Subiecte Simulare clasa a VII-a: Rezumat din basmul popular şi un text din Dilema Veche, la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

18.103 vizualizări
Subiecte Simulare clasa a VII-a
Foto: Pexels.com
Subiectele de la simularea în premieră de către elevii de clasa a VII-a a examenului de Limba și literatura română sunt structurate pe două mari cerințe. Primul subiect le cere elevilor de clasa a VII-a să facă un rezumat din basmul popular “Ion Făt-Frumos”, iar la subiectul al III-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară. Pentru subiectul nr II au fost 6 cerinţe legate de un text publicat în Dilema Veche.

Simularea examenelor de Evaluare Națională a început astăzi, la ora 9:00, cu testarea elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a la Limba și literatura română. Subiectele de simulare sunt concepute de Ministerul Educației, sunt aceleași pentru toate școlile și pot să fie rezolvate în 2 ore.

Subiecte Simulare clasa a VII-a pentru Limba și Literatura Română

Elevii de clasa a VII-a au aflat că vor susține simulare abia în urmă cu o lună. Tot atunci, din documentele de simulare trimise de Minister către partenerii săi instituționali de dialog social a aflat și publicul că, la Matematică, Ministerul Educației vrea să introducă teste grile: “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VII-a în anul școlar 2018 – 2019 la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi”, se arată în ordinul privind organizarea simulărilor anul acesta.

Iatp subiectele date la Simularea Evalearii Naţionale de clasa a VIII-a pentru elevii de clasa a VII-a integral, publicate de Ziarul Unirea, din Alba Iulia.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UMF „Iuliu Hațieganu”, partener în proiectul european NeurotechRI, dedicat cercetării și inovării în domeniul neuroștiințelor. Universitatea va implementa un program de formare pentru licență, masterat și doctorat

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, în calitate de membru fondator al Consorțiului Universităților Europene NeurotechEU, va coordona pachetul de lucru Open Science, Education and Innovation din cadrul…
Vezi articolul