Subiecte greșite la simularea de Matematică la clasa a VIII-a, primite de copii din Bacău. Inspectoratul Școlar: Elevii au primit subiectele de anul trecut. Vor da o nouă simulare

2.417 vizualizări
Admiterea la liceu, simularea Evaluării Naționale
Foto: Pixabay.com
Subiecte greșite au fost primite de elevii de clasa a VIII-a la simularea examenului de Matematică în comuna Răchitoasa din județul Bacău, anunță deputatul PNL Tudorița Lungu, citată de Agerpres. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Bacău au confirmat pentru Edupedu.ro greșeala și au explicat că profesorii din Răchitoasa, deși au descărcat în ziua de simulare subiectele corecte primite de la Ministerul Educației, le-au deschis și le-au printat pe cele de la Evaluarea Națională de anul trecut.

Subiectul a fost greșit la clasa a VIII-a, la Matematică, în Răchitoasa. Greșeala s-a petrecut în felul următor: în calculatorul pe care s-a făcut descărcarea subiectelor la Răchitoasa existau subiectele din anul școlar trecut. În momentul în care au listat și multiplicat subiecte, le-au listat și multiplicat pe cele de anul trecut și, în acest fel, la copii au ajuns subiectele din anul școlar trecut“, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar Oana Bărbuț, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Bacău (ISJ Bacău).

Potrivit acesteia, Ministerul Educației trimite subiectele de simulare direct către școli. “Dumnealor au descărcat subiectele corecte, dar au deschis un document vechi din calculator“, a adăugat Bărbuț.

Doar în comuna Răchitoasa s-a întâmplat această greșeală“, a declarat inspectoarea școlară pentru Edupedu.ro. Aceasta a precizat că “s-au luat niște măsuri: s-a transmis situația cu pricina Ministerului Educației încă din acea zi. Președintele de comisie și-a dat seama de greșeală chiar în momentul în care a confruntat baremul cu subiectul; atunci a constatat că sunt diferențe și a transmis imediat președintelui comisiei județene“.

Elevii de clasa a VIII-a din Răchitoasa “urmează să mai susțină o simulare la nivel de școală, care se va desfășura sub coordonarea ISJ Bacău, iar subiectele vor fi propuse de către inspectorii de specialitate, astfel încât să respecte structura celor date anul acesta”, a anunțat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar.

Aceasta a explicat pentru Edupedu.ro că lucrările elevilor vor fi corectate și pe subiectele de anul trecut, pentru că elevii așteaptă rezultatele. “Nu s-a terminat de corectat la matematică, pentru că termenul este 22 martie. Dar vor fi corectate și acele subiecte, pentru că elevii au experimentat condițiile de examen, monitorizarea video, așezarea în bancă și vor vedea care e situația la matematică”, a precizat Oana Bărbuț.

Purtătoarea de cuvânt a ISJ Bacău a declarat pentru Edupedu.ro că “acesta a fost un exercițiu util pentru noi, ca să înțelegem cât de important este să acordăm atenție tuturor factorilor implicați în testare. Bineînțeles că în examen se fac instruiri ale comisiilor, iar una dintre primele cerințe este ca din calculatorul unde se descarcă subiectele să fie șterse toate subiectele existente din anii trecuți. Oricum, a existat o simulare tehnică înainte de simulare și totul a fost în regulă“.

“Președintele comisiei a trimis o notă explicativă către inspectoratul școlar”, a declarat Bărbuț pentru Edupedu.ro, în ceea ce privește măsurile luate în acest caz.

 


1 comment
  1. Sunt extraordinare experimentele pe elevi. De aceea au primit profesorii salarii mari ca sa-si demonstreze incompetent cu mai multa ravna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Salarii de bază cu 25-30% mai mari pentru profesorii care vor face activități în programul „Școala după școală”, dacă orele nu le intră în norma didactică, prevede programul de guvernare PSD-PNL pe Educație

Salarizarea diferenţiată pe criterii de performanţă prin implementarea Legii 153/2017, creșteri salariale pentru debutanți și dezvoltarea programelor „școală după școală” în unităţile de învăţământ de stat şi creşterea calităţii serviciilor…
Vezi articolul

Rezolvarea subiectelor de Mate-Info – Bacalaureat 2024. Profesorul Marius Perianu, coordonator al lotului de elevi olimpici juniori: Subiecte în general accesibile, fără „asperități”. Ar trebui să se obțină rezultate mai bune decât în anii precedenți

Subiectele au fost în general accesibile, fără „asperități”, la examenul de Bacalaureat 2024, la Matematică-Informatică, spune profesorul Marius Perianu pentru Edupedu.ro. Absolvenții de liceu ar trebui să obțină rezultate mai…
Vezi articolul

Cercul de informatică “Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare

La doi ani de la înființare, cercul de informatică “Programare cu răbdare” de la Bacău, se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA).…
Vezi articolul