SRI anunță că Politehnica București formează din toamna aceasta ingineri care vor lucra în Serviciul Român de Informații. Costoiu, rectorul Politehnica: Sunt în jur de 10 locuri, la Automatică și la Telecomunicații

10.908 vizualizări
Foto: Facebook.com/SRI
Serviciul Român de Informații anunță că, “din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în SRI”. Contactat de Edupedu.ro, rectorul Politehnica București a declarat că este vorba despre un acord în premieră cu SRI, prin Ministerul Educației.

În urma acestui acord, Politehnica București a primit de la Minister 10 locuri în plus la licență, la specializările Automatică și calculatoare și Electronică și telecomunicații. Concursul de admitere pe aceste 10 locuri va fi separat de admiterea generală.

Candidații pe aceste locuri “trebuie să treacă și printr-o serie de filtre de selecție impuse de ministerele de resort. Admiterea la materiile fixate de noi este aceeași cu admiterea pe care o susțin și ceilalți studenți, dar pentru a intra pe aceste 10 locuri vor avea și un pachet de verificări ale SRI”, a declarat Mihnea Costoiu, pentru Edupedu.ro.

“Este vorba despre un acord pe care îl aveam inițial cu Ministerul Apărării, acord de anul trecut, extins pentru mai multe instituții din zona asta de ordine publică și apărare. Inițial, noi am primit niște locuri de la Ministerul Educației la solicitarea Ministerului Apărării pentru formarea de oameni care vor lucra în apărare. S-a amânat, însă, această formare, unde era și Universitatea București, Universitatea de Construcții și cred că și alte universități. Aceeași solicitare a venit și de la SRI. Amănuntele despre cum vor lucra nu le am. Noi am primit doar niște locuri în plus de la Minister și avem un concurs de admitere separat pentru tinerii care vor concura pe cele 10 locuri, la nivel de licență, la Automatică și calculatoare și la Electronică și telecomunicații”, a precizat Costoiu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat de ce formează Ministerul Apărării și SRI la Politehnica viitorii angajați, rectorul UPB a declarat că “nu au capacitatea să formeze specialiști în domeniile acestea. Cu Apărarea s-a amânat pentru anul viitor, în schimb a rămas valabilă solicitarea SRI. Candidații aceștia vor fi studenții noștri, care nu vor avea o grupă separată, ci vor fi pregătiți în grupe mixte, cu ceilalți studenți ai noștri”.

“Cu SRI e prima oară anul acesta când avem un astfel de acord”, a afirmat Costoiu.

Anunțul publicat de SRI pe pagina sa de Facebook:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Perioada de grație de 4 ani pentru doctoranzii înmatriculați înainte de 2023 și care au solicitat acest drept începând din ianuarie nu mai este posibilă. Ministerul Educației precizează că nu există excepții de la această regulă

Acordarea unei perioade de grație de 4 ani pentru studenţii doctoranzi înmatriculați înainte de 2023 și care solicită acest drept după data intrării în vigoare a noului Regulament-cadru privind studiile…
Vezi articolul

Politehnica București și Universitatea din Pitești au semnat contractul de fuziune. Discuții cu încă cinci instituții de învățământ superior, din București și din țară, pentru aderarea la noua universitate, care urmează să fie stabilită prin lege

Peste 40.000 de studenți și circa 3.600 de angajați, dintre care aproape 2.000 de cadre didactice ar urma să aibă, pe baza datelor actuale, viitoarea Universitate Națională de Știință și…
Vezi articolul

Universitatea din București plănuiește un master de comunicare a științei, anunță prorectorul Sorin Costreie: “Ceea ce ar trebui să fie educația când își dă mâna cu știința și cultura”

Universitatea din București pregătește un master de comunicare a științei, care ar fi o premieră în România și care ar urma să fie dezvoltat cu parteneri internaționali, potrivit prorectorului Universității,…
Vezi articolul

Cea mai bună universitate din România, Babeș-Bolyai, este pe locul 260 în Europa și pe 15 în Europa Centrală și de Est, în clasamentul QS World University Rankings – Europe 2024 / Doar două instituții românești în prima jumătate a ierarhiei europene

Cea mai bună universitate din România, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, se situează pe poziția 260 dintr-un total de 688 de universități luate în considerare în cel mai nou clasament…
Vezi articolul