat pe o posibilă faptă de discriminare a elevilor făcută de Ministerul Educației prin eliminarea burselor de merit pentru clasa a V-a și a celor rurale pentru liceeni / La început de octombrie au loc audierile

Autosesizarea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul eliminării burselor rurale pentru liceeni și a burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a a fost înregistrată, iar Ministerul…
Vezi articolul