Subiecte Matematică clasa a II-a 2019: Descarcă testele de la Evaluarea Națională la Matematică

79.190 de vizualizări
Subiectele de la Evaluarea Națională la Matematică susținută astăzi de elevii de clasa a II-a au fost publicate de Ministerul Educației și pot fi descărcate de mai jos. Subiectele sunt concepute de Minister, sunt elaborate pe două numere, iar elevii au avut la dispoziție 30 de minute pentru a le rezolva. Obiectivul testării este de a verifica în ce măsură copiii și-au însușit elementele de bază scris-citit și socotit prevăzute de curriculumul național, iar rezultatele pe care le vor obține copiii nu vor fi trecute în catalog.

Subiectele de la Matematică au fost împărțite în sală chiar de învățătorul de la clasă, care a fost asistat pe toată durată evaluării naționale de un al doilea profesor, care nu predă la acea clasă. Testele de la clasa a II-a trebuie să fie corectate în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Descarcă de mai jos subiectele de astăzi de la Matematică – clasa a II-a 2019:

 

 

 

 

Calendar Evaluarea Națională clasa a II-a 2019
7 mai 2019: Limba română – Scris
7 mai 2019: Limba maternă – Scris
8 mai 2019: Limba română – Citit
8 mai 2019: Limba maternă – Citit
9 mai 2019: Matematică
10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit
Cine corectează testele de la clasa a II-a

Lucrările scrise de elevii de clasa a II-a sunt evaluate în școală, de către profesorii din respectiva unitate școlară. Fiecare test este evaluat și notat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul de la clasă.

Testele de la clasa a II-a trebuie să fie corectate în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Ce se întâmplă cu rezultatele de la evaluarea națională la clasa a II-a

Rezultatele obținute de fiecare elev de clasa a II-a nu se afișează, nu se anunță public și nu se trec în catalog. Rezultatele de la evaluarea națională la clasa a II-a le sunt comunicate de către învățătoare părinților, individual.

Scopul evaluărilor este de a arăta în ce măsură și-au însușit copiii elementele de bază prevăzute de programa școlară și de a-i ajuta pe cei care au lacune să le remedieze, pe timpul verii.

Pe baza acestor teste, învățătoarele trebuie să realizeze planuri individualizate de învățare, adaptate fiecărui elev la care a identificat probleme. Planurile trebuie comunicate părinților, pentru a fi parteneri în procesul de învățare.

Planul individualizat de învățare este un “instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care cuprinde informații diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării”, prevede metodologia. Actul aprobat prin ordin de ministru precizează că “decizia privind elaborarea planului individualizat de învățare al elevului se ia coroborând rezultatele la EN cu datele și observațiile înregistrate de-a lungul parcursului educațional al elevului”.

“După informarea părinților/reprezentanților legali, se întocmește un proces-verbal, în care aceștia semnează pentru luarea la cunoștință a informațiilor referitoare la rezultatele elevului la EN și, după caz, la măsurile prevăzute în planul individualizat de învățare”, se mai arată în metodologie.

De ce este nevoie de evaluare la clasa a II-a

Evaluarea la clasa a II-a este prima testare în cadrul căreia copilul este expus unor subiecte făcute de altcineva decât cadrul didactic cu care este obișnuitPărinții pot compara, astfel, rezultatele obținute de copil la această testare națională cu rezultatele obișnuite primite de elev de la învățătoare și pot vedea dacă a fost evaluat corect în timpul anului.

Rezultatele ar trebui să îi ajute pe părinți să afle pe ce anume să insiste, în lucrul cu copiii, pe timpul verii.

Un alt obiectiv al evaluărilor este de a-i obișnui pe copii cu condițiile de examen, pentru a nu se trezi la final de clasa a VIII-a, când au un examen care le hotărăște traseul școlar, pentru prima oară în fața unei evaluări naționale.

