Studenții, cercetătorii și instituțiile, invitați de ambasada SUA în România să exploreze programele educaționale în Săptămâna Internațională a Educației, până pe 22 noiembrie

0 vizualizări
Foto © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com
Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în România sărbătorește Săptămâna Internațională a Educației, în perioada 18-22 noiembrie. Tema din acest an, „Explore”, invită studenții, cercetătorii, instituțiile să exploreze oportunitățile de educație internațională prin care să obțină competențele și cunoștințele necesare pentru a reuși, potrivit unui comunicat de presă emis de instituție.

„Țările noastre recunosc valoarea imensă a învățării la nivel global, atât prin legături educaționale puternice între Statele Unite și România, cât și prin facilitarea accesului elevilor la oportunități educaționale relevante în străinătate”, este menționat în comunicatul amintit.

Săptămâna Internațională a Educației, o inițiativă comună a Departamentului de Stat al SUA și a Departamentului de Educație al SUA, își propune să promoveze beneficiile educației internaționale și ale programelor de schimb educațional la nivel mondial.

Tema din acest an, „Explore”, invită studenții, cercetătorii, instituțiile, dar și alte persoane să exploreze oportunitățile de educație internațională care îi înzestrează cu competențele și cunoștințele necesare pentru a reuși.

Aflat la cea de-a 75-a ediție, raportul Open Doors, care publică datele privind studenții internaționali și programele de studii în străinătate din SUA, raportează că peste 1.12 milioane de studenți internaționali au studiat în colegiile și universitățile din SUA în anul universitar 2023-2024, cifra atingând un nivel record. Dintre aceștia, peste 900 sunt studenți români care au studiat în Statele Unite în anul universitar 2023-2024.

Programe educaționale internaționale

În România, Ambasada Statelor Unite la București finanțează și facilitează o gamă largă de programe educaționale și culturale, conform comunicatului de presă amintit.

Programul Fulbright pentru studenți, destinat cetățenilor români, oferă premii pentru primul an de masterat sau pentru un an academic de cercetare în Statele Unite. Începând din 1960, peste 3.600 de români și americani au participat la schimburi Fulbright. 17 studenți din România au câștigat prestigioasa bursă și se află în prezent în Statele Unite. Comisia Fulbright româno-americană gestionează programul EducationUSA, unde românii pot descoperi toate beneficiile pe care le poate aduce educația în Statele Unite.

„Educația internațională este fundamentul construirii unei societăți mai deschise, încurajând diversitatea și colaborarea. Prin facilitarea schimburilor culturale, educaționale și profesionale și prin împărtășirea unor valori, competențe și expertize comune, putem forma noi generații de lideri care să facă față provocărilor de mâine”, a declarat Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec.

Programul Future Leaders Exchange (FLEX) oferă burse elevilor de liceu din Europa și Eurasia pentru a petrece un an academic în Statele Unite, locuind cu o familie și urmând cursurile unui liceu american. Aflat acum în cel de-al 31-lea an la nivel mondial, programul FLEX a oferit burse pentru peste 30.000 de elevi de liceu. În România, programul a fost lansat în 2016. Până în prezent, 30 de elevi de liceu sunt selectați în fiecare an pentru a participa și a petrece un an academic în Statele Unite.

Bursa de vară Benjamin Franklin este o bursă academică intensivă de patru săptămâni, găzduită de un colegiu sau o universitate din SUA pentru elevii de liceu cu vârste cuprinse între 16-18 ani. Aceste programe sunt de natură academică și se concentrează atât pe probleme globale, cât și pe leadership și servicii comunitare.

Peste 31.800 de români au participat în anul universitar 2023-2024 la 1.570 de programe formale în întreaga rețea.


Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Neputința ministrei Educației, Ligia Deca, de a le acorda elevilor de clasa a V-a burse de merit, așa cum prevede legea Educației, care va intra în vigoare pe 3 septembrie / În urmă cu un an, ministra promitea: “O să mă uit pe partea de burse de merit pentru clasa a V-a”

La aproape un an de când Ministerul Educației a fost amendat de CNCD pentru că elevii de clasa a V-a nu pot primi bursă de merit, deși legea prevede că…
Vezi articolul

BREAKING Modificări la Rezidențiat 2023: Ministerul Sănătății se răzgândește și revine la pragul de 60% răspunsuri corecte pentru alegerea unui post, ca în anii anteriori, după ce anul acesta a aprobat pentru prima dată pragul de 65%

Pragul de răspunsuri corecte la examenul de rezidențiat care permite intrarea în stagiul de rezidențiat revine la 60% pentru sesiunea din acest an, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.…
Vezi articolul

Copiii cu tulburări de învățare nu primesc sprijinul la care au dreptul, la școală sau la examene, reclamă Asociația Coordonate Umane. Organizația anunță că va protesta luni la Inspectoratul Școlar București

Un protest pentru aplicarea unitară a procedurilor de egalizare a șanselor la examenele naționale va fi organizat luni, 27 martie, în fața Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), de o…
Vezi articolul