Studenții de la Universitatea din Oradea trebuie să își achite integral abonamentele de transport în comun, după care primesc reducerea de 90% prin decont la facultate – procedura a fost schimbată

68 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Studenții Universității din Oradea trebuie să își achite integral abonamentele de transport în comun și apoi primesc reducerea de 90%, prin decontare, la Universitate. Conform deciziei conducerii Universității din Oradea, începând din acest an universitar, studenții vor trebui să respecte o procedură nouă pentru decontarea abonamentelor de transport local, potrivit unui comunicat de presă transmis către Edupedu.ro.

În anul universitar 2024-2025, studenții vor urma o nouă procedură pentru a primi reducerea pentru transportul local. Vor plăti abonamentele integral cu banii lor, la chioșcuri, urmând ca apoi să meargă la Universitate pentru a deconta 90% din valoarea abonamentelor.

Până acum, studenții plăteau doar 10% din abonament, la chioșcurile Oradea Transport Local (OTL), iar ulterior societatea de transport local factura către Universitate diferența de 90%.

„Procedura făcea greu de controlat evidența studenților care beneficiau de abonamente reduse. În continuare, studenții noștri vor putea să obțină abonamente la preț redus, dar doar după ce le vor plăti integral și vor depune actele la Universitate, iar noi le vom vira suma decontată”, a explicat Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.

Studenții care depun actele necesare până la data de 10 a fiecărei luni vor beneficia de decontarea abonamentului OTL chiar în acea lună sau în luna următoare, dacă depun actele după data de 11.

Pentru a beneficia de decontarea abonamentelor OTL, studenții Universității din Oradea trebuie să depună la secretariatul facultății unde studiază, DPPD, CSUD următoarele documente:

  • Cerere pentru decontarea abonamentului de transport local în comun, formularul este disponibil pe site, 
  • Copie după abonamentul nominal/cardul emis de OTL,
  • Documentul care atestă plata abonamentului în original: chitanță/bon fiscal sau extras de cont, dacă plata s-a făcut online sau cu cardul,
  • Copie după actul de identitate,
  • Copie după un extras de cont bancar, pentru virarea contravalorii abonamentului.

Studenții sunt sfătuiți să solicite secretariatelor facultăților informații suplimentare privind periodicitatea depunerii acestor documente.

Conform legii, beneficiază de abonamente reduse cu 90% toți studenții care învață la forma de învățământ cu frecvență, până la împlinirea a 30 de ani, pe tot parcursul anului calendaristic. De asemenea, studenții care au unul sau ambii părinți decedați, precum și cei care provin centre de plasament sau în forma de plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, beneficiază de gratuitate la transportul public.

Comunicatul de presă integral emis de Universitatea din Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția Ministerului Educației, la protestul de la Colegiul German Goethe din Capitală: ministrul a trimis Corpul de Control după sesizarea unui părinte care viza „desfășurarea de meditații cu elevii de la clasă de către un cadru didactic, respectiv acțiuni de bullying ale aceluiași cadru didactic asupra elevului minor ca urmare a renunțării frecventării meditațiilor”

Ministerul Educației anunță că a trimis Corpul de Control la Colegiul German Goethe din Capitală ca urmare a sesizării primite din partea unui singur părinte al cărui copil este elev…
Vezi articolul

Elevii din Teleorman denunță reguli absurde în anumite licee: La băieți, “nu se admit perciuni lungi, cercei”, “tunsori extravagante”, tricouri cu desene discriminatorii, iar la fete – interzis cu “blugi decupați” sau cu pantaloni cu talie joasă

Interzis liceenilor să se prezinte la școală cu “tunsori extravagante”, “părul lung neîngrijit, neprins la spate”, tricouri cu “înscrisuri/mesaje/desene discriminatorii, perciuni lungi, “blugi decupați”, pantaloni cu talie joasă – sau…
Vezi articolul

DOCUMENT Educația să primească 3 miliarde de euro – 10% din Planul Național de Redresare și Reziliență, cere Federația părinților într-o scrisoare adresată premierului Cîțu / Alocarea a 3% sau 6% “e insuficientă pentru necesitățile educației”

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP) îi solicită premierului Florin Cîțu, într-o scrisoare deschisă, să aloce educației 10% din suma totală de 30,5 miliarde euro din…
Vezi articolul