Ștefan Dascălu a fost premiat la Oxford pentru implicarea sa în România. Tânărul cercetător este specializat în imunologie și face parte din Rețeaua de Solidaritate

417 vizualizări
Ștefan Dascălu / Foto: Rețeaua de Solidaritate
Cercetătorul Ștefan Dascălu a primit prestigiosul premiu pentru impact social din partea Universității Oxford și a Consiliului Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC), anunță Rețeaua de Solidaritate.

Ștefan a părăsit Suceava natală acum șase ani când a plecat să studieze Științe Biologice la Oxford, unde şi-a finalizat studiile de licență cu specializarea în epidemiologie teoretică. Acum, Ştefan este cercetător doctorand în Ştiințe Biologice Interdisciplinare cu specializarea în imunologie, program pentru care el a obținut o finanțare integrală printr-o bursă din partea guvernului Marii Britanii.

Tânărul cercetător a dat dovadă de puternice reflexe sociale și încă de la începutul pandemiei a contribuit atât prin activități de cercetare cât și prin comunicare științifică la dialogul public din țara sa natală. A avut sute de intervenții de înaltă calitate științifică în mass media românească și a făcut eforturi ca publicul românesc și autoritățile să aibă acces la informații medicale corecte.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Fosile de dinozauri ce au trăit cu scurt timp înainte de dispariția totală a dinozaurilor, acum 66 de milioane de ani, au fost descoperite în Geoparcul UNESCO Țara Hațegului, de către cercetători de la Universitatea din București și Universitatea ELTE din Budapesta

Fosile de dinozauri din familia Rhabdodontide cu o vârstă de aproximativ 70 de milioane de ani au fost descoperite pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, anunță Universitatea din București.…
Vezi articolul

Rankingurile luate în calcul ar trebui să aibă aceeași pondere pentru metarankingul național al universităților, care va conta pentru 40% din fondurile alocate de Ministerul Educației pentru cercetarea universitară – proiecte de metodologii / Daniel David, UBB: Demers promițător, dar trebuie corectat

Metarankingul universităților românești, ce urmează să fie realizat de un nou grup de experți sub umbrela Ministerului Educației, ar urma să țină cont de clasamentele internaționale care evaluează “global” universitățile,…
Vezi articolul

Minciuna la copii și intervievarea copiilor în context judiciar – două dintre temele conferinței organizate în premieră în România de Asociația Europeană de Psihologie și Drept, care își reunește specialiștii la Cluj-Napoca, între 4 și 7 iulie 2023 (P)

Cercetători internaționali din psihologia judiciară, profesori universitari și practicieni din țară și străinătate se reunesc pentru prima dată în România, la Conferința Asociației Europene de Psihologie și Drept. Votată în…
Vezi articolul