Stresul dinaintea examenului de licență – cum poate fi gestionat? Oana David, directorul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai PsyTech: “Modul în care gândesc și mă raportez la examen îmi determină reacțiile, și nu examenul în mod direct”

4.418 vizualizări
Stresul dinaintea examenului
Stresul dinaintea examenului Foto: iacbc.org
Studenții trec în această perioadă printr-o etapă extrem de solicitantă cognitiv și emoțional, pentru mulți dintre ei: susținerea examenului de licență. Cum se pot raporta la emoțiile lor ca la o stare firească, ce-i ajută să arate tot ce au mai bun? Cum își pot domoli trăirile și ce au de făcut ca să-și maximizeze șansele la o notă bună? Oana David, directorul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai PsyTech, unitate UBB care se preocupă de sănătatea mintală a studenților, vine cu câteva sfaturi pentru ca studenții să treacă mai ușor și mai bine peste această perioadă.

Conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Oana David a dezvoltat o serie de pastile psihologice, care să îi ajute pe studenți să își gestioneze stresul dinaintea examenului de licență.

Stresul dinaintea examenului

Pastile psihologice care să-i ajute pe studenți să-și gestioneze stresul dinaintea examenului de licență – Oana David:
  1. “Modul în care gândesc și mă raportez la examen îmi determină reacțiile, și nu examenul în mod direct.
  2. Este foarte important să iau o notă mare și depun eforturi mari în acest sens, dar înțeleg că acest lucru nu trebuie cu necesitate să se întâmple doar fiindcă eu vreau.
  3. Pot tolera disconfortul emoțional asociat cu anticiparea examenului, chiar dacă este neplăcut.
  4. Nu-mi place faptul că examenul se organizează în condiții noi, online, dar lucrurile ar fi putut sta și mai rău.
  5. Mă pot accepta ca ființă umană la fel de valoroasă, indiferent de nota pe care o voi lua la licență și să găsesc soluții adaptate maximizării șanselor mele”.

“Pastilele se bazează pe teorii psihoterapeutice validate și eficiența lor a fost testată în studii riguroase pe baza aplicației PsyPills care include pastilele psihologice personalizate într-o rețetă psihologică cu recomandări de administrare”, a declarat Oana David, pentru Edupedu.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PSD propune ca ligile studențești LSRS și USR să fie obligatoriu în conducerea agenției care auditează universitățile, după ce liderii acestora au fost eliminați pentru copiat din examenul de intrare în ARACIS

Deputatul PSD Natalia Intotero, șefa Comisiei de Învățământ de la Camera Deputaților, a inițiat un proiect de lege prin care ligile studențești LSRS și USR să fie obligatoriu în Consiliul…
Vezi articolul

Universitatea din București acuză Parlamentul de subminarea autonomiei universitare. Interzicerea informațiilor depre identitate de gen în învățământ încalcă libertatea de gândire și de conștiință și libertatea opiniilor

„Universitatea din București dezavuează orice inițiativă de subminare a autonomiei universitare și solicită tuturor actorilor responsabili din viața socială și politică a țării să apere acest drept câștigat acum mai…
Vezi articolul

Sprijin financiar de 300 de lei pe lună pentru elevi de liceu și 330 de lei pe lună pentru studenți, prevăzut în apelul „Primul student din familie”. Liceele și Universitățile pot depune proiecte până pe 31 mai 2024

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat apelul „Primul student din familie”, în care unitățile de învățământ și universitățile pot depune proiecte care să includă măsuri de tip „punte” în…
Vezi articolul