Studenţii şi elevii militari vor primi normă de hrană şi când nu sunt prezenţi în instituţiile de învăţământ

5.724 de vizualizări
Admitere la liceu 2020
Foto: MAPN
Legea prin care elevii şi studenţii militari vor avea dreptul la normă de hrană şi în perioada în care aceştia nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ a fost promulgată astăzi, 6 aprilie, de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr.26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională şi ale persoanelor private de libertate.

Actul normativ a fost modificat în sensul acordării valorii financiare a normei de hrană la care au dreptul şi studenţilor şi elevilor militari din instituţiile militare de învăţământ pe perioada în care aceştia nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ şi astfel nu li se asigură hrană preparată.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul, la propunerea Ministerul Apărării Naţionale, va modifica în mod corespunzător Hotărârea Guvernului nr.501/1994 privind aprobarea normelor de hrană pe plafoane calorice, categoriile de personal pentru care se acordă şi instituţiile publice din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională în care se aplică acestea, cu modificările şi completările ulterioare. Legea intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Tur de forță” în Parlament, pe tema proiectelor de legi ale Educației, cu reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și cultelor, anunțat de președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților: Au fost trimise foarte multe amendamente la minister și nu prea s-au luat în considerare

Marți și miercuri vor fi dezbătute în Parlament proiectele de legi ale Educației, după cum a anunțat Natalia Intotero, președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților. Au fost invitați reprezentanții…
Vezi articolul

CJRAE și CMBRAE nu se desființează. Centrele pentru resurse și asistență educațională trec de la inspectorate la noul Centru Național pentru Educație Incluzivă, potrivit proiectului Legii Educației preuniversitare – surse

Centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) și Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE), nu se desființează, însă vor trece din subordinea inspectoratelor școlare – care…
Vezi articolul