Subiecte matematică Bacalaureat 2022 – profilul real, Mate-Info

209.996 de vizualizări
Elevii care au dat proba scrisă obligatorie a profilului la Matematică, profilul Mate-info, atât cei din liceele teoretice cât și cei din clasele de profil de la colegiile militare au avut de rezolvat varianta numărul 1 extrasă.

Structura subiectelor este aceeași ca în anii trecuți – câte trei subiecte cu câte șase probleme/exerciții, fiecare dintre acestea notate cu câte 5 puncte.

Reamintim că potrivit Ministerului Educației sunt 119.410 de candidați înscriși la această probă.

Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

La disciplinele “Matematică”, elevii elevii pot să utilizeze instrumente de desen, după cum este menționat în metodologie.

Publicăm subiectele obținute de Edupedu.ro pentru Bacalaureat profilul Mate-Info:

Baremele de corectare și notare vor fi publicate la ora 15:00.

Miercuri, 22 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.


26 comments
  1. In ritmul acesta de reducere a dificultatii subiectelor, in 3-4 ani tabla inmultirii va deveni criteriu de departajare intre cei cu nota 9 si cei cu nota 10. Trist.

    1. :))))) stiti ca un examen dat la pragul varstei de 18 ani iti insumeaza tot viitorul si gradul de inteligenta conform ministerului educatiei? consider ca sunteti doar frustrat, poate in cele din urma in tara asta nu o sa se mai predea matematica la un nivel prostesc de inalt si o sa se puncteze si alte lucruri precum creativitatea .

      1. Nu îți însumează aproape nimic bac-ul fără studii superioare. Are dreptate Dumitru, deja criteriul de departajare nu o să mai existe, aici fiind vorba doar de cei cu note de 9 și 10. Pentru o notă de 5/6 nu este nevoie de o muncă excesivă, doar ști de când intri în liceu că ai la finalul lui bac-ul, iar deja din clasa a 12-a există simulările unde poți vedea unde te situezi, iar tu teoretic ar fi trebuit să înveți ceva, doar nu ai 5 ani să nu conștientizezi.

    2. da….dar pentru profesorii de matematica…..invatamintul este o plojnita pentru bugetul tarii…90% deintre profesori sint complet nepregatiti, sint cu mina intinsa cerind salarii imense…CRED CA CEL MAI BINE AR FI SA NU SE MAI FACA SCOALA……ASA AR SCAPA NISTE ELEVI INTELIGENTI!(N-AR AVEA DE A FACE CU PROFESORIMEA HOATA SI PROASTA!)

  2. Foarte interesante sunt subiectele la geometrie si trigonometrie…. sau astea fac parte din subiectele de la filologie?

  3. Când ziceam că subiecte mai penibile decât într-un an nu vom vedea decât anul viitor….
    Iată 😂
    P.s. pentru grupurile de mămici de pe Facebook: 8 la mate anul asta înseamnă analfabet deci nu va grăbiți să vă lăudați.

    1. Mr Mihai, ai luat în considerare faptul că promoția de anul acesta a prins pandemia in cea mai importantă perioadă a liceului? Asta nu a schimbat cu nimic lucrurile, nu?

      1. Daca marele covid înseamnă să îi întrebe la bac doar adunări și scăderi…..o fi…
        Ce treabă are pandemia cu faptul că din materia de liceu au primit 9 întrebări pe care le-ar fi putut preda oricine în cel mult o lună de școală?
        Ce treabă are pandemia cu faptul că la anul pe diplomă va scrie că au promovat cu 9.50 și ei sunt analfabeți?
        Unde e dreptatea că pe diploma unuia de acum 25 de ani scrie media 8 și ăla știe carte cât toată generația asta la un loc?

        1. :))))) stiti ca un examen dat la pragul varstei de 18 ani iti insumeaza tot viitorul si gradul de inteligenta conform ministerului educatiei? consider ca sunteti doar frustrat pe baza ca sistemul acela v-a obligat sa invatati prostii care nu v-au folosit cu nimic, poate in cele din urma in tara asta nu o sa se mai predea matematica la un nivel prostesc de inalt si o sa se puncteze si alte lucruri precum creativitatea .

