Studenții acuză propagandă religioasă și îndemn la referendum în discursul președintelui Senatului Universității din Oradea

649 de vizualizări
Asociațiile studențești de la Universitatea din Oradea condamnă declarațiile președintelui Senatului universitar, de la ceremonia de deschidere a cursurilor. “Sistemul pe care îl promovăm cuprinde pământul țării, pe care s-au format poporul român și limba română, familia românească, familie tradițională întemeiată prin căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, așa cum a lăsat-o pe Pământ bunul Dumnezeu, Religia, biserica și Școala românească”, a declarat președintele Senatului, Sorin Curilă, se arată în poziția publicată de studenți.
  • Edupedu.ro a încercat să îl contacteze pe președintele Senatului Universității din Oradea, Sorin Curilă, însă acesta nu a răspuns

Sorin Furdui, președintele unei asociații studențești din Oradea, a declarat pentru Edupedu.ro că în cursul zilei de astăzi 13 asociații, precum și reprezentanții studenților în Senatul universității au depus plângere la rectorat. “Așteptăm să vedem cum se sesizează Comisia de Etica pe universitate”, a precizat tânărul, care a adăugat că se așteaptă ca profesorul să primească un avertisment scris.

Declarațiile făcute de președintele Senatului Universității din Oradea, pe 1 octombrie:
  • la universitate, trebuie să se cultive tinerilor respectul față de valorile naționale românești. Astfel, e nevoie să le arătăm tinerilor care sunt reperele poporului român.
  • Sistemul pe care îl promovăm cuprinde pământul țării, pe care s-au format poporul român și limba română, familia românească, familie tradițională întemeiată prin căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, așa cum a lăsat-o pe Pământ bunul Dumnezeu, Religia, biserica și Școala românească”.

Precizăm că Legea educației prevede, la articolul 7, alin. 1, că “În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios”.

Sursa foto: Facebook Universitatea din Oradea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cursurile Universității Politehnica din București se vor desfășura online până pe 28 ianuarie. Laboratoarele au loc cu prezență fizică pentru studenții de la licență

Cursurile Universității Politehnica. Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti vor urma cursurile în sistem online până pe 28 ianuarie, după cum a decis, vineri, printr-o hotărâre, Senatul instituţiei de învăţământ superior,…
Vezi articolul

Material susținut de UMF “Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Interesul studenților pentru cercetare crește când sunt sprijiniți cu burse, infrastructură și acces la profesori de top – cazul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” / Rectorul Anca Buzoianu:  Proiectul MetaboMS – exemplu de instrument ce permite studenților “să se implice direct în cercetare și diagnosticare”

Burse de până la 10.000 lei/student, acordate prin competiție, opțiunea de a participa la proiecte de cercetare în facultățile și centrele de specialitate ale universității, recrutarea activă pentru a activa…
Vezi articolul

Două echipe studențești de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca s-au calificat în finala concursului internațional de studii de caz din Toronto

Două echipe studențești din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) s-au calificat în finala competiției de studii de caz organizate de Rotman…
Vezi articolul

Cum a ajuns Universitatea din București să aibă cel mai bine cotat domeniu de studii din România, Lingvistica, în ultimul ranking QS marcat de o prezență românească modestă. Explicațiile profesorului Alexandru Nicolae

Cel mai bun rezultat, la nivel de subiecte de studiu, pe care l-au înregistrat universitățile românești în clasamentul internațional pe domenii al universităților QS revine Universității din București la capitolul…
Vezi articolul