Subiecte simulare Bac Limba română 2022. Eseu despre particularitățile unei poezii de Tudor Arghezi, la real, sau de Ion Barbu, la uman

130.772 de vizualizări
Subiectele de la Simularea la Limba română a Bacalaureatului au fost publicate pe Facebook, de pagina unui profesor. Textul la prima vedere de la Subiectul I a fost din Profira Sadoveanu, „Destăinuiri”, cu cerințe diferite, în funcție de profil.

UPDATE: Baremele au fost publicate și pot fi descărcate de aici

La Subiectul al III-lea elevii de la uman și pedagogic au avut de făcut un eseu cu particularitățile unei poezii de Ion Barbu.

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a au susținut astăzi, 28 martie 2022, proba scrisă a simulării la Limba și literatura română. Proba din cadrul simulării naționale a început la ora 9:00, moment in care, în fiecare sală, s-au deschis plicurile sigilate care conțineau subiectele multiplicate. Ministerul Educației va publica baremele de notare la ora 15:00.

Subiecte simulare Limba română Bac 2022 – filiera teoretică – profil umanist

La profilul real și tehnologic/vocațional subiectul al III-lea a fost eseu despre particularitatile unei poezii de Tudor Arghezi.

Reamintim că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, potrivit procedurii de la simulare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

„Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, conform procedurii amintite. 

Amintim că Edupedu.ro a scris că de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației, a publicat la sfârșitul lunii noiembrie primul set de teste de antrenament pentru elevii care susțin anul acesta examenul de Bac.

  • Elevii de anul trecut aveau deja experiența susținerii a 4 seturi de teste de antrenament până la momentul susținerii simulărilor. Amintim că pe 22 martie 2021 a avut loc proba scrisă a simulării la Limba și literatura română.
Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:
  • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
  • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului;
  • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării
  • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
  • 14 aprilie – afișarea rezultatelor


1 comment
  1. Exercitiul 3 este foarte prost enuntat si este interpretabil .
    In primul rand , exercitiul arata asa : Precizeaza orasul in care locuia George Topirceanu in momentul colaborarii la revista coordonata Garbet Ibraileanu, justificandu-ti raspunsul cu o secventa semnificativa din textul dat.
    In primul paragraf , cel in care este mentionat orasul Falticeni si REVISTA respectiva , autoarea mentioneaza ca varsta sa este cuprinsa intre 7-8 ani.
    In paragraful ce contine orasul Iasi , autoarea este in varsta de 13 ani.
    Atata timp cat Garbet Ibraileanu este mentionat DOAR in primul paragraf , cum ar fi trebuit ca elevii sa dea raspunsul “Iasi” nestiind ce se intampla de la varsta de 8 ani pana la varsta de 13 ani. Intreabarea trebuia sa fie : “ Unde locuia Topirceanu?” pentru ca raspunsul clar si corect sa fie “Iasi”.
    In al doilea rand , se precizeaza faptul ca Dl Topirceanu era atat de discret , incat nimeni nu stia “de unde vine “.
    Majoritatea a raspuns cu ”Falticeni” , inclusiv profesorii de limba si literatura romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Vor fi 5 itemi de departajare, pentru nota maximă, la noul Bacalaureat din anul 2027, spune secretarul de stat Bogdan Cristescu într-un exemplu ilustrativ pentru examenul reformat propus în proiectul legii educației. Proba unică ar putea fi de maximum 4 ore, cu pauze

La examenul de bacalaureat din 2027, elevii vor susține o probă de verificare a competențelor dintr-un trunchi comun de materii, indiferent de profil și de specializare, iar diferența va fi…
Vezi articolul

Unul din doi elevi de clasa a VIII-a nu a luat 5 la simularea Evaluării Naționale la Matematică din județul Brăila/ La clasa a XII-a, 54% dintre elevi au promovat proba de matematică

75% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Brăila au promovat proba de limba și literatura romana și 49% proba de matematică, la simularea Evaluării Naționale 2023, organizată de…
Vezi articolul

O nouă simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, în perioada 17-19 aprilie, organizată de Inspectoratul Școlar Iași / Directorii de școli decid înscrierea la simulare

Elevii din județul Iași ar putea susține în perioada 17-19 aprilie o nouă simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași.…
Vezi articolul