Studenții și masteranzii între 18 și 35 de ani pot să participe gratuit la un program de formare și practică pedagogică, cu subvenții și premii, lansat de asociația Școala Încrederii

679 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Studenții și masteranzii între 18 și 35 de ani, care doresc să urmeze o carieră didactică pot să participe, până în 2026, la un program de formare pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și a competențelor verzi în educație și la un program de practică pedagogică, ambele în cadrul proiectului „Școala Tinerilor Profesori de Încredere”, arată un comunicat de presă.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European + prin Programul Educație și Ocupare, cu un buget alocat de 4.701.518,60 lei și este lansat de asociația Școala Încrederii.

  • Perioada de derulare a proiectului este 1 noiembrie 2024 – 31 august 2026.
  • Înscrierea în program este gratuită. Mai mult, fiecare student care va parcurge programul de stagii de practică va primi o subvenție în valoare de 570 lei și va putea intra în competiția cu premii în valoare totală de 140.000 de lei, transmit organizatorii.

„Obiectivul general al proiectului Școala Tinerilor Profesori de Încredere este să ajute la creșterea relevanței formării profesionale pentru 280 de studenți cu domiciliul în regiuni mai puțin dezvoltate, prin organizarea a 280 stagii de practică în școli de aplicație, pe o perioadă de 24 luni (1 noiembrie 2024 – 31 octombrie 2026)”, este menționat în comunicatul amintit.

Ca obiective specifice, proiectul vizează îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie.

În cadrul proiectului, studenții vor avea posibilitatea să participe la 2 mari activități: un program de formare pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și a competențelor verzi în educație și un program de practică pedagogică, mai este specificat în comunicat.

Programul de formare pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și a competențelor verzi în educație, cu o durată de 70 de ore, se va derula pe parcursul unui an, online și onsite și va aborda subiecte precum:

  • dezvoltarea abilităților de leadership și management a resurselor și a timpului
  • integrarea principiilor de sustenabilitate în activitatea didactică
  • dezvoltarea competențelor digitale pentru crearea de lecții de impact
  • dezvoltarea abilităților de crearea de prezentări ș interacțiuni memorabile cu elevii în clasă etc.

Programul de practică pedagogică, cu o durată de 95 de ore, pe parcursul unui an, „este gândit să vină în întâmpinarea nevoilor studenților prin vizite în școli, sesiuni de planificare a lecțiilor, mentorat la lecții, sesiuni de predare la clasă concomitent cu aprofundarea noțiunilor de pedagogie și primirea de feedback aplicabil din partea mai multor tutori”, mai transmit organizatorii.

„Proiectul «Școala Tinerilor Profesori de Încredere» vine în sprijinul studenților și masteranzilor, dar și în întâmpinarea profesorilor universitari, fiindcă numai împreună și completând ceea ce se învață în universități putem crea o comunitate mai mare și mai puternică, care ulterior, poate oferi cea mai bună experiență ca pedagog. Suntem încrezători în acest proiect pentru că reprezintă contextul pedagogic, construit din mai multe direcții, pentru 280 de profesori ce vor deține resursele necesare și adaptate pentru copiii din învățământul preuniversitar”, a declarat Letiția Suciu, Director Executiv al Asociației Școala Încrederii, potrivit comunicatului amintit.

Mai multe detalii despre proiect puteți consulta pe site-ul organizatorilor.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Personalități rome contemporane au devenit personaje în povești pentru copii, printre care și Connect-R / Au fost distribuite 1800 de exemplare în 450 de grădinițe, iar cărțile sunt disponibile gratuit în format digital

Ștefan Mihalache (Connect-R), Nicoleta Bițu, Sorin Sandu și Loredana Mihaly sunt cele patru personaje de poveste care au devenit personaje în cărți pentru copii, scrise de 9 tineri autori în…
Vezi articolul

Trei inițiative pentru crearea diplomei europene, anunțate de Comisie: un proiect de diplomă și două seturi recomandări privind sprijinirea învățământului superior în UE

Trei inițiative de cooperare transnațională între universități au fost anunțate, săptămâna aceasta, de Comisia Europeană, în vederea atingerii obiectivului de creare a unei diplome europene. Potrivit Comisiei, cele trei inițiative…
Vezi articolul

Burse de merit și excelență 2024-2025. LISTĂ Premiile, concursurile și olimpiadele școlare sau sportive pentru care elevii primesc burse, trimise în școli printr-o adresă de Ministerul Educației / Au fost incluși elevii de la licee sportive

Lista premiilor, concursurilor școlare și olimpiadelor școlare sau sportive pentru care elevii primesc burse merit și excelență în anul școlar curent (2024-2025), pentru rezultatele obținute în anul școlar trecut (2023-2024),…
Vezi articolul