Aceste testări trebuie să radiografieze în mod real în ce măsură au înțeles copiii elementele prevăzute de curriculumul național, dar și efortul depus de învățători: au ridicat nivelul celor mai mulți copii din a II-a până în a IV-a sau au mers doar cu vârfurile, iar restul copiilor s-au adâncit în necunoaștere? În contextul unei salarizări diferențiate, aceste evaluări sunt esențiale.

Vezi mai jos o broșură informativă despre Evaluarea Națională de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, realizată de Mișcarea Populară:

Brosura Evaluare Clasa II

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A IV-A 2019:

14 mai 2019: Limba română
15 mai 2019: Matematică
16 mai 2019: Limba maternă

Modele de subiecte Evaluarea Națională clasa a IV-a 2019

Citește și:

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea internațională PISA 2025: 10.000 de elevi români în vârstă de 15 ani vor participa la testare în aprilie-iunie – considerabil mai mulți decât la ediția precedentă / Tuturor le vor fi testate competențe digitale, o parte dintre elevi vor da test de limbă străină, toți părinții elevilor implicați vor completa chestionare

Evaluarea internațională PISA 2025, ce măsoară competențe-cheie pentru elevii de 15 ani, se va desfășura în România în perioada 28 aprilie – 9 iunie, iar la ea vor participa 10.000…
Vezi articolul

Organizarea anului școlar pe module este „defectuoasă” și „nu se potrivește deloc cu ceea ce avem noi în școală”, este de părere profesorul Cătălin Ciupală: Modulele au fost introduse după ureche, după părerea mea, și nu au fost făcute studii

„Ideea de structurare modulară a anului școlar, după părerea mea, este foarte defectuoasă și nu se potrivește deloc cu ceea ce avem noi în școală”, a declarat, pentru Edupedu.ro, profesorul…
Vezi articolul

Instrumentul gratuit pe care orice profesor îl poate folosi, ca să-i scoată pe elevi din amorțeală și să-i readucă în lecție – platforma FitSchool / Daniela Enache, profesor pentru învățământul primar: Îi putem înviora foarte ușor cu antrenamente plăcute și distractive, iar asta îi ajută mult în procesul de învățare (P)

Asociația Medicover a lansat proiectul gratuit FitSchool. Luând forma unor antrenamente gândite de specialiști în educație fizică și sport, cât și de medici, conceptul – dedicat ciclului primar, precum și…
Vezi articolul

FOTO A treia zi de proteste în fața Ministerului Educației. Decanul Cristian Preda și-a șters numele de pe o carte a sa și l-a trecut autor pe Sorin Cîmpeanu: Chimiștii făceau cercetări și le semna Elena Ceaușescu. Pare că dl Cîmpeanu repetă acest model și am zis să-l ajutăm

A treia zi de proteste a început în fața Ministerului Educației, după ce ancheta jurnalistei Emilia Șercan a arătat că Sorin Cîmpeanu a plagiat un curs universitar și acum încearcă…
Vezi articolul
Mihaela Stefan, Sorin Cimpeanu si Alexandru Rafila / Foto: Captura Youtube.com

VIDEO Cum vor asambla profesorii, pentru fiecare elev, kiturile de testare noninvazivă primite de școli: clip demonstrativ filmat de miniștrii Cîmpeanu și Rafila / “Durează circa 10 secunde realizarea unui set complet” – Cîmpeanu

În dimineața aceasta, miniștrii educației și sănătății au transmis o serie de trei videoclipuri referitoare la modul de testare de Covid-19 a elevilor din școli, iar printre acestea se află…
Vezi articolul

Ministrul Educației, Daniel David, respinge acuzațiile privind marginalizarea Istoriei în noile planuri-cadru: Hai să stopăm conspirațiile și dezinformările / Istoria națională ar trebui introdusă mai repede, din clasele a IX-a sau a X-a, deoarece așa ajungem la toți elevii

Ministrul Educației, Daniel David, a reacționat sâmbătă seara la criticile recente privind reducerea importanței Istoriei Naționale în noile planuri-cadru pentru liceu. Într-o postare pe blogul său personal, acesta a respins…
Vezi articolul