Studenţii Universităţii Transilvania din Brașov trec din semestrul II la scenariul hibrid. Se redeschid şi căminele, indiferent de contextul epidemiologic din oraş sau din ţară

7.620 de vizualizări
Foto: Facebook.com – UniTBv
Universitatea Transilvania din Braşov va reveni din semestrul al doilea la scenariul hibrid şi căminele se vor redeschide pentru cei cazaţi în acestea la începutul anului universitar, a decis, miercuri, Senatul instituţiei de învăţământ superior, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat, începând cu 22 februarie, studenţii vor reveni în bănci, dar numai la seminare, laboratoare şi lucrări practice, cursurile urmând să se desfăşoare online.

Din 28 octombrie şi până în prezent, toate activităţile didactice ale universităţii s-au derulat exclusiv online.

De asemenea, sesiunea de examene, care a început în 16 ianuarie, se desfăşoară tot în regim online, excepţie făcând unele discipline ale Facultăţii de Muzică, care vor fi susţinute în prezenţa unui student şi a cadrului didactic examinator, precum şi unele discipline de la Facultatea de Medicină, o parte dintre examene având loc în aceleaşi condiţii.

După vacanţă, studenţii Universităţii Transilvania din Braşov vor începe semestrul doi în scenariul hibrid, indiferent de contextul epidemiologic din oraş sau din ţară, a precizat sursa citată.

Totodată, şi căminele universităţii se vor deschide pentru toţi cei cazaţi aici la începutul anului universitar.

Atât în cămine, cât şi în sălile de seminar, studenţii vor avea în continuare obligaţia să respecte normele de protecţie impuse de autorităţi şi de conducerea universităţii.

Anunțul redeschiderii laboratoarelor și seminarelor în format fizic a fost publicat și pe pagina de Facebook a Universității, stârnind un val de comentarii din partea studenților.

În prezent, la Universitatea Transilvania din Braşov învaţă peste 20.000 de studenţi, la licenţă, masterat şi doctorat. 

În învățământul preuniversitar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că scenariul hibrid dispare.

Foto: Facebook.com/UniTBV


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Perioada de grație de 4 ani pentru doctoranzii înmatriculați înainte de 2023 și care au solicitat acest drept începând din ianuarie nu mai este posibilă. Ministerul Educației precizează că nu există excepții de la această regulă

Acordarea unei perioade de grație de 4 ani pentru studenţii doctoranzi înmatriculați înainte de 2023 și care solicită acest drept după data intrării în vigoare a noului Regulament-cadru privind studiile…
Vezi articolul
ANOSR

Studenții Universității Maritime din Constanța discută astăzi cu rectorul Universității Politehnica din București. Aceștia se opun unei posibile desființări a Universității Maritime

Studenții Universității Maritime din Constanța se întâlnesc astăzi, 16 noiembrie 2022, cu Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București (UPB), după ce presa din Constanța a anunțat negocieri de fuziune…
Vezi articolul

Domeniile de studii universitare cu cei mai mulți studenți din România: Afacerile, ingineria, medicina se detașează în fața celorlalte / Dreptul, domeniu pentru care România lipsește din clasamentele internaționale, conduce din punct de vedere al ofertei de studii 

Doar șase domenii de licență, dintr-un total de circa 80 câte există în România, atrag un sfert dintre totalul studenților pe care îi pot primi, în anul I, universitățile din…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Rectorul Universității de Arhitectură din București cere Senatului universitar concedierea profesorului acuzat de hărțuire sexuală. Marian Moiceanu: Comportamentul său este incalificabil

Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București cere Senatului universitar încetarea definitivă a contractului de muncă cu profesorul Dorin Ștefan Adam, acuzat de hărțuire sexuală la…
Vezi articolul

Universitatea din București limitează, prin propria Cartă, mandatele rectorilor săi la maximum 10 ani indiferent de perioada de desfășurare – restricție mai puternică decât cea din Legea învățământului superior

Universitatea din București a decis să limiteze, prin propria Cartă, durata mandatelor rectorilor la maximum 10 ani, indiferent de perioada când acestea s-au derulat. Instituția a optat pentru această măsură…
Vezi articolul