Studiu: Vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

192 de vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
Femeile însărcinate vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite protecția copiilor lor, conform unui nou studiu preliminar realizat în Israel, relatează miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit cercetării efectuate în luna februarie, au fost detectaţi anticorpi la toate cele 20 de femei cărora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech în al treilea trimestru de sarcină şi la nou-născuţi, prin transfer placentar.

”Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor gravide poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2″, se arată în studiul preliminar.

Concluziile cercetătorilor de la Centrul Medical Universitar Hadassah din Ierusalim au fost anunţate luna aceasta pe medRxiv – un serviciu online pentru manuscrise de cercetare nepublicate în reviste de specialitate şi care nu au fost evaluate deocamdată de alţi cercetători – şi citate marţi de media israeliene, notează Reuters.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. S-a dat drumul la studii. Vrei sa ,,propagi” o ,,stire” la nivel mondial, urci un ,,studiu” pe o ,,platforma”. Nu-i bai daca nu-i credibila platforma/ studiu, important e ca ,,media” care transmite ,,stirea” sa fie ,,de incredere”. Asa a prins si prinde la populime mesajul. Sigur ca tabara ,,anti” se poate intreba dac-o fi pe bune studiu, cum de n-au avut mai mult de 20 de ,,voluntare” dintr-o lume unde ,,recomandarea” au ajuns sa depaseasca in importanta pe ,,obligatoriu”. Totusi, care-o fi baiul de ,,studiul” n-a mai incaput in ,,revistele de specialitate”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii fascinați de chimie sunt așteptați vineri și sâmbătă de Facultatea de Chimie a Universității din București în Parcul Lumea Copiilor, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019

Copiii pasionați de chimie sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor, vineri și sâmbătă, unde Facultatea de Chimie din cadrul Universității București va participa la evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019. Profesorii…
Vezi articolul

Adoptarea Regulamentului Net-Zero Industry Act al UE – un mare pas înainte pe drumul spre decarbonizarea industriei europene. Stocarea geologică a dioxidului de carbon, explicată de geologul Alexandra-Constanța Dudu, cercetător al Institutului GeoEcoMar

După mai bine de un an de la publicarea propunerii de regulament privind industria care contribuie la obiectivul zero emisii nete, ca parte a Planului Industrial al Pactului Verde European,…
Vezi articolul

Marcel Boloș, care a declarat recent că a acceptat să preia Ministerul Cercetării, este preot: „Și dacă mi-ar interzice cineva nu m-aș lăsa de Biserică. Din copilărie am aplecarea asta spre Biserică (…) nici nu concepeam altfel viața decât să fiu preot”

Fost ministru al Fondurilor europene în cabinetul Orban, Marcel Boloș a anunțat recent că „a acceptat” funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării în Guvernul Nicolae Ciucă. Boloș este susținut…
Vezi articolul