Strategia Asociației Internaționale a Universităților de digitalizare a învățământului superior, realizată în coordonarea vicepreședintelui IAU, Remus Pricopie, prezentată la a 91-a întâlnire a boardului organizației

366 de vizualizări
Foto: Nikolay Georgiev de la Pixabay
Asociația Internațională a Universităților (IAU) își va prezenta strategia de digitalizare a învățământului superior, realizată în coordonarea vicepreședintelui IAU, Remus Pricopie, la cea de-a 91-a întâlnire a boardului organizației, ținută între 25 și 28 octombrie la Dublin, potrivit unui comunicat de presă al SNSPA.

Grupul de lucru care a elaborat strategia a fost format din 3 membri ai boardului IAU: Marta Losada Falk, fost președinte al Universității “Antonio Nariño” (Columbia), Pierre-André Pierre, rectorul Université Notre-Dame d’Haiti (Haiti) și Daniel Hernandez Ruiperez, fost președinte al University of Salamanca (Spania), în coordonarea rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie.

“Aceștia vor oferi exemple de bune practici și vor discuta despre provocările întâmpinate de universități, în timpul pandemiei, mediul universitar fiind obligat să adapteze rapid sistemele de educație și formare la era digitală”, se mai arată în comunicat.

Întâlnirea Boardului IAU în capitala Irlandei “este urmată de cea de-a XVI-a Conferință Generală a IAU, organizată la Dublin, în perioada 25-28 octombrie 2022. Temele principale ale conferinței vor pune accentul pe modalitățile de transformare ale învățământul superior, necesare identificării și dezvoltării unor soluții durabile pentru generațiile viitoare. Totodată, pe agenda evenimentului se adaugă alegerile unei noi structuri de conducere a IAU, pentru perioada 2022-2026, și aprobarea documentelor strategice ale organizației”. Pricopie își încheie mandatul de vicepreședinte pe care l-a avut în ultimii 10 ani, potrivit comunicatului de presă.

Conform site-ului Asociației Internaționale a Universităților, din România sunt membre următoarele instituții de învățământ superior:

  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
  • Universitatea Maritimă din Constanța
  • Universitatea Danubius din Galați
  • Universitatea Dunărea de Jos din Galați
  • Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București
  • Școala Națională de Studii Politice și Administrative
  • Universitatea Petre Andrei din Iași
  • Universitatea Spiru Haret din București
  • Universitatea de Vest din Timișoara
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Normele de etică și deontologie universitară să nu poată fi completate prin Carta Universitară, printre propunerile sindicatului Alma Mater pentru proiectul legii Educației. Hadăr mai cere să nu fie taxată universitatea pentru greșelile rectorului și să primească două salarii la ieșirea la pensie și cei din universități

Normele de etică și de dentologie universitară să nu fie completate prin Carta Universitară, să existe doar în lege, modificarea prevederii legate de reducerea accesului la finanțare publică, în cazul…
Vezi articolul

Noile legi pentru învățământul superior au făcut „prea puțin!” / Pentru ca România să revină în topuri de tip Shanghai, e nevoie de „resurse majore pentru concentrări academice” și universități „cu adevărat comprehensive”, iar asta „nu apare ca angajament explicit” – Rectorul UBB, Daniel David, despre absența României din Shanghai Ranking pentru al doilea an consecutiv

Reducerea fragmentării în marile centre universitare din România, fie prin concentrări academice, fie prin programe noi, dar și o finanțare mai bună pentru o serie de universități sunt necesare „dacă…
Vezi articolul

Ligia Deca: Toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie zero / Nu numai lucrările de doctorat, masterat sau licență trebuie să fie verificate. Orice examen sau evaluare trebuie să asigure condiții de integritate. Abaterea, sancționată în primul rând în universitate și după, în context național

„Problema plagiatului este parte a unei probleme mai ample vizavi de integritatea în mediul de învățământ superior. Consider că toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie…
Vezi articolul