STUDIU Gropile misterioase din perioada neolitică descoperite în jurul Stonehenge au fost create, de fapt, de către oameni

290 de vizualizări
Stonehenge / Foto: Wild Blue Media – Channel 5
Stonehenge, aparent unul dintre cele mai misterioase situri arheologice din lume, părea să conţină cel puţin încă un secret anul trecut când cercetătorii au descoperit o serie de gropi săpate în pământ în apropiere, care datează din Neolitic. Acestea sunt, de fapt, create de om, potrivit unui nou studiu, scrie G4Media.ro.

Contrar teoriilor propuse de unii experţi, gropile nu sunt naturale. Cel puţin, având în vedere dimensiunea lor uniformă (9 metri în diametru şi 4,8 metri adâncime), par să fi avut un scop distinct, arată The Guardian.

„Ne-am uitat la aproape jumătate dintre ele şi sunt toate la fel”, a declarat Vincent Gaffney, arheolog la Universitatea Bradford, care a condus noul studiu. Deci, acest lucru arată că este o structură enormă. Poate că a evoluat dintr-o caracteristică naturală, dar nu am localizat asta. Deci, este cea mai mare structură preistorică găsită în Marea Britanie”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Există o barieră de comunicare între profesori și Ministerul Educației și, pe măsură ce trece timpul, se adâncește din ce în ce mai mult. Mă întreb dacă avem scopuri comune pentru Educație, spune profesoara Iulia Măndășescu

Există o barieră de comunicare între profesori și oamenii din Ministerul Educației și “parcă pe măsură ce trece timpul se adâncește tot mai mult”, spune profesoara pentru psihopedagogie specială Iulia…
Vezi articolul

Un craniu de dinozaur descoperit în statul australian Queensland confirmă că sauropodele au călătorit din America de Sud în Australia prin Antarctica – FOTO

Cercetătorii au confirmat miercuri descoperirea, într-o zonă îndepărtată din statul australian Queensland, a celui mai complet craniu de “sauropod enorm”, transmite agenţia DPA, conform Agerpres. Descoperirea, publicată miercuri în jurnalul…
Vezi articolul