Elevii de clasa a II-a au susținut joi a treia probă de la Evaluarea Națională, cea la Matematică. Subiectele au fost împărțite pe numere, de aceea sunt două teste.
Ce este Evaluarea națională de la clasa a II-a
Evaluarea de la clasa a II-a a fost introdusă prin legea Educației 1/2011 și sunt organizate la nivel național de 6 ani, primul an în care au fost administrate în toate școlile din țară a fost 2014-2015.
Evaluările obișnuiesc copiii cu condițiile de examen, însă în condiții total sigure pentru ei – rezultatele nu se trec în catalog și nici nu sunt anunțate în fața clasei, ci sunt confidențiale. Învățătoarea spune rezultatele fiecărui părinte în parte, căruia trebuie să îi arate și planul individualizat de învățare pe care l-a realizat pentru acoperirea lacunelor detectate la elev, dacă este cazul.
Cu ce mă ajută, ca părinte, evaluările acestea? Sunt singura șansă să aflu dacă învățătorul de la clasă subevaluează sau supraevaluează copiii. Este prima testare ale cărei subiecte sunt făcute de altcineva decât învățătorul de la clasă. Pot afla din timp dacă copilul are lacune majore, iar învățătorul trebuie să mă învețe cum să intervin în vacanța de vară, pentru a remedia parte din problemele identificate.
Care au fost subiectele date joi, 27 mai, la Matematică:
Subiectele date la Testul 2:
Foto: captură test 1 EN II
6 comments
30 de minute vi se pare suficient și la română și la matematică?Niste cretini ca și subiectele!
Eu am copil de clasa întâi si un licean. Invatatoarea nu este ceea ce trebuie si probabil sunt multi copii, parinti, in aceeasi situatie. Ne lovim de nepasare, neputinta din partea unor cadre didactice care au calificative scazute la sfarsitul unui an scolar, cadre didactice care incearca sa-ti invete copilul printr-un limbaj injositor si metode depasite. Sistemul baga gunoiul sub pres. Felicitari!
Atata presiune pe niste copii nevinovati! Mai bine verificati serios cadrele didactice… Pregatiti invatatorii, profesorii si abia mai apoi testati elevii.
Formulare greșită a problemei 12 de la testul 2. Textul scris al problemei este “Ei vor să prezinte câte 4 fotografii în 5 zile.” Bănuiesc că varianta în care doreau să rezolve copiii problema ar fi pentru textul “Ei vor să prezinte câte 4 fotografii pe zi, timp de 5 zile.” Matematica, bat-o vina! Dar și româna!
De ce va bateți joc de copiii din România? Voi , la vârsta lor știați ce înseamnă cuvântul,,portofoliu ”? Sunteți niște incompetenți. Cum puteți sa obligați copii de clasa a 2 a sa dea examen? Rușine sa va fie. Mai bine ați obliga profesorii liceelor sa pregătească bine elevii pentru bacalaureat. Uitați-vă ca in București sunt licee unde nici un elev nu ia bacalaureatul. O sa faceți din România o țară de prosti. Rușine!!!
Foarte buna observația! Felicitări!
In urma acestui test eu cred că majoritatea copiilor au “picat”, ca sa nu spun toți !
O tîmpenie de test care ” încurcă ” mințile copiilor.
Cît cretinism in acest minister!
In urma acestui test o generație a rămas…repetentă !
Au dat test săracii copii dupa un an in care s-a in online 🤐🤐🤐…..mai are rost sa sp ca sant foarte mulți copii din România care nu au tablete….internet…lumina…..dar au test de evaluare 😡 [comentariu editat pentru a elimina majusculele]