Studenții cu vârste între 18 și 27 de ani, care fac parte dintr-un ONG, se pot înscrie până pe 3 noiembrie la a șasea ediție a Kennedy Academy for Students. Principalele teme ale programului sunt leadership și implicare civică

11.294 de vizualizări
Foto: © Kawee Wateesatogkij | Dreamstime.com
Studenții români cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, care fac parte dintr-o organizație non-guvernamentală (ONG) o asociație studențească, pot aplica până pe 3 noiembrie la cea de-a șasea ediție a Kennedy Academy for Students, conform unui comunicat primit pe adresa redacției. În cadrul programului organizat de Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education, 15 participanți vor învăța despre democrație, leadership și implicare civică.

Programul le va oferi tinerilor șansa de a-și îmbunătăți competențele în limba engleză, de a interacționa cu alți studenți și profesori și de a-și punea în practică ideile prin realizarea unor proiecte civice locale sau în organizațiile/comunitățile din care provin.

Activitățile, care constă în ateliere, discursuri, discuții și vizite instituționale, vor avea loc, în mare parte, la American Councils for International Education, în București, în perioada 15-19 decembrie 2024.

Câteva dintre activități vor avea loc în limba engleză, însă majoritatea se vor desfășura în limba română, precizează organizatorii.

Înscrierea se face în mod gratuit, online, până pe 3 noiembrie 2024, ora 23:59, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/xyjx7R4Bqg.

Cererea de înscriere trebuie completată integral în limba engleză, limbă în care se va desfășura și interviul.

Pentru a putea participa, doritorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:

  • Au cetățenie română; 
  • Au minim 18 ani și 27 de ani împliniți la începutul programului (15 decembrie 2024); 
  • Sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, la orice profil de studiu; 
  • Sunt înscriși într-o asociație studențească din România/ONG 
  • Au cel puțin nivel mediu de cunoștințe de limba engleză; 
  • Sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune; 
  • Demonstrează interes față de tematica programului; 
  • Sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în perioada decembrie 2024 -februarie 2025. 

De precizat, activitățile educaționale și cele extracurriculare la care au luat parte studenții sunt relevante în procesul de selecție al participanților.

„Participarea la sesiuni de comunicări științifice studențești, publicarea de lucrări academice și obținerea unor rezultate academice bune merită să fie menționate în cererea dumneavoastră”, se arată pe site-ul dedicat programului.

„În același timp, voluntariatul, existența unui loc de muncă, participarea la programe de formare, ateliere de lucru și alte activități de educație non-formală, precum și faptul de a fi membru activ într-un ONG condus de studenți pot fi importante și chiar decisive pentru selecția participanților”, mai adaugă organizatorii.

Tinerii care vor să se înscrie trebuie să știe că atât costul cazării în București, cât și cel al meselor va fi suportat de organizatori. Participanții vor trebui să se cazeze în locația stabilită chiar dacă locuiesc în București.

Singurele costuri pe care participanții le vor acoperi sunt cele aferente transportului către și înapoi din București.

Pentru evenimente precum ceremonia de deschidere sau vizite oficiale la instituții, participanții sunt rugați să respecte un cod vestimentar formal. În restul timpului, ținuta poate fi una casual.

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot accesa site-ul https://www.romania.americancouncils.org/kennedy-academy-for-students-ro. Acești pot adresa întrebări la numărul de telefon +40 741 740 301 sau pe adresa de email kennedyacademy@americancouncils.org.

Foto: © Kawee Wateesatogkij | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru întârzierea cu o zi a metodologiei decontării transportului elevilor. Cîmpeanu: Îmi asum și îmi cer scuze acelor elevi care, neștiind că sunt în vacanță, au dorit să meargă la școală și nu au putut să deconteze naveta

Asociația Elevilor din Constanța a depus o plângere penală, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Administrația Prezidențială, împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru…
Vezi articolul

Reglementarea accesului în universități pe bază de Certificat verde și un cadru legislativ pentru predare online și hibridă pe termen lung – cerute de marile instituții de învățământ superior din România

Consorțiul Universitaria, ce include cele mai mari universități din România, cere autorităților să asigure cadrul legislativ pentru accesul în universități pe bază de Certificat verde, dar și pentru învățământul online…
Vezi articolul