Studiu: Vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

192 de vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
Femeile însărcinate vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite protecția copiilor lor, conform unui nou studiu preliminar realizat în Israel, relatează miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit cercetării efectuate în luna februarie, au fost detectaţi anticorpi la toate cele 20 de femei cărora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech în al treilea trimestru de sarcină şi la nou-născuţi, prin transfer placentar.

”Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor gravide poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2″, se arată în studiul preliminar.

Concluziile cercetătorilor de la Centrul Medical Universitar Hadassah din Ierusalim au fost anunţate luna aceasta pe medRxiv – un serviciu online pentru manuscrise de cercetare nepublicate în reviste de specialitate şi care nu au fost evaluate deocamdată de alţi cercetători – şi citate marţi de media israeliene, notează Reuters.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. S-a dat drumul la studii. Vrei sa ,,propagi” o ,,stire” la nivel mondial, urci un ,,studiu” pe o ,,platforma”. Nu-i bai daca nu-i credibila platforma/ studiu, important e ca ,,media” care transmite ,,stirea” sa fie ,,de incredere”. Asa a prins si prinde la populime mesajul. Sigur ca tabara ,,anti” se poate intreba dac-o fi pe bune studiu, cum de n-au avut mai mult de 20 de ,,voluntare” dintr-o lume unde ,,recomandarea” au ajuns sa depaseasca in importanta pe ,,obligatoriu”. Totusi, care-o fi baiul de ,,studiul” n-a mai incaput in ,,revistele de specialitate”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O ”mână de praf și pietricele” în centrul atenției tuturor: O navă spațială a Agenției Spațiale Americane va aduce pe Pământ cea mai mare mostră colectată până acum de pe suprafața unui asteroid

OSIRIS-REx, o navă spațială a Agenției Spațiale Americane (NASA) este programată să zboare duminică pe lângă Pământ și să încheie o misiune de șapte ani cu un cadou deosebit pentru…
Vezi articolul

Cum stârnește poezia emoții și de ce răspund oamenii diferit la limbajul poetic? Un centru de cercetare din Cluj încearcă să afle și îți cere ajutorul / Cercetătoarea Simina Pițur, despre “una dintre cele mai importante mize ale neuroștiințelor estetice”

Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive din cadrul Departamentului de Psihologie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj nu crede că inefabilul poeziei este incompatibil cu cercetarea științifică. De aceea, a pornit să caute…
Vezi articolul

VIDEO Limbajul științific românesc din prezent „este pestriț”, cu termeni neadaptați din limbi străine, pentru că ultimul vocabular specific este din 1960, atrage atenția vicepreședintele Academiei Române, Marius Andruh: Răspunzători suntem și noi specialiștii. De atunci știința a evoluat

Limbajul științific romanesc este unul „pestriț”, cu termeni din limbi străine, cei mai mulți neadaptați, pentru că ultimele norme și reglementări ale termenilor care să se folosească în diverse domenii…
Vezi articolul