Studenții de la Universitatea din Oradea trebuie să își achite integral abonamentele de transport în comun, după care primesc reducerea de 90% prin decont la facultate – procedura a fost schimbată

582 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Studenții Universității din Oradea trebuie să își achite integral abonamentele de transport în comun și apoi primesc reducerea de 90%, prin decontare, la Universitate. Conform deciziei conducerii Universității din Oradea, începând din acest an universitar, studenții vor trebui să respecte o procedură nouă pentru decontarea abonamentelor de transport local, potrivit unui comunicat de presă transmis către Edupedu.ro.

În anul universitar 2024-2025, studenții vor urma o nouă procedură pentru a primi reducerea pentru transportul local. Vor plăti abonamentele integral cu banii lor, la chioșcuri, urmând ca apoi să meargă la Universitate pentru a deconta 90% din valoarea abonamentelor.

Până acum, studenții plăteau doar 10% din abonament, la chioșcurile Oradea Transport Local (OTL), iar ulterior societatea de transport local factura către Universitate diferența de 90%.

„Procedura făcea greu de controlat evidența studenților care beneficiau de abonamente reduse. În continuare, studenții noștri vor putea să obțină abonamente la preț redus, dar doar după ce le vor plăti integral și vor depune actele la Universitate, iar noi le vom vira suma decontată”, a explicat Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.

Studenții care depun actele necesare până la data de 10 a fiecărei luni vor beneficia de decontarea abonamentului OTL chiar în acea lună sau în luna următoare, dacă depun actele după data de 11.

Pentru a beneficia de decontarea abonamentelor OTL, studenții Universității din Oradea trebuie să depună la secretariatul facultății unde studiază, DPPD, CSUD următoarele documente:

  • Cerere pentru decontarea abonamentului de transport local în comun, formularul este disponibil pe site, 
  • Copie după abonamentul nominal/cardul emis de OTL,
  • Documentul care atestă plata abonamentului în original: chitanță/bon fiscal sau extras de cont, dacă plata s-a făcut online sau cu cardul,
  • Copie după actul de identitate,
  • Copie după un extras de cont bancar, pentru virarea contravalorii abonamentului.

Studenții sunt sfătuiți să solicite secretariatelor facultăților informații suplimentare privind periodicitatea depunerii acestor documente.

Conform legii, beneficiază de abonamente reduse cu 90% toți studenții care învață la forma de învățământ cu frecvență, până la împlinirea a 30 de ani, pe tot parcursul anului calendaristic. De asemenea, studenții care au unul sau ambii părinți decedați, precum și cei care provin centre de plasament sau în forma de plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, beneficiază de gratuitate la transportul public.

Comunicatul de presă integral emis de Universitatea din Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Elevii din loturile olimpice pot fi pregătiți de centrele de excelență din fiecare județ, care pot primi bani și de la consiliile județene – regulament nou, aprobat de Ministerul Educației cu 4 luni întârziere

Ministerul Educației a emis recent un ordin care introduce două modificări în organizarea centrelor județene de excelență: acestea vor putea să pregătească elevii olimpici din loturile județene sau naționale și…
Vezi articolul

România, a treia din coada clasamentului european la rata de vaccinare anti-COVID 19 în rândul minorilor. Valeriu Gheorghiță: Acoperirea vaccinală înregistrează o creștere în ultimele 2 săptămâni

România este a treia țară din coada clasamentului statelor din Europa în ceea ce privește rata de vaccinare a copiilor împotriva coronavirusului, arată datele European Centre for Disease Prevention and…
Vezi articolul

Valeriu Gheorghiță: La jumătatea lunii septembrie ne așteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în loc de 1.500 – 1600, cât estimam inițial / Situația se va înrăutăți, creșterea numărului de cazuri a fost mai rapidă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că la jumătatea lunii septembrie autorităţile se aşteaptă ca în România să se înregistreze peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc…
Vezi articolul