Stagii în companii, instituții și ONG-uri, în iunie, pentru elevii din Franța care termină prima clasă de liceu, pentru o primă experiență în legătură cu piața muncii

145 de vizualizări
școli de vară pentru liceeni
Foto: Pexels.com
Elevii francezi din primul an de liceu vor participa, la finalul acestui an școlar, la stagii de două săptămâni în cadrul diverșilor angajatori – companii, instituții publice, organizații neguvernamentale etc. – ca parte a unui program menit să le facă mai bine cunoscută lumea în care vor munci, potrivit unei prezentări a acestui proiect, făcute pe platforma europeană Eurydice

Programul de stagii este deschis tuturor elevilor aflați în prima fază a învățământului secundar superior, general sau tehnologic, Stagiile se vor desfășura, pentru toți, în cea de-a doua jumătate a lunii iunie 2024.

Ce presupune acest proiect, pus la punct în ultima parte a anului trecut? 

Școlile trebuie să semneze cu angajatorii un acord, iar ofertele de desfășurare a stagiului urmau să fie publicate pe o platformă online până la finalul lunii martie.

  • Gazde pot fi companiile, asociațiile, instituțiile guvernamentale sau ale administrației publice, autorități locale. Programul se adresează tuturor elevilor care termină primul an de liceu, cu unele excepții, precum elevii care participă la mobilități sau călătorii de pregătire, elevi din învățământul profesional aferent unor domenii precum industria ospitalității etc..

Pentru a putea organiza activitățile, în unitățile de învățământ a fost stabilit câte un birou dedicat, punct unic de contact pentru partenerii din piața muncii. Aceste birouri au cinci obiective: să sprijine profesorii și instructorii în relația cu mediul de afaceri, să stabilească inițiative comune școală-jucători locali-mediul de afaceri, să asigure plasarea elevilor în stagii sau activități conexe, să dezvolte o rețea de absolvenți, să monitorizeze rutele în carieră și integrarea fiecărui elev instruit în cadrul școlii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Delia Grigore, Universitatea din București: „Vreau ca atunci când se vorbește de Ștefan cel Mare și Sfânt, pe lângă lupte și ctitorii, să apară și că a avut sclavi rromi”

Delia Grigore, lector universitar doctor la Universitatea Bucureşti, Facultatea Limbi şi literaturi străine, spune într-un interviu acordat Ziarului de Iași, citat de G4Media.ro, că sistemul de educație este carent în ceea…
Vezi articolul