Sub 9% din copiii de peste 12 ani din mediul rural sunt vaccinați anti-Covid-19 – sondaj World Vision România / Fundația va face sesiuni de informare în școli și licee

215 vizualizări
Foto: World Vision România
Doar 8,6% dintre elevii de peste 12 ani din mediul rural s-au vaccinat anti-Covid-19, conform unui sondaj realizat de World Vision România în luna august din anul acesta, potrivit unui comunicat de presă remis EduPedu.ro. Tot acest sondaj arată și că aproape trei sferturi (71,4%) dintre elevii chestionați cred că școlile sunt pregătite cu măsurile necesare împotriva coronavirusului, în anul școlar care urmează să înceapă.
  • Pentru acest sondaj, care a urmărit începutul noului an şcolar în contextul pandemiei, au răspuns până la data de 1 septembrie 700 de elevi din mediul rural, iar la întrebarea “Te-ai vaccinat anti-COVID-19?” au răspuns aproximativ 600 de copii cu vârsta peste 12 ani, (încât doar aceştia au posibilitatea legală și medicală, la acest moment, de a se vaccina).

Astfel, dintre respondenţii sondajului World Vision România care au vârsta legală pentru vaccinare, doar 8,6% s-au vaccinat, restul spunând că nu s-au vaccinat (72,8%) sau nu au dorit să răspundă (18,6%).

Cât de pregătite sunt școlile cu măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus: 71,4% dintre elevi cred că şcolile sunt pregătite cu măsurile corespunzătoare

Circa trei sferturi (71,4%) dintre elevii din mediul rural susțin că şcolile sunt pregătite și foarte pregătite să asigure condiţiile igienico-sanitare şi celelalte măsuri de siguranţă în cazul unui nou val de Covid-19. În jur de o treime (32,2%) dintre elevi au răspuns că școlile sunt pregătite într-o oarecare măsură pentru un nou val de Covid-19, în timp ce 7,8% dintre elevi cred că instituțiile de învățământ nu sunt pregătite cu măsuri anti-Covid-19.

Totodată, principala aşteptare pentru acest an scolar a elevilor din mediul rural este ca orele să se desfăşoare la şcoală, cu prezență fizică: 74% dintre elevi afirmă acest lucru, conform unui alt sondaj desfăşurat la finalul lunii august de World Vision România. În plus, și 85% din profesorii participanți la același sondaj au exprimat că doresc școala cu prezență fizică. 

Pentru 58,5% dintre elevi, cea mai mare temere referitoare la pandemia de Covid-19 este faptul că au pierdut foarte multă materie şi că vor recupera cu greu ceea ce nu au învăţat la timp, precizează Fundația.

Elevii: Mai puţin de o treime dintre adulţii din jurul nostru din mediul rural sunt vaccinaţi

“Mai puţin de o treime dintre elevii din mediul rural au răspuns că adultii din jurul lor s-au vaccinat, 39,5% au răspuns că adulţii din jur nu s-au imunizat, iar restul de aproximativ 32% nu au ştiut să răspundă sau nu au dorit să facă acest lucru.

În ceea ce priveşte vaccinarea colegilor de clasă, 13,5 dintre elevi spun că aceştia s-au vaccinat, aproximativ 25,7% afirmă că nu, în timp ce 60,8% dintre elevi nu au ştiut sau nu au dorit să răspundă la întrebare”, sunt datele sondajului, după cum prezintă comunicatul de presă.

Sesiuni de informare în școli, organizate la unitățile de învățământ partenere

World Vision România va începe în septembrie să desfășoare o serie de sesiuni de informare a profesorilor, părinţilor şi elevilor din mediul rural cu privire la importanţa vaccinării. Sesiunile de informare vor fi susţinute de medici.

Sesiuni de informare în școli / Foto: World Vision România

“De asemenea, în luna septembrie vor fi organizate întâlniri cu directorii de şcoli şi licee unde World Vision derulează programe educaţionale pentru a întelege cauzele ratei scăzute de vaccinare şi care este sprijinul pe care îl poate oferi fundaţia din punct de vedere logistic pentru a creşte procentajul de vaccinare”, se arată în comunicatul de presă.

“Este foarte important să ştim că pericolul pandemiei nu doar că nu a trecut, dar este din ce în ce mai mare, în special pentru copii. Vedem din ce în ce mai mulţi copii internaţi, în timp ce numărul celor vaccinaţi a stagnat şi este extrem de mic. Datele pe care am reuşit să le strângem până la acest moment cu privire la vaccinarea copiilor ne arată un paradox: deşi foarte puţini copii s-au vaccinat, majoritatea cred că şcolile sunt pregătite în faţa noului val de COVID-19 şi doresc ca şcoala să rămâna deschisă.

Acest lucru ne arată că informare cu privire la importanţa vaccinării trebuie să se intensifice în şcoli. Trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem ţine şcolile deschise şi putem fi în siguranţă”, declară Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

__________

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.

Citește și:
27 iulie 2021: World Vision România îi propune premierului Cîțu două modele de investiții care dau rezultate în educație – burse și educație remedială cu masă caldă
1 iulie 2021: Peste 98% din elevii din mediul rural, înscriși în programul „Vreau în clasa a 9-a”, au participat la BAC – World Vision România
28 iunie 2021: “Pentru copiii vulnerabili, întoarcerea la școala fizică este singura opțiune pentru a evada din cercul sărăciei” – Mihaela Nabăr, World Vision România. Organizația începe o campanie pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele românești
23 iunie 2021: Mihaela Nabăr, director World Vision România: Pandemia pe zona de educație digitală a reprezentat o oportunitate și trebuie să continuăm să construim în zona în care urmărim progresul acestor competențe digitale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Senatului Universității Politehnica, după condamnarea cu suspendare, în primă instanță, a rectorului Mihnea Costoiu: În momentul în care există o decizie definitivă, atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții

În momentul în care există o decizie definitivă atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții, spune, pentru Edupedu.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București. Declarația a…
Vezi articolul

Concursuri de promovare a științei la gimnaziu și liceu, organizate de platforma de cercetare de la Măgurele. Elevii pot propune experimente, pot face interviuri cu cercetători sau studii cu măsurători proprii până pe 19 mai

Platforma de educație și cercetare de la Măgurele, care reunește mai multe universități și institute de cercetare din țară, anunță 6 activități de științe și promovarea acestora, pentru elevii și…
Vezi articolul