Subiecte grilă BAC și Evaluarea Națională 2019 Președintele Federației de Părinți: Ministerul va amâna pentru anul viitor, cel mai probabil, testele grilă la examene

3.571 de vizualizări
simulările pentru Bacalaureat
Simularea Bacalaureatului
Subiectele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi amânate cel mai probabil, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache. Ministerul “ne-a chemat mâine la discuții”, împreună cu reprezentanții elevilor și cu federațiile, și faptul că “au retras modelele de subiecte de pe site mă face să cred că vor amâna pentru la anul aplicarea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională”, a afirmat Cristache, pentru Edupedu.ro.

“Cred că ar trebui să se amâne 2 ani de zile aplicarea acestor subiecte, astfel încât copiii de clasa a VI-a acum și cei de clasa a XI-a să poată da simulări conforme noilor structuri de subiecte cu teste grilă”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache.

“Din păcate, văd că societatea este divizată prin prisma intereselor personale, indifrent că vorbim de edituri, părinți sau profesori”, a adăugat acesta.

Amintim că Ministerul Educației încearcă să schimbe fără nicio dezbatere publică și fără nicio fundamentare sau studiu de impact subiectele de la examenele de Evaluare și Bacalaureat. Președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță, a declarat ieri pentru Edupedu.ro că 40% din subiectele de la fiecare probă de examen de anul acesta vor fi itemi obiectivi, care includ teste grilă.

Precizăm că în 2003 toate subiectele de la Bacalaureat au fost tip grilă. Proporția întrebărilor grilă a fost redusă, însă, anul urmator, iar în timp ele au fost abandonate. Ministerul Educației nu a spus care au fost problemele din 2003 de au scos testele grilă, și nici acum nu au prezentat vreun studiu de impact care să fundamenteze decizia de a reveni la ele.

Îți plac informațiile pe care le găsești la noi? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii, avem nevoie de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară – mesajul președintelui FSLI, Simion Hăncescu

La început de an școlar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ transmite un mesaj în care atrage atenția că: “la catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze…
Vezi articolul

Programul masă în școli să fie extins până acolo încât „să poată să acopere întreg teritoriul național”, spune premierul. Ministrul Educației: Din septembrie, 900 de mii de elevi ar trebui să aibă o masă la școală

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că programul „Masă în școli” ar trebui să fie extins, astfel încât „să poată să acopere întreg teritoriul național”: „Eu…
Vezi articolul

Notele fantomă de la Titularizare: Ministerul educației anunță 7.076 de note modificate la contestații, dintre care 5.076 majorate sau micșorate. Nu se știe ce s-a întâmplat cu restul de 2.000 de note prezentate ca „modificate”

Sunt 2.000 de note anunțate drept „modificate” de Ministerul Educației la Titularizare 2024 în urma contestațiilor, despre care instituția nu spune dacă s-au mărit ori au fost micșorate sau, de…
Vezi articolul

În România sunt doar 3 licee pentru elevi cu deficiențe de auz, de aceea Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova va putea înscrie elevi în clasa a IX-a, deși niciun elev nu a promovat Bacalaureatul, transmite Ministerul Educației

În România funcționează doar 3 licee care școlarizează elevi cu deficiențe de auz, astfel că, pentru a nu îngrădi accesul la educație al acestor elevi, Liceul Tehnologic Special „Beethoven” din…
Vezi articolul

Flavian Georgescu, profesor de Matematică: Este inadmisibil ca în toți cei 4 ani de gimnaziu sau liceu să ne focusăm asupra tematicilor examenelor de evaluare națională sau de bacalaureat, algoritmic, fără a înțelege ce se află în spatele acestor probleme / Asta nu este Matematică! Asta este toceală și este tocmai opusul a ceea ce dorește disciplina Matematică pentru copii

Problema Matematicii în școala românească este analizată de profesorul de Matematică Flavian Georgescu într-un articol publicat de educatieprivata.ro. Acesta pune în antiteza rezultatele de la olimpiadele internaționale de matematică, unde…
Vezi articolul