Subiectele de la Bacalaureatul francofon 2024 – discipline nonlingvistice DNL și de la Cultura spaniolă, publicate de Ministerul Educației – descarcă

74 de vizualizări
Foto: © Pixavril | Dreamstime.com
Subiectele de la Bacalaureatul francofon și de la Bacalaureatul pentru elevii care au urmat un regim de predare a limbii bilingv spaniolă au fost publicate de Ministerul Educației pe pagina dedicată. Probele au avut loc în perioada 1-4 iulie.

De precizat, este prima dată în istoria recentă când Ministerul Educației publică aceste subiecte.

Obținerea diplomei de Bacalaureat cu mențiunea specială „Secție bilingvă francofonă” este reglementată prin ordinul 4.424/2014.

Elevii trebuie să susțină 3 probe: proba anticipată a Bacalaureatului (pentru cei care doresc mențiunea specială), proba la limba franceză și proba la disciplina nonlingvistică (DNL).

Subiectele de anul acesta au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro. Acestea pot fi consultate mai jos.

FOTO Subiect Bac secții bilingve francofone Biologie:

FOTO Barem Bac secții bilingve francofone Biologie:

DOCUMENT Subiect Bac secții bilingve francofone Biologie:

DOCUMENT Barem Bac secții bilingve francofone Biologie:

FOTO Subiect Bac secții bilingve francofone Economie:

FOTO Barem Bac secții bilingve francofone Economie:

DOCUMENT Subiect Bac secții bilingve francofone Economie:

DOCUMENT Barem Bac secții bilingve francofone Economie:

FOTO Subiect Bac secții bilingve francofone Geografie:

FOTO Barem Bac secții bilingve francofone Geografie:

DOCUMENT Subiect Bac secții bilingve francofone Geografie:

DOCUMENT Barem Bac secții bilingve francofone Geografie:

FOTO Subiect Bac secții bilingve francofone Istorie:

FOTO Barem Bac secții bilingve francofone Istorie:

DOCUMENT Subiect Bac secții bilingve francofone Istorie:

DOCUMENT Barem Bac secții bilingve francofone Istorie:

FOTO Subiect Bac secții bilingve francofone Matematică:

FOTO Barem Bac secții bilingve francofone Matematică:

DOCUMENT Subiect Bac secții bilingve francofone Matematică:

DOCUMENT Barem Bac secții bilingve francofone Matematică:

FOTO Subiect Bac secții bilingve francofone Chimie:

FORO Barem Bac secții bilingve francofone Chimie:

DOCUMENT Subiect Bac secții bilingve francofone Chimie:

DOCUMENT Barem Bac secții bilingve francofone Chimie:

FOTO Subiect Bac secții bilingve francofone Fizică:

FOTO Barem Bac secții bilingve francofone Fizică:

DOCUMENT Subiect Bac secții bilingve francofone Fizică:

DOCUMENT Barem Bac secții bilingve francofone Fizică:

FOTO Subiect Bac Cultura spaniolă:

FOTO Barem Bac Cultura spaniolă:

DOCUMENT Subiect Bac Cultura spaniolă:

DOCUMENT Barem Bac Cultura spaniolă:

Iată ce prevede metodologia de organizare a secțiilor bilingve francofone în legătură cu obținerea diplomei de Bacalaureat cu mențiunea specială:

„(1) Pentru obţinerea menţiunii speciale “Secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat, elevul trebuie să se înscrie, să se prezinte şi să promoveze examenele la trei probe specifice: proba de evaluare în cadrul modulului interdisciplinar, proba specifică de limba franceză şi proba specifică de DNL.

(2) Evaluarea modulului interdisciplinar este considerată ca fiind proba anticipată a bacalaureatului pentru elevii care doresc obţinerea menţiunii speciale “Secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat.

(3) Nota minimă pentru promovarea probei anticipate este 5 (cinci).

(4) Elevii care nu promovează proba anticipată nu se mai pot înscrie şi participa la celelalte probe specifice ale bacalaureatului, în vederea obţinerii menţiunii “secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat.

(5) Nivelul de competenţă lingvistică în limba franceză minim acceptat pentru obţinerea menţiunii speciale “Secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat este B2.

(6) Obţinerea de către un elev, pe timpul studiilor liceale, a unei certificări DELF nivel B2 sau superior permite recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor de la examenul DELF cu proba specifică de limba franceză menţionată la alin. (1).

(7) DNL studiată de către elev în clasele a XI-a şi a XII-a va fi prezentată la bacalaureat ca disciplină la proba specifică de DNL a filierei bilingve francofone.

(8) Nota minimă pentru promovarea probei specifice de DNL este 5 (cinci)”.

Foto: © Pixavril | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Numărul de locuri libere rămase în fiecare județ, după repartizarea la liceu 2024. În București sunt cele mai multe locuri, 479. La polul opus este județul Constanța, unde nu mai este niciun loc

Ministerul Educației a publicat lista cu numărul de locuri libere rămase după repartizarea computerizata la liceu 2024. Cele mai multe locuri rămase sunt în București, 479 de locuri, județul Galați,…
Vezi articolul

Ministerul Educației publică luni la ora 21:00 situația din școli pe care ar fi trebuit să o prezinte vinerea trecută. Din 6,4 milioane de teste de salivă date elevilor, s-au întors puțin peste 2.000 de rezultate / Numărul cazurilor s-a redus cu două treimi față de acum două săptămâni

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online,…
Vezi articolul
angajatori caută să recruteze studenți

România vrea să participe la Programul OCDE de evaluare a competențelor-cheie ale adulților, PIAAC. Colectarea datelor pentru testarea „PISA pentru adulți” va avea loc în 2024-2029, iar costurile estimate se ridică la 3,1 milioane de euro

România intenționează să adere la Programul pentru evaluarea internațională a competențelor adulților (PIAAC), program prin care Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) evaluează competențe-cheie ale adulților cu vârste între…
Vezi articolul

Cercetători de la o universitate din Germania repatriază peste 1.000 de rămășițe umane din colecție, aduse ilegal de europeni din perioada coloniilor. S-au încheiat acorduri cu țările păgubite

O echipă internaţională de cercetători de la Universitatea din Göttingen, Germania, analizează trecutul colonial a peste 1.000 de rămăşiţe umane din colecţia sa, relatează marţi agenţia DPA. Scopul este returnarea…
Vezi articolul