StudyinRomania: A fost lansată prima aplicație de mobil ce promovează oferta universităților românești

323 de vizualizări
Sursa: UEFISCDI
Aplicația de mobil StudyinRomania, ce promovează oferta educațională a universităților românești, a fost lansată, miercuri, de instituția care se ocupă de finanțarea învățământului superior, UEFISCDI. Aplicația se adresează deopotrivă tinerilor din străinătate, cât și celor din România, interesați să urmeze un program de studiu în universitățile din țară, potrivit unui comunicat de presă.

UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării) precizează că aplicația – disponibilă pentru descărcare în magazinele online, atât pentru Android, cât și pentru iOS – este interconectată cu platforma StudyinRomania. Ea oferă informații pentru potențialii studenți care își doresc să studieze în România, dar și pentru cei care sunt deja studenți înscriși la universitățile românești, prin intermediul a două meniuri principale: I Want to Study in Romania (Vreau să studiez în România) și I am a Student in Romania (Sunt student în România). 

Aplicația include date despre România, detalii cheie despre universitățile românești, respectiv centrele universitare și oferta educațională disponibilă, procesul de admitere, burse, viză și permis rezidență, drepturile și obligațiile studenților, organizații studențești disponibile în universități, voluntariat sau Programul Erasmus+. Utilizatorii pot să își seteze în aplicație subiecte de interes pentru care își doresc să primească notificări. Aplicația StudyinRomania este disponibilă în limba engleză și română, cu mențiunea că, momentan, anumite detalii despre universități sunt disponibile numai în engleză, întrucât conținutul este preluat din platforma StudyinRomania. 

Principalele obiective ale StudyinRomania constau în: 

  • atragerea de studenți internaționali, promovând astfel internaționalizarea educației, cât și creșterea diversității; 
  • creșterea vizibilității ofertei de studiu, dar și a condițiilor de trai și de lucru în România, prin transparentizare și promovarea facilităților oferite la nivel național;
  • creșterea participării tinerilor români din diverse medii la învățământ superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Promovarea pe post - incompatibilități

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor: Sper că nu vom avea o lege a educației pe repede înainte, cum a fost schimbată metodologia de evaluare a școlilor doctorale

Acuzații dure din partea președintelui Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, la adresa modificărilor aduse de Ecaterina Andronescu procedurii de evaluare a școlilor doctorale. Noile reguli încalcă legea educației, reglementarile europene și…
Vezi articolul
propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

Cu o zi înainte de termenul limită impus profesorilor pentru a declara dacă vor să se vaccineze, Ministerul Educației anunță „disponibilitatea” universităților de Medicină de a le explica celor din învățământ de ce e bună vaccinarea

Universitățile de medicină și farmacie și universitățile care au în structură facultăți de medicină și farmacie își declară disponibilitatea de organizare și participare în webinarii și sesiuni de informare destinate…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Este foarte greu în școlile de stat să dai oameni afară pentru lipsă de performanță – Laura Nicoară, director adjunct: Din cauza titularizării și a etapelor de mobilitate, o echipă managerială a unei școli nu are posibilitate deplină de a-și alege oamenii cu care să lucreze

Din cauza titularizării și a etapelor de mobilitate, „o echipă managerială a unei școli, indiferent la ce nivel ar fi ea, nu are încă posibilitate deplină de a-și alege oamenii…
Vezi articolul