          1. Care creativitate? Creativitate exista cand se invata pe rupte, cand se cunoasteau lucruri, cand erau curiozitati despre toate domeniile, nu doar facebook si instagram.
            De ce nu mai apare nici un pictor de calibrul lui Grigorescu?
            (cauta pe google, cine e 😉 )
            De ce nu mai apar actori ca Arsinel? Stela Popoescu? Dem Radulescu? Toma Caragiu? Pentru ca nu se mai invata cum se invata. Pentru ca nu mai avem valori, exemple de urmat si asa mai departe.
            Mi-e mila de generatiile astea. Sincer.
            Scoala nu e scoala, mancarea nu e mancare, hainele nu sunt haine, oamenii nu mai sunt oameni.
            Cam asta-i.

    2. Bai sincer, eu știu ca analfabeții nu au habar de matrici și legi de compoziție. Scuza-ne pe noi ,muritorii de rând că nu suntem Einsten la matematica .Trist ca judecam pe alții, dar dacă te pun pe tine acum sa-mi spui o definiție a izomorfismului ,cred ca o sa ai nevoie de ceva ajutor. Și stai liniștit ca mesajul tău n are destul farmec ca să jignească copiii.Pur și simplu nu ai dreptul sa judeci, nu ai dreptul să critici capacitatea unor copii !

      1. Matrice*
        Einstein*
        * “Mesajul nu are destul farmec sa jignească copiii…” ?????
        Să înțeleg că dacă avea ceva mai mult farmec îi jigneam? Cacofonia nu o comentez….
        După cum se observă nu trebuie neapărat să afirm eu ceva despre analfabetism… el apare și singurel la iveală.
        P.s. cat despre izomorfism…sa zicem că e posibil sa stiu extrem de multe 😂
        P.p.s.
        Pentru corecta informare a publicului cititor la bacalaureat nu au existat întrebări specifice legilor de compoziție ( despre element neutru se vorbește în clasele primare…) iar de la MATRICE nu era nevoie să știi decât să le înmulțești ( 2 ore predare la o clasă mai slăbuță…)

        1. E clar cu tine Mihai, inteleg ca ti ai tocit jumatate din ani de liceu invatand si restul timpului ai inceput usor usor iti omori mintea incercand sa realizezi cum oameni socializeaza si se distreaza fara stresul liceului, dar mna probabil daca as avea ocazia sa iti spun cateva notiuni despre comunicare si cum sa te adresezi unui om fara sa faci apel la analfabetism si injurii ar denota faptul ca esti un elev extraordinar probabil eminent dar un om corigent!\

          1. Daca noțiunile de comunicare incep cu “e clar cu tine ” și continuă cu “mna” … mulțumesc,dar nu.
            Sau că sa fiu înțeles mai bine …
            “Gen ejti praf”

          1. Mă bucur să aflu că nivelul de dificultate a subiectelor de mate se leagă strâns de euglena verde….

      2. Nu pe copii îi judecăm, căci ei s-au bucurat întotdeauna când au avut parte de subiecte ușoare, ci pe așa-zișii educatori care au stabilit subiectele. Și-apoi mă iau și eu după zicerea lui fiu-meu, care, la multele mele reproșuri că nu studiază cu sârguință, a găsit un răspuns întrebăto r:„-Dacă tu ai studiat și ai fost șef de promoție, de ce n-ai atins treapta pe care ziceai c-au atins-o mai mulți mediocri(proști) ai promoției tale?”. Greu sau chiar imposibil de dat un răspund! În ritmul acesta, cunoscătorii de tabla înmulțirii își vor putea susține doctoratul, căci legea a devenit permisivă și nici nu-i poate acuza cineva de plagiat. Parcă văd titlul unei teze de doctorat:„Rațe pe lac, măcăind tabla-nmulțirii în clasa de resturi modulo doi”!

  4. Subiectele la matematica au grade diferite de dificultate,dar diploma de bacalaureat obținuta are aceeasi valoare și importanța.Echitate nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce este și cum funcționează Bacalaureatul Internațional, program educațional cu patru componente pentru elevi de toate vârstele – prezentare făcută în „Ghidul profesorului” pentru Bacalaureatul românesc

Bacalaureatul Internațional, programul educațional organizat de fundația elvețiană cu același nume și care, în România, este aplicat în câteva școli private, dar atrage și interesul unor instituții de stat, este…
Vezi articolul