Subiecte ținute la sertar pentru Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață – OLAV Gimnaziu 2024. Documentele nu sunt publicate la două săptămâni după etapa națională din București

1.874 de vizualizări
Foto: © Zestmarina | Dreamstime.com
La două săptămâni de la etapa națională a Olimpiadei Lectura ca Abilitate de Viață – OLAV 2024 pentru elevii de gimnaziu, desfășurată pe 9-12 mai în București, la Școala 1 Sfinții Voievozi, subiectele și baremele sunt de negăsit. Peste 150 de copii din toată țara au participat la această fază.

Documentele nu pot fi descărcate de pe site-ul școlii organizatoare, deși este vorba de resurse elaborate în sistemul public de educație și pe care le caută în fiecare an, pentru pregătire, mii de elevi și profesori.

Contactată de Edupedu.ro pentru detalii despre locul unde pot fi găsite subiectele și baremele de la etapa națională OLAV 2024 – Gimnaziu, organizată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și Facultatea de Litere a Universității din București (FL-UB) în Capitală, inspectoarea de limba română și consiliera CNPEE Ștefania Ciobanu nu a răspuns mesajului reporterului Edupedu.ro.

O situație similară a fost și la cu subiectele de la etapa națională a Olimpiadei de Limba română pentru minorități 2024, de la Arad, care erau nepublicate la o săptămână de la încheierea competiției. Inspectorul șef ISJ Arad, Marius Gondor, declara în aprilie în calitate de organizator că „nu există vreun termen, nu l-am depășit”.

În urma articolului Edupedu.ro, aceste resurse au fost deblocate și publicate pe site-ul dedicat evenimentului.

Deși Edupedu.ro a scris în repetate rânduri de cum aceste resurse elaborate cu resurse din sistemul public sunt secretizate și a reușit să facă publice de anul trecut încoace subiectele de la etapele județene ale olimpiadelor naționale școlare, încă nu există o centralizare a subiectelor de la etapele naționale.

  • La Muzică, de exemplu, există o întreagă procurare „pe sub mână”, după cum explică mai mulți profesori sub protecția anonimatului. Subiectele și baremele nu sunt publicate constant nici măcar pe site-urile care se creează pentru etapele naționale.

Foto: © Zestmarina | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” 2024. Etapa națională pentru elevii de liceu – proba orală începe joi, 23 mai, la Bistrița, unde a fost inițiat concursul acum 11 ani
Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” 2024 – etapa națională. Descarcă subiectele primite de elevii de liceu din țară la proba scrisă și baremele / Rezultatele inițiale au fost publicate

2 comments
  1. Câte și câte nereguli în scoli!! din ce în ce mai multe…
    ,,Pe sub mână” se fac toate, discuțiile tot cu jumătate de gură, nu trebuie să știe dăscălimea toată că se fac multe ,,pe sub mână “.Să rămânem mereu cu ochii închiși și cu gura miiică să nu supărăm superiorii!
    Vai de noi în acest minunat sistem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Nextlab.tech

Elevii de gimnaziu de la Liceul Tehnologic din Fierbinți au pornit „de la zero” cu robotica și au ajuns pe locul 13 în topul Roboșcolilor / „Am fi meritat și noi un pic de atenție din partea inspectoratului”, când s-au făcut centrele de excelență în Ialomița, spune profesoara de Chimie Loredana Chivu, coordonatoarea echipei

Clubul de robotică de la Liceul Tehnologic Fierbinți a început cu un laptop cu Linux și a continuat cu premii la concursul național de robotică Nextlab.tech. „Când am văzut copiii…
Vezi articolul

USR acuză PNL pentru calitatea consilierilor ministrului Educației și cere: “Fără pile de partid, doar oameni integri” / Niciun cuvânt despre prezența Danielei Vișoianu la Minister, cu proiect pe fonduri europene în derulare și legături cu băieții deștepți din energie

USR face bilanțul guvernării PNL pe Educație, la aproape o lună de când liberalii au preluat guvernarea, și nominalizează fiecare consilier sau secretar de stat considerat “cu probleme” din perspectiva…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorul de Istorie Bogdan Murgescu, despre atrocitățile comise de ruși în Ucraina: „Avem de a face cu excese și crime ordonate direct, făcând parte dintr-un plan clar de terorizare și de forțare la refugiere a populației ucrainene. În prezent n-aș crede că mai există o armată cu o asemenea reputație în Europa”

Crimele teribile comise de armata rusă în Bucha, Mariupol, Irpin împotriva civililor nevinovați par imagini rupte din Al Doilea Război Mondial. Oameni executați cu mâinile legate la spate, gropi comune,…
Vezi articolul

Elevii din 600 de școli vor fi relocați, anunță Ligia Deca, după ce la sfârșitul săptămânii trecute erau 190 de astfel de unități de învățământ, conform ministrei. Numărul lor s-a triplat în doar câteva zile / Ministrul Educației: Nu ne dorim școală în trei schimburi

„La sfârșitul săptămânii trecute, conform centralizării informațiilor primite din teritoriu, aveam aproximativ 600 de unități de învățământ care erau relocate”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca, marți, 5 septembrie, într-o…
Vezi articolul