Studenții se pot înscrie pentru programul gratuit de educație și implicare civică, Kennedy Academy for Students, până în data de 6 noiembrie

1.002 vizualizări
Calendar Bacalaureat 2020
Foto: Pexels.com
Programul Kennedy Academy for Students al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională va avea loc între 14-18 decembrie 2022 în București, iar înscrierile se pot face până în 6 noiembrie inclusiv. Studenții interesați trebuie să fie dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, să fie înscriși într-un ONG sau să fie creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune, precizează organizatorii programului.
  • Cei interesați pot aplica online până la finalul zilei de 6 noiembrie 2022 (ora 23:59 în România).

“Mediul în care acționează organizațiile neguvernamentale din România este încă slab din punct de vedere instituțional și suferă din cauza unei lipse cronice de leadership skills”, precizează Consiliile Americane pentru Educație Internațională, ONG din domeniul educației și al trainingurilor.

“15 participanți pot învăța despre leadership și implicare civică în România în sectorul ONG din România, să își îmbunătățească nivelul de comunicare în engleză și să învețe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentru a fi activi în sfera civică”, potrivit organizatorilor.

Participarea este gratuită. Cei 15 tineri vor fi selectați printr-un proces de aplicație online. În cadrul programului, studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale.

În program vor învăța despre cum funcționează societatea civilă, cum se desfășoară interacțiunea la nivel național între și dintre aceste asociații și alte instituții publice. “La sfârșitul programului, studenții vor avea șansa de a își împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și să pună își pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile din care provin”, precizează ONG-ul.

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative
  • dacă au cetățenie română;
  • dacă sunt, la momentul înscrierii, studenți la universitate la orice profil, înscriși la licență, master sau PhD, din mediul rural și urban;
  • dacă au minim 18 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (14 decembrie 2022);
  • dacă sunt înscriși într-o asociație studențească din România (ONG);
  • dacă au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză;
  • dacă sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune;
  • dacă demonstrează interes față de tematica programului;
  • dacă sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în luna ianuarie 2023;

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode include “erori de citare” și “unele fragmente plagiate” – Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai / Fragmentele identificate cu problemă de tip plagiat reprezintă 2.95% din teză și “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat”, dar aceasta “nu schimbă concluzia” privind plagiatul

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru…
Vezi articolul

E o traumă să dau titularizarea pentru a noua oară, spune profesoara Nina Vasile / Directoarea Andreia Bodea: În modul în care el există, concursul de titularizare conduce la situații mai mult decât jenante din punctul meu de vedere. Oameni extrem de capabili sunt forțați de împrejurări să confirme în fiecare an că au dreptul să se numească profesor

Profesoara Nina Vasile a declarat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, că este o traumă să dea examenul de titularizare pentru a noua oară. Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I.…
Vezi articolul

Extragerea elevilor, un concept de loterie enunțat de Ligia Deca în discuția despre camera de detenție. Ministra spune că elevul care deranjează ora poate fi „extras de către școală într-o sală specială”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a oferit detalii suplimentare despre spațiul în care vor fi duși elevii care deranjează orele și despre cum se va proceda pentru „extragerea” școlarilor din sala…
Vezi articolul

Anchetă disciplinară la o școală, după ce o învățătoare l-a făcut „handicapat” pe un elev cu autism pe grupul de părinți: “Nu pot răspunde de toți handicapații, eu pot răspunde doar de copiii ok care se integrează” / Directoarea școlii indică drept vinovat elevul care ar fi fost agresiv cu colegii într-o pauză

Două sesizări au ajuns la Inspectoratul Școlar Bacău privind atitudinea unei învățătoare de la clasa a III-a, de la o școală din comuna Răchitoasa, la adresa unui elev cu autism.…
Vezi articolul

„Foarte mulți angajatori încă promovează internshipuri neplătite”, spune Francesca Cristea de la Centrul de Expertiză Europeană / „Încă sunt universități care nu acceptă practica din partea mai multor organizații de voluntariat”, potrivit acesteia

„Foarte mulți angajatori încă promovează internshipuri neplătite și sunt în social media, sunt în masă. Practic, nu sunt amendați sau nu sunt contracarați, pentru că legea internshipului stipulează clar că,…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA anunță că și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale și protestează față de numărul mare de semnături cerut de lege, criteriu pe care nu l-a îndeplinit. Susține că niciun candidat înscris nu va rezolva criza politică actuală, ci o va adânci

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, anunţă, sâmbătă seară, că a decis, „după o matură chibzuinţă” să îşi depună candidatura pentru alegerile prezidenţiale. „Dosarul meu…
Vezi articolul