Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2025, potrivit subiectelor consultate de Edupedu.ro. La primul subiect au fost 5 itemi de tip grilă și unul de precizat dacă o afirmație este adevărată sau falsă.
Subiectul al II-lea a fost integral grilă și majoritatea problemelor au fost de geometrie. Iar la subiectul al III-lea itemii au solicitat scrierea pe foaia de examen a rezolvărilor complete. La problema de geometrie în spațiu, ultimul item, elevii au avut un tetraedru regulat.
Rezultatele simulării vor fi comunicate individual pe 31 martie. Acestea vor fi analizate în cadrul fiecărei școli prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții și în consiliile profesorale, urmărindu-se adoptarea unor măsuri de sprijin pentru îmbunătățirea performanțelor.
Notele nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazurilor în care elevii sau părinții solicită acest lucru în scris.
Lucrările redactate de elevi vor fi evaluate digitalizat, proces introdus în 2024 pentru toate examenele naționale organizate de MEC. Pentru a oferi clarificări suplimentare, ministerul pune la dispoziție acest ghid informativ pentru profesorii asistenți și evaluatori
9 comments
as aprecia sa nu mai fie atat de greu subiesctul 3
Ba grila o fost usoara dar subiectul lll



Marinela
Ce e vere subiectu asta, am convocat 3 insi din 4 familii sa il rezolvam si tot nu am trecut de subpunctul 2. Fac apel catre curtea Constitutionala sa reduca dificultatea subiectelor. Ce e nesimtirea asta?! Ei chiar se asteapta de la copiii nostri sa rezolve asa ceva??…Inadmisibil…Cand o sa iasa Georgescu presedinte sunt sigur ca nu va mai fi asa. JALNIC.
Bate, vai de capul tau
ii gresit baremul de corectare la subiectul 1 exercițiul 2. la dânșii 10% din 50 ii 10 în loc de 5. Din câte știu eu majoritatea celor care corectează o fac după barem, iar elevii care au calculat corect nu vor primi punctele. trist
pai fa 10/100 ori 50 si vezi cat iti da.
iti da tot 5
Un truc simplu:
x% din y = y% din x, pentru ca:
x% din y = x/100 × y = (x × y)/100 = y/100 × x = y% din x
Deci:
10% din 50 = 50% din 10 = 10/2 = 5