Stabilirea de urgență a probelor de aptitudini pentru licee vocaționale și Bacalaureat, solicitată de Avocatul Poporului Ministerului Educației

4.088 de vizualizări
Avocatul Poporului solicită Ministerului Educației și Cercetării să reglementeze de urgență metodologia de organizare și desfășurare și structura probelor de aptitudini pentru admitere licee vocaționale, dar și cele referitoare la probele de atitudini din cadrul examenului de bacalaureat, potrivit unei adrese publicate pe site.

Renate Weber scrie în solicitare că a primit mai multe petiții în ultimele zile în care „au fost exprimate temeri referitoare la lipsa reglementări organizării și desfășurării admitere la liceele vocaționale”, precum și „cu privire la desfășurarea probelor practice în cadrul examenului național de bacalaureat, specifice absolvenților de învățământ liceal vocațional”.

În scrisoare se precizează că „petenții opinează că probele practice specifice acestui tip de învățământ nu pot fi organizate în sistem online și nici finalizată printr-o formă de echivalare, acestea având caracter preponderent practic” și că aceștia ar fi susținut că ar trebui decalate aceste examene.

Acestea ar trebui susținute „după probele scrise de la evaluarea națională, respectiv bacalaureat, ar reprezenta singura soluție viabilă în acest moment”, potrivit solicitării.

FOTO: pexels.com


3 comments
  1. Buna ziua,
    M-am tot uitat la intrebarile parintilor, elevilor sau chiar a profesorilor ,puse celor din conducerea ministerului educatie si am constatat un singur lucru: nu le-a raspuns nimeni.
    Totusi, revin si eu cu o intrebare.
    In tara asta ”normala”, guvernantii nu cunosc ca sunt si scoli cu profil vocational, unde sunt normele examenelelor de la aceste scoli, care nu sunt ”normale”?

    1. Nu ne raspunde nimeni , probele vocationale trebuiesc date inainte de celelalte altfel e posibil unii elevi sa ramana pe dinafara daca sunt deja ocupate locurile la licee.Asa bataie de joc nu am mai vazut.☹️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2023 – sesiunea specială. Elevii susțin joi, 18 mai, proba scrisă la Limba română. Candidații vor avea asupra lor doar cartea de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă de culoare albastră

Elevii care s-au înscris la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023 susțin joi, 18 mai, proba scrisă la Limba și literatura română, potrivit calendarului oficial. Ieri a avut loc…
Vezi articolul

Generația 2024 – ultima fără clasa pregătitoare. 30% dintre cei care au intrat în clasa I în urmă cu 12 ani nu au mai ajuns la Bacalaureat, adică peste 60.000 de elevi, cu 10 mii mai mulți față de anul trecut

Peste 60.000 de elevi care au început în urmă cu 12 ani clasa I nu s-au înscris în acest an la bacalaureat, potrivit unei analize Edupedu.ro pe baza datelor publice…
Vezi articolul

Primul Bacalaureat „schimbat radical” va fi în 2027, iar în septembrie 2023 vor fi gata planurile-cadru noi pentru liceu, programele școlare și manualele noi, „vom avea și profesori formați”, a promis Cîmpeanu la Parlament

Planurile-cadru noi pentru liceu, programele școlare aferente și manualele noi realizate după acestea vor fi gata până în septembrie 2023, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la audierile de miercuri…
Vezi articolul