SRI anunță că Politehnica București formează din toamna aceasta ingineri care vor lucra în Serviciul Român de Informații. Costoiu, rectorul Politehnica: Sunt în jur de 10 locuri, la Automatică și la Telecomunicații

10.903 vizualizări
Foto: Facebook.com/SRI
Serviciul Român de Informații anunță că, “din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în SRI”. Contactat de Edupedu.ro, rectorul Politehnica București a declarat că este vorba despre un acord în premieră cu SRI, prin Ministerul Educației.

În urma acestui acord, Politehnica București a primit de la Minister 10 locuri în plus la licență, la specializările Automatică și calculatoare și Electronică și telecomunicații. Concursul de admitere pe aceste 10 locuri va fi separat de admiterea generală.

Candidații pe aceste locuri “trebuie să treacă și printr-o serie de filtre de selecție impuse de ministerele de resort. Admiterea la materiile fixate de noi este aceeași cu admiterea pe care o susțin și ceilalți studenți, dar pentru a intra pe aceste 10 locuri vor avea și un pachet de verificări ale SRI”, a declarat Mihnea Costoiu, pentru Edupedu.ro.

“Este vorba despre un acord pe care îl aveam inițial cu Ministerul Apărării, acord de anul trecut, extins pentru mai multe instituții din zona asta de ordine publică și apărare. Inițial, noi am primit niște locuri de la Ministerul Educației la solicitarea Ministerului Apărării pentru formarea de oameni care vor lucra în apărare. S-a amânat, însă, această formare, unde era și Universitatea București, Universitatea de Construcții și cred că și alte universități. Aceeași solicitare a venit și de la SRI. Amănuntele despre cum vor lucra nu le am. Noi am primit doar niște locuri în plus de la Minister și avem un concurs de admitere separat pentru tinerii care vor concura pe cele 10 locuri, la nivel de licență, la Automatică și calculatoare și la Electronică și telecomunicații”, a precizat Costoiu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat de ce formează Ministerul Apărării și SRI la Politehnica viitorii angajați, rectorul UPB a declarat că “nu au capacitatea să formeze specialiști în domeniile acestea. Cu Apărarea s-a amânat pentru anul viitor, în schimb a rămas valabilă solicitarea SRI. Candidații aceștia vor fi studenții noștri, care nu vor avea o grupă separată, ci vor fi pregătiți în grupe mixte, cu ceilalți studenți ai noștri”.

“Cu SRI e prima oară anul acesta când avem un astfel de acord”, a afirmat Costoiu.

Anunțul publicat de SRI pe pagina sa de Facebook:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce nu poate România să afle ce-i fac absolvenții? Consiliul de Prognoză a Învățământului Superior: Eforturile s-au blocat în 2018 / Ministerul Educației nu are acces la datele privind salariații

România nu a dezvoltat un sistem de monitorizare a traseului profesional al absolvenților, instrument pe care piața europeană îl consideră esențial pentru adaptarea sistemului de învățământ la nevoile studenților și…
Vezi articolul

Daniel David, după ce a fost numit în conducerea CNATDCU: Noi nu gândim individual, ci instituțional. Dacă mâine Consiliul Rectorilor își asumă poziția pe care eu am susținut-o – că rectorii nu ar trebui să fie în aceste consilii – eu îmi dau demisia. Dar regula e regulă

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este unul dintre cei doi rectori recent numiți în noul Consiliu general al CNATDCU, for care a generat discuții aprinse între rectorii care…
Vezi articolul

Creșterea subvenției pentru bursele studenților la 242 de lei pe lună, solicitată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești, în condițiile în care nu a mai fost actualizată de aproape 5 ani

Creșterea subvenției pentru bursele studenților, de la 201 lei, cât este acum, la 242 de lei pe lună/student bugetat este solicitată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR),…
Vezi articolul