Subiecte și bareme la Limba și literatura română, de la simularea pentru Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Bacău în aprilie

21.697 de vizualizări
Elevii de clasa a XII-a din județul Bacău au susținut în zilele de 22, 23 și 24 aprilie simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău. Rezultatele vor fi comunicate pe 9 mai 2024.

Rezultatele obținute de elevi la aceste simulări județene vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care vor avea loc testările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral și vor fi comparate cu rezultatele de la simularea națională, în vederea adoptării celor mai bune măsuri pentru îmbunătățirea acestora. 

Aceste rezultate nu se contestă, iar notele vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru, conform ISJ Bacău. 

Amintim că în analiza pe itemi după simularea examenului de Bacalaureat, Ministerul Educației le recomandă elevilor ca acțiuni remediale să urmărească lecțiile Teleșcoala și să exerseze pe teste de antrenament din anii trecuți, la aproape toate disciplinele. Instituția nu a mai publicat însă teste de antrenament de la BAC 2023 inclusiv.

Subiecte Simulare BAC 2024, Bacău – Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică;  Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic) 
Barem Simulare BAC 2024, Bacău – Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul real
Subiecte Simulare BAC 2024, Bacău – Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic 
Barem Simulare BAC 2024, Bacău – Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul umanist
Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale


2 comments
  1. Subiecte extrem de usoare. Este inadmisibil ca un individ in varsta de 18-19 ani sa nu ia cel putin nota 6 la astfel de cerinte. 3 puncte se aduna doar raspunzand la niste intrebari unde conteaza doar sa intelegi ce ai citit.

  2. La astfel de subiecte poti lua cel putin nota 7 fara prea mari batai de cap daca ai fost cat de cat atent la orele de limba si literatura romana. Eu dupa 30 de ani de la bacalaureat am facut aceasta varianta si am fost corectat de un profesor si as fi luat nota 8.41 fara sa ma stresez. Am vazut in schimb elevi care nu au reusit sa ia nici macar nota 5 si ma intreb cum se poate sa nu intelegi sensul din text al cuvintelor. Si daca citesti odata cuvantul din https://dexonline.net/ si daca citesti textul incepi sa iti dai seama despre ce este vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Prevederea ca rectorii să poată rămâne în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare a fost eliminată din Metodologia alegerilor universitare. Nicio limitare explicită nu a fost pusă în loc

O prevedere din proiectul Metodologiei pentru alegerea structurilor și funcțiilor de conducere din universități, ce permitea ca rectorii să rămână în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare,…
Vezi articolul