Studenţii de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” (TUIASI) construiesc o maşină de curse cu care vor participa la competiţii din Italia, Olanda şi Croaţia

236 de vizualizări
Foto: © Andrea De Martin | Dreamstime.com
18 studenți ai Universității Tehnice Gh. Asachi din Iași au început să construiască un nou monopost de curse după ce au fost admişi până în prezent la trei curse de „Formula Student”, ediţia 2022 în 3 țări: Italia, Olanda și Croația. Aceștia s-au înscris și la etapa din Spania, dar rezultatele nu au fost încă anunțate, precizează un comunicat de presă al Universității.

În pandemie, competiția „Formula Student” a fost suspendată. Profesorii și studenții de la TUIASI vor participa anul acesta, începând cu luna iunie, la cursele organizate în Italia, Olanda și Croația, posibil și Spania, dar rezultatele nu au fost încă anunțate pentru această etapă.

Echipa e alcătuită din 18 membri, majoritatea din anii II sau III, dar sunt şi studenţi din an terminal de la licenţă, cât şi din anul I. Majoritatea tinerilor sunt de la Facultatea de Mecanică, dar sunt în echipă și tineri înmatriculați la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, cât și de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. 

Este nevoie pentru construirea unui monopost de un buget de 15.000 – 20.000 de euro, banii fiind obţinuţi de la sponsori. Concursul își propune să testeze și felul în care studenții pot gestiona și crea un plan de afaceri.

„Pe lângă partea de inginerie avem și prezentarea unui plan de afaceri: se consideră exercițiu de lucru, echipa este o firmă care face acest monopost în 1.000 de bucăți pe an și creează un plan de afaceri pentru a vinde mașina. Aici pot intra în proiect inclusiv studenți de la Arhitectură, pentru că dincolo de planuri de investiții și alte elemente economice, trebuie să avem în proiect și construcția unei fabrici, care trebuie proiectată”, a declarat conf. dr. ing. Ciprian Ciofu, cadru didactic la Facultatea de Mecanică.

Construcţia monopostului va mai dura până spre finalul primăverii, în luna mai urmând să înceapă primele teste.

Foto: © Andrea De Martin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În guvern se vorbește despre stimulente pentru elevi în vederea vaccinării, spune ministrul Cîmpeanu / Alexandru Rafila: Testarea elevilor măcar de două ori pe săptămână cred că s-ar putea face

Pentru vaccinarea elevilor în învățământul preuniversitar, “se discută despre stimulente în interiorul guvernului”, a spus luni, într-o intervenție la B1 TV, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei discuții despre…
Vezi articolul

Mediatorul școlar înregistrează săptămânal absențele elevilor și organizează periodic ședințe cu părinții. Ce trebuie să conțină rapoartele de activitate – document publicat de ISJ Iași

Mediatorul școlar va înregistra săptămânal absențele elevilor, va organiza periodic ședințe cu părinții și trebuie să dețină informații corecte și exacte nu numai despre drepturile și serviciile educaționale disponibile, ci…
Vezi articolul