Studenții se pot înscrie pentru programul gratuit de educație și implicare civică, Kennedy Academy for Students, până în data de 6 noiembrie

1.001 de vizualizări
Calendar Bacalaureat 2020
Foto: Pexels.com
Programul Kennedy Academy for Students al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională va avea loc între 14-18 decembrie 2022 în București, iar înscrierile se pot face până în 6 noiembrie inclusiv. Studenții interesați trebuie să fie dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, să fie înscriși într-un ONG sau să fie creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune, precizează organizatorii programului.
  • Cei interesați pot aplica online până la finalul zilei de 6 noiembrie 2022 (ora 23:59 în România).

“Mediul în care acționează organizațiile neguvernamentale din România este încă slab din punct de vedere instituțional și suferă din cauza unei lipse cronice de leadership skills”, precizează Consiliile Americane pentru Educație Internațională, ONG din domeniul educației și al trainingurilor.

“15 participanți pot învăța despre leadership și implicare civică în România în sectorul ONG din România, să își îmbunătățească nivelul de comunicare în engleză și să învețe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentru a fi activi în sfera civică”, potrivit organizatorilor.

Participarea este gratuită. Cei 15 tineri vor fi selectați printr-un proces de aplicație online. În cadrul programului, studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale.

În program vor învăța despre cum funcționează societatea civilă, cum se desfășoară interacțiunea la nivel național între și dintre aceste asociații și alte instituții publice. “La sfârșitul programului, studenții vor avea șansa de a își împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și să pună își pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile din care provin”, precizează ONG-ul.

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative
  • dacă au cetățenie română;
  • dacă sunt, la momentul înscrierii, studenți la universitate la orice profil, înscriși la licență, master sau PhD, din mediul rural și urban;
  • dacă au minim 18 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (14 decembrie 2022);
  • dacă sunt înscriși într-o asociație studențească din România (ONG);
  • dacă au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză;
  • dacă sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune;
  • dacă demonstrează interes față de tematica programului;
  • dacă sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în luna ianuarie 2023;

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Votul de la 16 ani pentru alegerile locale și europarlamentare, solicitat de Federația Tinerilor din Constanța, după ce Florin Cîțu s-a declarat de acord cu așa ceva: Să fie inclus în discuțiile pentru revizuirea Constituției

Federația Tinerilor din Constanța salută declarația făcută de președintele Senatului Florin Cîțu, care a răspuns luni că ar fi de acord cu reducerea vârstei necesare pentru a vota la 16…
Vezi articolul