Subiectele date azi la Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

171.029 de vizualizări
Proba de Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a avut loc azi în toate școlile gimnaziale și colegiile sau liceele care au clase de gimnaziu, din România. Subiectele date au fost obținte de Edupedu.ro și le redăm în continuare:

Testul 1

1. Orașul-stațiune Vatra Dornei din județul Suceava se află într-o depresiune intramontană, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna și Neagra Șarului. El este cunoscut pentru apele minerale carbogazoase, dar și pentru nămolul de turbă din Tinovul Mare.

Elevii unei clase a VI-a au decis să meargă în vacanță în această regiune pitorească. Elevii au ajuns în tabără la Vatra Dornei și au participat la diverse activități care se desfășoară la munte: drumeții, tiroliană, orientare în natură, tir cu arcul etc.

Pentru a răspunde la cerinţele 1 – 5, citeşte următorul text:

Înainte de a participa la orele de tir cu arcul, instructorul menționează elevilor beneficiile acestui sport și le vorbește despre diferite tipuri de arcuri și despre materialele din care se pot confecționa acestea. Apoi, prezintă elevilor caracteristicile a patru tipuri de arcuri, pe care elevii le notează în tabelul următor:

Ministerul Educației a publica la ora 15:00 aceste teste.

Puteți descărca de aici testele în celelalte limbi materne (fișier .zip)

Foto: captura din test


19 comments
  1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

  2. Doar problema 7 le solicita o bună parte din timp,nu au aprofundat proprietățile triunghiurilor.Mereu vor fi nemulțumiri,măcar de s-ar îndrepta lucrurile odată cu revenirea fizică la școală.

  3. Sa-mi spuneti dvs, dragi profesori, în cat timp ati citit intrebarile? Cum puteti avea pretentia sa le rezolve într-o oră copiii? Ce vreti sa demonstrati?

  4. Bataie de joc asupra plozilor necomformisti si fara drepturi trimisi la puscarie sau cum i se mai zice in popor “Scoala”. Rusine!!

  5. Bătaie de joc.Biologie -cocosul de munte si alte aiureli după ce a învățat de a capiat sistemul digestiv,circulator,etc.Cine a făcut subiectele?Ce se urmărește?Ne demoralizează copiii.

  6. În 4,5 săptămâni de vacanta forțată, elevii au uitat proprietățile triunghiului isoscel relative la liniile importante, precum și și-au pierdut deprinderea de a conduce judecarea și calculele într-o problema mai complexa.
    Ce vrea domnul ministru sa dovedească prin a da evaluare naționala elevilor de clasa a sasea imediat după revenirea la cursuri după atâta pauza?
    , Ca nu sunt buni profesorii?
    Ca nu e buna scoala online?
    Sau ca dumnealui a făcut o gafa pedagogica de proporții?

    1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

      1. Doamna Daringa , un copil cu deprinderea de a învăța, a învățat și online, va învăța și venind pe băncile scolii.
        Un copil fără drag de carte și care vine la scoala doar ca să socializeze, învață mai rău la scoala (unde încearcă sa ii deranjeze pe colegi, sa aibă cu cine vorbi în timpul orelor de curs). Asa ca, online, acest tip de elev, poate se concentra mai bine, fiind singur. Sau statea și acolo cu camera închisă, plecând de colo colo.
        Nu de modul de interacțiune cu elevul depinde succesul actului de învățare, ci de fiecare elev în parte. De aceea în aceeași clasa, sunt și copii responsabili, atenți și activi la orele de curs, dar și copii care nu sunt cu gândul la lectie și care nici măcar nu știu ce întrebare ai pus, dar sa mai știe și sa răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, despre școala față în față pentru elevii de-a VIII-a și a XII-a indiferent de scenariu: Am transmis la Ministerul Sănătății rugămintea de a analiza propunerea. Trendul ascendent al ratei de infectare va duce multe localități în scenariul roșu

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a vor putea opta să vină fizic la școală pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021, indiferent de scenariu, după…
Vezi articolul

Folosirea telefoanelor mobile va fi în continuare interzisă elevilor în timpul orelor de curs, dar acum acestea pot fi “preluate” de profesor, potrivit legii Educației care intră în vigoare din 2 septembrie / Elevii pot folosi telefoanele în spații autorizate explicit prin regulamentul intern al școlii

Folosirea telefoanelor mobile este în continuare interzisă în timpul orelor de curs, dar acum acestea și alte echipamente de comunicații electronice pot fi “preluate” de profesor și returnate părintelui sau…
Vezi articolul

Cazul învățătorului de la Iași, consilier județean PNL: Inspectoratul Școlar trimite audit managerial la școala unde predă acesta, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. ISJ acuză școala de „tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”

„I.S.J. Iași a demarat o acțiune de audit managerial la Școala „M . Codreanu”, în conformitate cu atribuțiile ce ne revin”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului Școlar Iași transmis…
Vezi articolul

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO „De când am primit tabla interactivă, nu am mai folosit tabla veche. Chiar îmi place”, spune Mihaela Urjan, profesor de Limba și literatura română la Școala Gimnazială Siriu, recent dotată prin PNRR / Colaborarea dintre comunitatea locală și școală este esențială în succesul acestor tipuri de investiții educaționale

Una dintre primele școli în care au ajuns să fie și instalate echipamente din apelul PNRR de dotare a unităților de învățământ, derulate prin primării, consilii locale și consilii județene,…
Vezi articolul