Studii americane: Testarea Covid-19 în școli, inclusiv testarea rapidă, dă rezultate semnificative, dar presupune eforturi logistice enorme

3.077 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Testarea regulată pentru Covid-19 în școli, inclusiv testarea rapidă – cerută și pentru școlile din România după redeschidere – ajută la identificarea cazurilor de infectare și oferă un nivel superior de protecție pentru angajații școlilor și pentru familii, arată două rapoarte comandate de Rockefeller Foundation din SUA și citate de Wall Street Journal. Dar implementarea acestui proces este foarte complexă și dificil de realizat, fiind nevoie de resurse semnificative la nivelul școlilor, potrivit documentelor citate.

Un prim raport s-a bazat pe date culese din șase locații pilot unde fie au început, fie sunt în pregătire campanii de testare rapidă cu teste antigen. Al doilea, realizat de organizația de cercetare Rand Corp, a analizat situația din școlile americane unde au fost desfășurare campanii de testare Covid-19.

Primul studiu, realizat de organizația Mathematica pentru Rockefeller Foundation, ONG implicat în campaniile de testare din SUA, estimează că testarea săptămânală a elevilor și personalului din școli poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităților de învățământ. Cu cât scade nivelul testărilor, cu atât efectele, deși existente, sunt mai puțin semnificative. 

În cazul studiului Rand, acesta a constatat că în cinci districte școlare, totalizând 17.000 de elevi, unde elevii și personalul au fost testați cel puțin săptămânal, testările au dus la identificarea a 44% din totalul cazurilor raportate.

Ambele rapoarte au indicat, pe de altă parte, că testarea în școli presupune un efort logistic enorm, de la costuri la administrarea testelor și până la raportarea rezultatelor către autoritățile publice. Cele mai multe dintre școlile care au putut desfășura campanii de testare au beneficiat de sprijin din partea autorităților, comunităților lor sau din parteneriate cu terțe entități.

Wall Street Journal notează că, recent, Rockefeller Foundation a propus ca profesorii și personalul școlar din unitățile de învățământ din SUA să fie testați de două ori pe săptămână, iar elevii o dată, pentru eficiență maximă în astfel de campanii.

Photo 182778095 © Paulus RusyantoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației „nu este interesat să vadă ce face un anumit copil, ci să vadă imaginea de ansamblu” la testările standardizate de săptămâna viitoare, spune secretarul de stat Sorin Ion / Fiecare copil va primi un cod de participare la test de la școală

Ministerul Educației „nu este interesat să vadă ce face un anumit copil, ci să vadă imaginea de ansamblu” la testările standardizate care vor fi organizate săptămâna viitoare în 329 de…
Vezi articolul

Teste de antrenament pentru Evaluarea Națională, solicitate într-o scrisoare deschisă Ministerului Educației, de un părinte al unui elev de clasa a 8-a: “Elevii din clasa a opta sunt la a patra variantă de subiecte de examen pe care o cunosc de-a lungul gimnaziului”

Modele sunt în continuă schimbare, iar cele mai recente, publicate în noiembrie 2021 nu sunt clare, acuză mama care a trimis scrisoarea către ministerul Educației. Elena Ungureanu, mama unui elev…
Vezi articolul

Creșele Sinaia și Ciobănașul, din Sectorul 2 al Capitalei, unde angajații au reclamat încălcări ale drepturilor de muncă prin transferul de la primărie la Ministerul Educației, amendate de ITM București / Inspectoratul refuză să precizeze valoarea amenzilor și ce nereguli s-au descoperit

Inspectoratul Teritorial de muncă București (ITM)a amendat unitățile de învățământ care au preluat creșele Sinaia și Ciobănașul de la Primăria Sectorului 2 la Ministerul Educației, pentru nerespectarea legidlației și regulamentelor…
Vezi articolul