Studenții și masteranzii se pot înscrie până pe 24 octombrie într-o competiție pentru combaterea birocrației din țară și încurajarea plăților online – hackathonul “România fără dosar”

344 de vizualizări
Foto: John Schnobrich on Unsplash
Studenții și masteranzii de la orice universitate din țară pot participa la o competiție organizată de Universitatea din București și Camera Deputaților prin care să se găsească modalități de colaborare între mediul academic, actorii politici și societatea civilă și care să contribuie la debirocratizarea României, potrivit unui comunicat remis EduPedu.ro. Înscrierile se închid luni, 24 octombrie.

Hackathonul studențesc: România fără dosar este modalitatea prin care studenții pot contribui la accelerarea procesului de debirocratizare și de simplificare a proceselor administrative”, se transmite în comunicatul de presă.

În cadrul concursului, studenții de la diferite facultăți și universități din țară vor lucra în echipe, vreme de trei zile, mentorați de 10 deputați, pentru a crea campanii de comunicare menite să rezolve o problemă legată de debirocratizare, digitalizare și îmbunătățirea serviciilor publice.

În martie 2022, la prima ediție, Hackatonul studentesc, dedicat atunci doar studenților de la Universitatea din București a avut ca temă eliminarea copiilor de buletin de la ghișele primăriilor din toată țara. Anul acesta, echipele pot alege una dintre cele două direcții de comunicare:

  • campanie pentru publicul larg, încurajând toate clasele sociale și grupele de vârstă să plătească electronic;
  • campanie către instituțiile publice pentru a încuraja integrarea cu ghiseul.ro, susțin organizatorii.
Cine poate participa?

Poate participa orice student cu condiția să-și facă o echipă, să se înscrie și să își asume că cel puțin pe 9 noiembrie, de la 12:00, va fi la Parlamentul României pentru etapa finală. “Candidații trebuie să completeze formularul de pe site-ul romaniafaradosar.ro cu o scurtă descriere a membrilor echipei, însoțită de un eseu (maximum două pagini în total) prin care să arate motivația din spatele participării la realizarea acestei campanii. Recomandăm ca descrierile să fie pertinente și redactate într-un mod profesionist”, potrivit comunicatului de presă. Studenții se pot fi în echipe de 2-4 membri, conform instrucțiunilor.

Toți participanții vor beneficia de o sesiune online de o oră de debriefing cu ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, și de un training unde vor afla mai multe despre abordarea Design Thinking, un concept modern de rezolvare a problemelor iterativ, punând accent pe strategia cognitivă de descompunere a problemelor, training oferit de Ascendis.

Organizatorii mai anunță și “un training de Design Thinking, un juriu mixt (academic/ societate civilă/ administrație publică/ jurnalism/ comunicare)” și premii, printre care internship-uri în Camera Deputaților (locul I), alături de vouchere de cumpărături și carduri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Domeniile de studii universitare cu cei mai mulți studenți din România: Afacerile, ingineria, medicina se detașează în fața celorlalte / Dreptul, domeniu pentru care România lipsește din clasamentele internaționale, conduce din punct de vedere al ofertei de studii 

Doar șase domenii de licență, dintr-un total de circa 80 câte există în România, atrag un sfert dintre totalul studenților pe care îi pot primi, în anul I, universitățile din…
Vezi articolul