Subiecte ținute la sertar pentru Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață – OLAV Gimnaziu 2024. Documentele nu sunt publicate la două săptămâni după etapa națională din București

1.901 de vizualizări
Foto: © Zestmarina | Dreamstime.com
La două săptămâni de la etapa națională a Olimpiadei Lectura ca Abilitate de Viață – OLAV 2024 pentru elevii de gimnaziu, desfășurată pe 9-12 mai în București, la Școala 1 Sfinții Voievozi, subiectele și baremele sunt de negăsit. Peste 150 de copii din toată țara au participat la această fază.

Documentele nu pot fi descărcate de pe site-ul școlii organizatoare, deși este vorba de resurse elaborate în sistemul public de educație și pe care le caută în fiecare an, pentru pregătire, mii de elevi și profesori.

Contactată de Edupedu.ro pentru detalii despre locul unde pot fi găsite subiectele și baremele de la etapa națională OLAV 2024 – Gimnaziu, organizată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și Facultatea de Litere a Universității din București (FL-UB) în Capitală, inspectoarea de limba română și consiliera CNPEE Ștefania Ciobanu nu a răspuns mesajului reporterului Edupedu.ro.

O situație similară a fost și la cu subiectele de la etapa națională a Olimpiadei de Limba română pentru minorități 2024, de la Arad, care erau nepublicate la o săptămână de la încheierea competiției. Inspectorul șef ISJ Arad, Marius Gondor, declara în aprilie în calitate de organizator că „nu există vreun termen, nu l-am depășit”.

În urma articolului Edupedu.ro, aceste resurse au fost deblocate și publicate pe site-ul dedicat evenimentului.

Deși Edupedu.ro a scris în repetate rânduri de cum aceste resurse elaborate cu resurse din sistemul public sunt secretizate și a reușit să facă publice de anul trecut încoace subiectele de la etapele județene ale olimpiadelor naționale școlare, încă nu există o centralizare a subiectelor de la etapele naționale.

  • La Muzică, de exemplu, există o întreagă procurare „pe sub mână”, după cum explică mai mulți profesori sub protecția anonimatului. Subiectele și baremele nu sunt publicate constant nici măcar pe site-urile care se creează pentru etapele naționale.

Foto: © Zestmarina | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” 2024. Etapa națională pentru elevii de liceu – proba orală începe joi, 23 mai, la Bistrița, unde a fost inițiat concursul acum 11 ani
Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” 2024 – etapa națională. Descarcă subiectele primite de elevii de liceu din țară la proba scrisă și baremele / Rezultatele inițiale au fost publicate

2 comments
  1. Câte și câte nereguli în scoli!! din ce în ce mai multe…
    ,,Pe sub mână” se fac toate, discuțiile tot cu jumătate de gură, nu trebuie să știe dăscălimea toată că se fac multe ,,pe sub mână “.Să rămânem mereu cu ochii închiși și cu gura miiică să nu supărăm superiorii!
    Vai de noi în acest minunat sistem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportul proiectului legii învățământului superior a fost adoptat de Comisia de învățământ din Senat / A fost adoptat și un amendament nou care prevede acordarea de două salarii la ieșirea la pensie și în învățământul universitar

„Raportul de admitere cu amendamente admise și respinse proiectul legii învățământului superior, L 283 /2023 a fost adoptat”, a anunțat Monica Anisie, președinta Comisiei de învățământ din Senat, în urma…
Vezi articolul

Guvernul nu susține creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2024 printr-o inițiativă legislativă în Parlament, pentru că aceasta “are caracter discriminatoriu” față de alți bugetari, deși Ligia Deca a spus că se caută o soluție să crească salariile separat în învățământ, dacă legea salarizării nu va fi gata

O inițiativă legislativă înregistrată în Parlament, ce vizează majorarea salariilor cadrelor didactice separat de alte categorii de bugetari, nu este susținută de guvern, arată executivul într-un punct de vedere referitor…
Vezi articolul