Studenții și orice alți tineri cu vârsta până în 25 de ani se pot înscrie la Campionatul Național de Securitate Cibernetică 2024, până pe 7 martie. Primii clasați vor fi aleși pentru un stagiu de pregătire în domeniu, înainte de etapa europeană

1.612 vizualizări
Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com
Studenții, elevii și orice alți tineri cu vârsta până în 25 de ani se pot înscrie la Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC) 2024 până pe 7 martie, anunță Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) într-un comunicat de presă. Participanții clasați pe primele locuri vor fi aleși pentru un stagiu de pregătire în domeniu, înainte de a reprezenta România la Campionatul european de profil (ECSC), conform sursei citate.

„Campionatul Național, intitulat Romanian Cyber Security Challenge (RoCSC), este un eveniment anual de tip Capture The Flag (CTF) ce își propune să identifice tineri talentați în cybersecurity, să pună bazele unei comunități a pasionaților de cyber și să contribuie activ la procesul de formare a experților, în contextul unei nevoi din ce în ce mai acute pe piața muncii de specialiști în domeniu”, transmit organizatorii.

Înscrierea la ROCSC24 este deschisă, astfel că tinerii eligibili (sub 25 de ani) se pot înregistra la concurs pe rocsc.ro până pe 7 martie, „iar tinerii interesați pot porni pe una dintre căile de calificare către lotul preliminar al reprezentativei de securitate cibernetică. 

Prima etapă de selecție (exclusiv online) se va desfășura în perioada 8 – 10 martie 2024, iar finala va avea loc fizic, la București, între 22 și 25 mai 2024. Pentru curioșii care vor să participe și să-și testeze priceperea în domeniu într-un cadru competițional, dar nu se încadrează în categoria de vârstă necesară pentru a fi selectat în echipa națională, există și posibilitatea de a concura în afara concursului la categoria Open”, susțin coordonatorii competiției în comunicat. 

După finala concursului, va fi selectat lotul preliminar al Team Romania „care va merge, pentru câteva zile pe parcursul verii, într-un stagiu de pregătire (bootcamp) specializat. Pe parcursul bootcamp-ului, tinerii vor fi testați și antrenați prin exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering etc.”. Tinerii vor fi pregătiți pentru participarea la etapa europeană.

Ediția de anul acesta al campionatului european (ECSC) va fi găzduită în Italia la Torino și va avea loc în perioada 8 – 11 octombrie. Fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) sau stat invitat să participe la ECSC poate prezenta un lot național format din 10 jucători: cinci Juniori – de 14-20 de ani, cinci Seniori – de 21-25 de ani și două rezerve. 

Potrivit comunicatului, în cei opt ani de participare la ECSC, Team Romania a câștigat ediția din 2019 și a ieșit de două ori vicecampioană a Europei.

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Marți, 27 februarie, data limită pentru înscrierile elevilor de liceu la etapa județeană a Olimpiadei de Securitate Cibernetică. Cei mai buni pot ajunge în tabăra de pregătire pentru Campionatul European și să fie admiși la facultățile de profil fără examen
Etapele pe școală și locale ale Olimpiadei de securitate cibernetică 2024, competiție desfășurată anul acesta pentru prima dată, oficial ratate de întârzierea cu care Ministerul Educației a aprobat regulamentul. Documentul a fost publicat
Prima olimpiadă de securitate cibernetică pentru elevi, „glitch-uită” de întârzierile Ministerului Educației: competiția sare peste etapa locală, în lipsa unui regulament de organizare anunțat în timp util – surse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dispreț al Ministerului Educației față de școlile-pilot – aprobarea pilotării vine abia la finalul primului modul, încălcând cu două luni calendarul anunțat / LISTA celor 14 unități de învățământ

Ministerul Educației are probleme cu respectarea propriilor calendare în privința școlilor-pilot, iar asta creează o lipsă de predictibilitate pentru elevii, părinții, profesorii și conducerile școlilor care au plicat pentru acest…
Vezi articolul

Mobilizare fără precedent pentru transport școlar gratuit: elevii români și maghiari, studenții, o parte din sindicate, părinții și ONG-uri cer Parlamentului să respingă OUG nr. 51/2019 care elimină transportul din sfera serviciilor publice

Mobilizare fără precedent, pentru obținerea transportului gratuit pentru elevii din România. Consiliul Național al Elevilor, Uniunea Liceenilor Maghiari din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești, Consiliul Tineretului, organizația Salvați Copiii,…
Vezi articolul

Eliminarea discriminării create printr-un articol din proiectul legii Educației, solicitată și de FePAL, Asociația Mame pentru Mame, SUPRA și Părinții cer schimbare, după apelul FEDRA și RO TSA la care s-au alăturat peste 150 de organizații și peste 6.300 de semnatari

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL), alături de Grupul civic Părinții cer schimbare, Asociația SUPRA, Asociația Mame pentru Mame, solicită eliminarea prevederilor discriminatorii incluse în proiectul legii învățământului…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să fundamenteze trecerea la trimestre: Am început cu semestre în 1998. Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar din ’98 calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu / În luna martie trebuie să avem o decizie

Ministrul Educației anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să realizeze o fundamentare a propunerii pe care a făcut-o public de a reveni la trimestre, în organizarea…
Vezi articolul